He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Bödőcs: Jön a szép lassú putyinizáció, meg a szalonnáculás + Bödőcs Tibor elmegy, szerinte Magyarországon most sebészi pontosságú gyűlöletkampányok jönnek + Bödőcs Tibor elköszönt: szép, lassú putyinizációt jósol

2022.04.06. 07:15 guma

Véget ért a turnéja Bödőcs Tibornak, aki ezután arról számolt be Facebook-oldalán, hogy alkotói szabadságra megy. Mint fogalmazott:

„Most új műsor, esetleg új könyv reményében már megint Szibériá... illetve alkotói szabadságra vonulok. Mikor, ha nem most?”

A közélettel nagy fókuszban foglalkozó humorista arról is beszámolt, hogy érzései szerint a jövő nem túl fényes, „a szép, lassú putyinizáció legfinomabb fogásai egyre nagyobb adagokban érkeznek majd: mérnökien legyártott újabb és újabb ellenségképek, sebészi pontosságú gyűlöletkampányok díszzsebkendős, gejl influencerek meg egyéb biorobotok előadásában”.

Kifejtette, a lehetséges jövőképek között van a „polgári szalonnáculás”, a „maradék sajtó suttyongatása” és a „sikerpropaganda is”.

Csipkés, nagy összeesküvéselméletek hímzése a néplélekre: Belorusz-light, öröm lesz nézni. Mindeközben, ahogy szokta, a »baloldal« »megújul«.”

Végül arról írt, hogy a NER működésének és a populizmusnak a bemutatását már „nem érzi elég nagy kihívásnak”, az ellenzékre fókuszáló humormisét pedig „már az előtt unja, hogy elkezdené”, ezért azt még nem tudja, milyen témával fog a jövőben foglalkozni.

„Akárhogy is, a humorunkat nem tudják kiszervezni alapítványokba, kis türelmet kérek, jókat fogunk röhögni!”

A humorista már korábban is jelezte, hogy alkotói szabadságra fog menni, hogy kipihenje az elmúlt, pörgős időszak fáradalmait. Ehhez saját maga ellen követett el a saját maga által készített propagandatévében egy Muppet-bábus karaktergyilkosságot.

https://telex.hu/szorakozas/2022/04/05/bodocs-tibor-alkotoi-szabadsag

Bödőcs Tibor elmegy, szerinte Magyarországon most sebészi pontosságú gyűlöletkampányok jönnek

A humorista úgy véli, az úgynevezett ellenzék is megérne egy fekete humormisét, de azt már azelőtt unja, hogy elkezdené.  Ő most alkotói szabadságra vonul.

Bödőcs Tibor elmegy, szerinte Magyarországon most sebészi pontosságú gyűlöletkampányok jönnek

Fotó:Béres Márton| Forrás:Népszava

„Most új műsor, esetleg új könyv reményében már megint Szibériá... illetve alkotói szabadságra vonulok. Mikor, ha nem most?” - írta kedd délelőtti Facebook-bejegyzésében Bödőcs Tibor.

A népszerű humorista a választások eredményét úgy értékelte, hogy „a szép, lassú putyinizáció legfinomabb fogásai egyre nagyobb adagokban érkeznek majd”. Ilyenek lesznek a mérnökien legyártott újabb és újabb ellenségképek, a sebészi pontosságú gyűlöletkampányok, díszzsebkendős, gejl influencerek meg egyéb biorobotok előadásában. Emellett várható még 

  • a maradék sajtó „szuttyongatása”;

  • sikerpropaganda;

  • szépen csomagolt hazugságok;

  • saját, ámde szerény tehetségű emberek kitömése pénzzel, paripával;

  • humortalan cinizmus;

  • agyrémek;

  • megélhetési hergelöncök;

  • polgári szalonnáculás;

  • csipkés, nagy összeesküvéselméletek hímzése a néplélekre;

  • valamint Belarusz-light. 

Mindeközben, ahogy szokta, a „baloldal” „megújul”. Feriék betipegnek N. Sándor próféta tévéjébe, míg beengedik őket, a rendszernek órái lesznek hátra, még évekig. Az úgynevezett ellenzék is megérne egy fekete humormisét, de azt már „az előtt unom, hogy elkezdeném. Hogy mivel folytatom, még számomra is meglepetés, ezért (is) szép ez a szakma”.

„Akárhogy is, a humorunkat nem tudják kiszervezni alapítványokba, kis türelmet kérek, jókat fogunk röhögni!” - zárta sorait Bödőcs Tibor. 

https://www.nepszava.hu/3152621_bodocs-tibor-valasztas-2022

Bödőcs Tibor elköszönt: szép, lassú putyinizációt jósol

Alkotói szabadságra megy a humorista, amiről a Facebook-oldalán tájékoztatta a közönségét. Egyben azt is felvázolta, hogy a választások után milyen jövőképet lát.
Kapcsolódó

Múlt héten Bödőcs Tibor két videóval is jelentkezett, egyikben a választási kampányt, a másikban pedig a hírgyártást figurázta ki, a saját karaktergyilkosságával egybekötve. Péntek este a Comedy Centralon láthatták a nézők, ám azt már korábban megüzente, hogy ezt követően egy időre visszavonul.

A humorista most a Facebook-oldalán jelentkezett, hogy elköszönjön a közönségétől, mielőtt alkotói szabadságra megy. Bejegyzésében azt is előrevetítette, hogy a vasárnapi választás eredménye után milyen jövőt jósol.

Kedves nézőim, véget ért a turném, nagyon köszönöm mindenkinek, aki az élő előadásokra ellátogatott, nagyszerű esték voltak! Köszönöm a szervezőknek, előzenekaraimnak, az adminnak, a sofőröknek, a műszaknak, a stábnak! Most új műsor, esetleg új könyv reményében már megint Szibériá… illetve alkotói szabadságra vonulok. Mikor, ha nem most?

