He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kinek a fejéből pattant ki ez csodálatos eü reform, és ki felel ezért?

2022.10.10. 17:45 guma70

Leveszik a kórházi várólistákról azokat, akiknek már nem használna a műtét, mert időközben annyit romlott az állapotuk

Azok is lekerülnek, akiknek 60 napnál kevesebbet kell várniuk, vagy nem fogadják el az első felkínált időpontot, mert egy bizonyos orvosra várnak – írja a Népszava.

2019 tavaszán 25 ezren vártak valamilyen műtétre a hazai egészségügyben, idén a várólistán lévők száma közel 50 ezerre emelkedett – írja a Népszava.

A most a kormány elé kerülő javaslatban Könyvelési, adminisztratív, valamint motivációs eszközökkel igyekeznek rövidíteni a várólistákat.

Ha a javaslatot elfogadja a kabinet, akkor eleve csak azok kerülnek várólistára, akiknek 60 napnál többet kell várniuk az ellátásukra. Azok sem szerepelnek majd a várólistán akik az első lehetséges műtéti időpontnál későbbit kérnek – írja a portál. Azokat is az úgynevezett előjegyzési listára sorolják vissza, akik a tervezett műtétjükre – indoklás nélkül – nem érkeznek meg.

Lekerülnek a várólistáról azok is, akiknél a műtét már nem használna, mert például annyit romlott az állapotuk.

A kórházaknak ezentúl egy adott időre vonatkoztatva meghatároznák, hogy hány beteget kell megműteniük egy-egy ellátási formában. Ha nem teljesítenék a minimálisan a beavatkozások elvárt mennyiségét, akkor a biztosító megszüntetheti az adott tevékenység finanszírozását, akár működésüket is felfüggeszthetik.

A Népszava szerint

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/leveszik-a-korhazi-varolistakrol-azokat-akiknek-mar-nem-hasznalna-a-mutet-mert-idokozben-annyit-romlott-az-allapotuk/

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5017951308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2022.10.10. 21:48:04

"Lekerülnek a várólistáról azok is, akiknél a műtét már nem használna, mert például annyit romlott az állapotuk." ameddig azon a kibaszott várólistán voltak, hogy inkább dögöljenek meg.

"Ha nem teljesítenék a minimálisan a beavatkozások elvárt mennyiségét, akkor a biztosító megszüntetheti az adott tevékenység finanszírozását, akár működésüket is felfüggeszthetik."
Aha. Mert akkor több sikeres beavatkozás lesz. Ha felfüggeszted . . . te . . . te nagyon barom. Te akkora fasz vagy baszod, hogy kikúrod a pedagógust akkor, amikor pedagógushiány van. Miért nem mész el a rohadt kurva anyádba? Miért vagy még itt? 426 forint a kibaszott euró. Te 310 -nél hazaárulásról pampogtál. Ez akkor mi a beteg fasz? Remélem kimúltok a rák egy igen fájdalmas és kezelhetetlen változatában. Esetleg fejbelövitek egymást. Csak legyen már vége az ámokfutásotoknak. Dögöljetek meg mindahányan, égjen rátok a parlament, az a gecibaszó kupleráj.

BiG74 Bodri 2022.10.11. 00:55:48

@s:
Hát, lehetne még cifrázni, de minek?
Ilyenkor értem, hogy mennyire igaz a "kurva ország" kifejezés. Kertész féle magyar definícióról nem is beszélve.

s 2022.10.11. 14:25:56

@BiG74 Bodri: Azt még hozzáfűzném, hogy nem a politikusokkal van a baj. A baj a néppel van. Mert ők választják meg, és tartják hatalomban ezeket. Ahogyan könnyű mentség a németeknek a felelősséget hitlerre tolni. Elárulom, ha esetleg nem tudnák: ott a legtöbben bűnösök voltak, mert félrenéztek akkor, amikor a félrenézés vétek volt. Tisztelet azon kivételeknek, - hiszen voltak - akik nem. Közülük sokat kivégeztek, mert tudták a helyes irányt, és ki is álltak mellette. Ez nehéz, ha kevesen vannak, de könnyű, amikor a többség normális. A tömeg őrületétől mentsen meg minket a gonviselés.

"mert vétkesek közt cinkos aki néma"

Babits

látjátok feleim szümtükkel 2022.10.12. 07:25:32

@s:

Majd amikor egy javasasszonyt is levesznek a várólistáról állapotromlás miatt, no akkor lesz valami. Talán majd jön az átok, ami fog rajtuk?;D

BiG74 Bodri 2022.10.13. 09:59:15

@s:
Hát amikor csak lehet én ezt mondom mindenhol. Lehet beteges, de élvezem belemondani az arcokba, hogy nem a fideszt hibáztatom, hanem mindenkit aki megszavazta őket, aki eltartott kisujjal az ellenzéket fikázta, aki otthonról legyintgetett, hogy egyformák ezek, minek szavazzak.

s 2022.10.13. 23:09:47

@BiG74 Bodri: "aki megszavazta őket"
Ők most beszopják a bucifaszt. A probléma az, hogy a normálisak is.

index.hu/belfold/2022/10/12/kozvelemeny-kutatas-fidesz-szavazok-inflacio-dragulas-felmeres/

jaegtoer 2022.10.16. 08:45:37

Kedveseim, tessetek optimista hozzáállással szemlélni az intézkedéseket. Egyrészt az intézkedések ellenére sem hagynak senkit az út szélén, mert a hozzátartozók majd eltemetik, amennyiben nincs hozzátartozó, úgy majd az állam költségén eltemetik. Tehát felhorgadásra semmi ok, minden a kampányszlogenekkel összhangban történik.

jaegtoer 2022.10.16. 08:48:48

Azt még el is felejtettem, de most pótolom, hogy milyen bölcs előrelátással csökkentik ezáltal az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomást, és milyen frappáns költségcsökkentési mechanizmust találtak ki a költségoptimalizálásra. Egy szavunk nem lehet. Minimum három: A kurva anyjukba!
süti beállítások módosítása