He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kemény vélemény a bujkáló, titkos utakon repkedő, mászkáló vezérről: Buknia kell, nincs más opció

2022.03.29. 17:55 guma

Ahhoz mennyire kell bátornak lennie a legnagyobb élő streetfighternek, hogy titokban kell tartani, hogy hol fog felbukkanni a kampányban választás előtti utolsó 6 napban? Mennyire kell bátornak lennie ennek az embernek, hogy stikában, fű alatt kell szervezni a kampánymegjelenéseit, azokról nem adnak tájékoztatást a sajtónak?

A kangörcsös téeszelnök (via Bödőcs), aki a libernyákokat cipelgeti a hátán szabadidejében, ha éppen úgy hozza az élet, egész egyszerűen bujkál azok elől, akiket állandóan fenyeget, provokál, és politikai bikkfanyelven rendszeresen elküld a jó édesanyjukba. Akiket semmibe vesz, akik miatt viszket a tenyere, Kövér elvtárssal együtt, akik szemmel láthatóan idegesítik pusztán azzal, hogy ők is itt laknak ebben az országban, amit ellopott tőlük. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mi mindennel szédíti a lábai elé összetapsolt rajongótáborát, és hogyan hozza őket önkívületi választási állapotba. Ahhoz csak a beltenyészetnek, az alászolgái hadának van köze, hogy mivel ámítja őket, és mit ígérget nekik a mi kontónkra. Én azt mondom, kurva nagy a baj, még annál is nagyobb, mint amit hazudnak. Az az érzésem, legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy akkora maflásba szaladnak bele éppen vihogó pofával, mint amekkorát Will Smith kiosztott Chris Rocknak az Oscar-gálán. Sőt, talán annál is nagyobba. 

Akkor most egy kicsit azokhoz szólnék, akik bizonytalankodnak, és nem tudják kire és miért adják le a voksukat.

Először is azt kell leszögezni, hogy az orbáni (kül)politika a szemünk láttára hullott darabjaira, a keleti nyitásnak hazudott szemfényvesztés most válik valóságosan is semmissé. Ha esetleg eltekintünk attól, hogy az orosz titkosszolgálatok, Putyin hekkerei tíz éve mászkálnak kedvükre a magyar külügy számítógépes hálózatában, belső levelezésében, az államtitkokat továbbító védett hálózatokban – a sunnyogás kormánya pedig nem csupán eltitkolta, de semmit nem volt képes tenni ez ellen -, akkor is. Az már szinte mindegy is ezek után, hogy valószínűleg a paksi projektből sem lesz semmi. Orbán lényegében Brüsszelben is megbukott. Nem most, de mostanra vált láthatóvá. A V4-ek gyakorlatilag megszűnt, a lengyelek, csehek, szlovákok értetlenül és undorodva szemlélik a magyar kormány Moszkva-barátságát. Semmilyen szempontból nem túlzás tehát azt állítani, hogy a Szijjártó fejétől bűzlő, Kelet felé dörgölőző külügy és diplomácia úgy, ahogy van, kimúlt. Nincs bizalom, se gazdasági, se politikai értelemben. Mára ott tartunk, hogy aki az oroszokat pártolja, az lekerült az európai étlapról, az légüres térbe került.