– tette fel a kérdést, majd felvázolta, milyennek látja az elkövetkezendő időszakot.

Érzésem szerint a szép, lassú putyinizáció legfinomabb fogásai egyre nagyobb adagokban érkeznek majd: mérnökien legyártott újabb és újabb ellenségképek, sebészi pontosságú gyűlöletkampányok díszzsebkendős, gejl influencerek meg egyéb biorobotok előadásában. A maradék sajtó szuttyongatása. Sikerpropaganda. Szépen csomagolt hazugságok. Saját, ámde szerény tehetségű emberek kitömése pénzzel, paripával. Humortalan cinizmus. Agyrémek. Megélhetési hergelöncök. Polgári szalonnáculás. Csipkés, nagy összeesküvés-elméletek hímzése a néplélekre: Belorusz-light, öröm lesz nézni. Mindeközben, ahogy szokta, a »baloldal« »megújul«. Feriék betipegnek N. Sándor próféta tévéjébe, míg beengedik őket, a rendszernek órái lesznek hátra, még évekig.

Azt is hozzátette, a NER működését már bemutatta a színpadon, így ezt nem érzi elég nagy kihívásnak. S bár szerinte az ellenzék is megérne „egy fekete humormisét”, azt már unja, mielőtt belekezdene. Hogy mivel folytatja, abban még egyelőre ő sem biztos, de bárhogyan is, azt ezért leszögezte:

a humorunkat nem tudják kiszervezni alapítványokba,

kis türelmet kér, azt ígéri, jókat fogunk röhögni.

https://index.hu/fomo/2022/04/05/bodocs-tibor-alkotoi-szabadsag-valasztas-jovokep/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9117798565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2022.04.06. 10:13:10

“Hogyan lehetséges, hogy Magyarországon még mindig ennyi ember támogatja Orbán Viktort? “
Tette fel a kérdést a Deutsche Welle.

Eddig egyszerű volt a válasz: az ellenzék megosztott és erőtlen volt. Ezúttal azonban hat ellenzéki párt szövetségre lépett. Volt előválasztás is, és az értelmetlen uszítás helyett végre szakpolitikáról volt szó.

A jó benyomás azonban csalókának bizonyult.

A Fidesz a várakozásokhoz képest jobban tudta mozgósítani a szavazóit, és még ott is győzött, ahol biztosra vették az ellenzéki győzelmet.

De hogyan?

Orbán mindig is jó volt a harcos retorikában. Az Ukrajna elleni orosz támadás először elbizonytalanította a kormánypárt kampányát, de hamar megtalálta a megoldást: a béke pártján áll, és amíg kormányon van, az országon nem mennek át fegyverek Ukrajnának, nem küld oda magyar békefenntartókat és nem támogat szankciókat, hogy ne veszélyeztesse az orosz energiahordozók kedvező árát.

Magyarország az egyetlen az EU és a NATO tagállamai között, amely nem hősként ünnepli Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt, hanem ellenséget lát benne, amely szövetségre lép a magyar ellenzékkel – írta a szerző,

és ismertette Szijjártó Péter és Orbán Viktor megnyilvánulásait.

Orbán sokat kockáztatott a győzelemért.

Oroszbarát kurzusával kockára tette a hagyományos lengyel-magyar barátságot, de még a V4 működését is. Hatalmas választási ajándékokat osztogatott, befagyasztotta egyes élelmiszerek árát és nagy állami veszteségek árán elodázta az energiaárak emelkedését.

Mindez azonban nem maradhat így, mert ezt a magyar költségvetés nem bírja sokáig.

Orbánnak takarékossági kurzusra kell térnie, ha nem akarja az országot gazdasági csődbe vinni. Ehhez azonban át kell törnie azt a diplomáciai elszigeteltséget is, amelybe belemanőverezte magát. Az ellenzék veresége világossá tette, hogy ez a szövetség sem tartós. Egyenesen jelképes, hogy Márki-Zay Péter listavezető jelölt mögött a beszédekor nem a pártok képviselői, hanem a családja tagjai álltak, és közben már meg is fogalmazódtak az első szemrehányások azzal kapcsolatban, hogy mi volt a kudarc oka.
Akárhogyan is: az ellenzék nem volt eléggé ellenzéki.

Márki-Zay Péter személyében csak egy listavezető jelölt volt, aki volt fideszesként talán a Fidesz-kormány „jobb” változatát kínálta, de nem mutatott fel valós alternatívát. Mindebből pedig a szélsőjobb profitált, és a Mi Hazánk párt megugrotta az öt százalékos bejutási küszöböt.

Az eredmény megerősíti, hogy mennyire szélsőségesen polarizált a magyar társadalom. A vidék és a városok közötti olló tovább nyílik, ideológiai téren is. A két párhozamos valóság már évek óta létezik: az egyikben Orbán a béke követe, aki az ország jogaiért küzd, a nemzet megmentője, a másikban pedig korrupt csaló, aki Putyinhoz húz, és kivezeti az országot az EU-ból. Ennek előbb-utóbb feltétlenül vége lesz. Orbán olyan mélyre ásta az árkokat, hogy előbb-utóbb maga fog beleesni. Ezt fel kell ismernie, különben egyszer csak neki is késő lesz – írta a szerző.

Fotó: OV/FB
Szerző: Huppa-értesülés

huppa.hu/hogyan-lehetseges-hogy-magyarorszagon-meg-mindig-ennyi-ember-tamogatja-orban-viktort/
süti beállítások módosítása