He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az osztrák, a cseh és a szlovák elmegy Kijevbe… – s ez nem vicc

2022.02.10. 06:30 guma

Mivel Orbán Viktor a válság csúcsán is Putyin társaságát kereste, a cseh és szlovák diplomácia vezetője hagyta a csudába a visegrádi együttműködést, és az osztrák külügyminiszterrel közösen fejezte ki szolidaritását Kijevben.

Alexander Schallenberg, Ivan Korčok és Jan Lipavský az úgynevezett Austerlitz formátumban utazott együtt. Hétfőn megszemlélték a helyszínen a szeparatisták vezette két terület úgynevezett kapcsolat-határait. Hangsúlyozták: Ukrajnának joga van ahhoz, hogy saját döntései alapján válasszon partnereket és szövetségeseket.

Lipavský konkrétan kijelentette: Kijevnek magának kell eldöntenie, hogy akar-e csatlakozni az EU-hoz, vagy a NATO-hoz, és nem képezheti vita tárgyát az az orosz követelés, hogy ezt tagadják meg Ukrajnától.

Korčok hangsúlyozta: változatlanul érvényes a NATO 2018-ban tett ígérete, amely szerint Ukrajna előbb-utóbb csatlakozhat a szervezethez, és Ukrajna az integrációban nagy lépéseket tett ebbe az irányba. Az ukrán külügyminiszter azt mondta, katonai fenyegetéssel Moszkva célja Ukrajna destabilizálása. Oroszország ugyanis nem akar erős Ukrajnát. Kijev ugyan nem jelent katonai fenyegetést Moszkvának, de egy jól működő, erős állam a példamutatása veszélyes lehet a moszkvai rezsim számára. Kuleba külügyminiszter egyben köszönetet mondott Csehországnak azért a 4000 tüzérségi lőszerért, amelyet Prága 1,5 millió euró értékben szállított.

Alexander Schallenberg hangsúlyozta, hogy be kell tartani a nemzetközi jogot. Egyben megerősítette, hogy Ausztria minden szankciót támogat, még ha egy-kettő netán fájdalmas is lesz számára. Jelezte, hogy kormánya 2,5 millió eurós humanitárius segélyt készül adományozni Ukrajnának. Bírálta az orosz fenyegetőzést, továbbá hogy Moszkva a maga számára igyekszik kicsemegézni az európai biztonsági rendszert. Ezzel együtt még bízik a tárgyalásos rendezésben. Ugyanakkor nem foglalt állást egyértelműen az Északi Áramlat 2 kapcsán. Megismételte azonban véleményét, amely szerint a vadonatúj gázvezetéket és a SWIFT nemzetközi bankközi elszámolási rendszert ki kellene hagyni a megtorló intézkedések célpontjai közül.

Az eredeti cikkek (Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Presse) csak előfizetőnek olvashatók. Fotó innen.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3617365224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.02.12. 19:12:25

Te guma!
Ne csaljak ide néhány fidesztrollt? Hihetetlen, hogy még nem leltek rád :)

guma 2022.02.18. 19:17:30

@BiG74 Bodri: :-D

mindig volt pár hülye de leszerelték a lányok, fiuk.
süti beállítások módosítása