Ha csak ezt a szempontot vesszük alapul, az is bőven elég ahhoz, hogy ne Orbánra szavazzon az, aki csak kicsit is hajlandó mérlegelni. Rengeteg pénzt tart vissza az Európai Unió, amire égető szüksége van az országnak, többek között azért, mert ami eddig jött, annak egy jelentős részért egész egyszerűen ellopták. Maguknak, a családjaiknak, oligarcháknak, a sleppnek. Mivel érvényben van az a mechanizmus, amelynek értelmében ezentúl a kifizetéseket komoly feltételekhez – jogállamiság helyreállításához és a korrupció visszaszorításához – kötik, ha Orbán marad, ebben semmi változás nem lesz. Miért is változna bármi, hiszen a rendszer éppen erre rendezkedett be? Ezért aztán még jobban lemaradunk majd a nyugati életszínvonaltól, és egy idő után okafogyottá válna a tagságunk a szövetségben. Gondoljunk bele, hogy jelen pillanatban is népszavazás nélkül, sima kétharmados többséggel kiírhatna minket az Európai Unióból. Ha ezt szeretné a kedves hezitáló, akkor persze nyugodtan tegye az X-et Orbánék mellé. Hogy milyen opciók maradnak? Kína, Oroszország. Már ha Putyin nem bukik bele ebbe a rémálomba, amit jelenleg művel. Jó esetben elkerüljük a világháborút, de ha nem, vele együtt megyünk a süllyesztőbe. Orbán a mai napig nem mondta ki nyilvánosan, hogy elhatárolódik Putyintól és az orosz agressziótól, konkrétan Putyin nevét sem ejti ki a cserepes száján. Ha Orbánt sikerül elzavarni, azzal Putyint is gyengítjük, hiszen elveszti az egyik legnagyobb európai kollaboráns haverját. Akire – ha és amennyiben kormányon marad -, továbbra is számítana a bomlasztásban. Orbán gyenge és kifogyott a pénzből. Nincsen befolyása semmire, az Európai Néppártból is kibaszták, a pénzt elszórta, hogy szavazatokat vásároljon, egekben az államadósság, az infláció, a költségvetési hiány.

Ha csak a belügyeinket nézzük, bármennyire is unalmas, de annál valódibb dráma, hogy az oktatás és egészségügy 12 év fideszes teljhatalom után is a padlón van. Ha beteg leszel, nem biztos, hogy túléled. Az oktatási rendszer színvonala a béka segge alatt. A tudás alapú társadalom helyett munka alapú társadalmat építettek ide, kurva erős függőségi, kiszolgáltatottsági viszonyt kialakítva főleg vidéken, ahol a közmunkásokat jobbágyként használják a polgármesterek. Ez a hűbérrendszer átszövi országunk testét, az oligarchák mindent elloptak, ami fontos volt, a koncon meg marakodnak a kiskirályok. Az a mérhetetlen hazugság, amit a népre borítanak, az a határtalan hülyének nézés, ami osztályrészül jut a társadalomnak, egész egyszerűen vállalhatatlan és tűrhetetlen. Kádár és Rákosi alatt nem hazudtak ekkorákat a nép szemébe, akkor nem néztek ennyire hülyének mindenkit, mint most Orbán. 

Orbán ideje lejárt. 12 év lopás, hazudozás, hülyítés után friss levegőre van szüksége az országnak. Orbánnal nincs jövő, nélküle van rá esély. Mindent amit ellopott, vissza kell venni, és el kell számoltatni azokat, akik ezt tették velünk. A közmédiát vissza kell adni a népnek, és arra használni amire való. Azamit egész egyszerűen orosz mintára egy dezinformációs hazugsággyárrá alakítottak át az évek során, ahova 4 évente 5 percre teheti be a lábát egy ellenzéki képviselő, és ha mégis bemenne, akkor egész egyszerűen kibasszák onnan mint egy gerelyt. A közpénzeket és a hazai és uniós forrásokat oda kell eljuttatni ahova kell, nem pedig Szíjj Lászlók és Mészáros Lőrincek magánszámláira.

Ez a te pénzed is, ez a te ügyed is. Igenis menj el szavazni! Nem tudom azt mondani, hogy bárkire, csak azt, hogy az ellenzéki összefogásra szavazz, mert csak rajtuk keresztül van legalább némi esélyünk kimászni ebből a kurva mély kráterből. Jelenleg nincs más esély arra, hogy itt bármi békés úton változzon, ezt mindenkinek be kell látnia, aki Orbánt a partvonalon kívül akarja látni. És most egyáltalán nem az összefogás mellett kampányolok, hanem a tényeket írom le. Az ország azon felének, amelyik gondolkodik és látja, mi folyik itt, most össze kell tartania, és fel kell hatalmaznia a kormányváltókat arra, hogy visszatérítsék az országot arra az útra, ahonnan Orbán 12 év alatt letérített minket. Orbánnak buknia kell, nincs más opció.

https://kolozsvaros.com/2022/03/29/buknia-kell-nincs-mas-opcio/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4417792297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása