He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Orbán véleménye és a foci mániája nemzetközi hírekben - a Huppa oldaláról más hírek mellett

2021.06.22. 08:30 guma

Brüszel tudja: Orbán rokonai és barátai teletömték a zsebüket uniós pénzekkel

Egészen példátlan módon, az újságírók győzték meg az igazságügyi biztost és személyesen Ursula von der Leyent, hogy nem hagyhatják szó nélkül a magyar homofób jogszabályt.

A bizottság szóvivője a brüsszeli sajtótájékoztatón egyetlen szóval sem említette a vadonatúj magyar jogszabályt, noha az – igen veszélyes módon – egyenlőségjelet tesz a melegség, illetve a pedofília közé. A tudósítók azonban nem hagyták annyiban és

csaknem fél órán keresztül olvasták Gunnar Wiegand fejére, hogy ilyet nem lehet csinálni.

Az próbált kibújni a szorításból, és a végén csak annyit tudott kinyögni, hogy Brüsszel utánajár a dolognak. Ám a testület tagjai minden bizonnyal élőben figyelték a fejleményeket színfalak mögül, és a hangulat láttán rájöttek, hogy lépniük kell. Így előbb az igazságügyi biztos, majd von der Leyen is Twitter-üzenetben ítélte el a magyar Országgyűlés határozatát.

Orbán ezen persze felháborodott, így szabadjára engedte Kovács Zoltánt, aki a maga módján igyekezett jobb belátásra bírni a testület elnökét. Brüsszeli magyar körök szerint a heves reakciót az magyarázza, hogy a magyar kormányfő a túlélésért harcol, ezért igyekszik éket verni az ellenzék soraiba, és ez sikerült is, hiszen a Jobbik vele együtt szavazott. Ám az EU-val aligha kerülheti el az újabb összecsapást, bár majd kiderül, mennyire áll a sarkára von der Leyen.

De a hangsúly immár a jogállami mechanizmuson van, miután a héten elkészült az alkalmazás kézikönyvének tervezete. Abból az derül ki, hogy Brüsszel pontosan tudja:

Orbán famíliája és baráti köre teletömte a zsebét uniós pénzekkel.

A nyílt konfrontáció őszre várható, miután valóságos csoda volna, ha Magyarország kimaradna azok közül, akik ellen elsőként vetik be a demokratikus normák védelmét szolgáló rendszert.

(Az eredeti cikk csak előfizetőknek olvasható.)

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Az EP számos ismert tagja dühösen reagált Orbán szombati megnyilvánulásaira

David Sassoli, az EP elnöke a Twitteren azt írta:

„A parlamentek leszerelésére csak olyanok gondolnak, akik a demokrácia ellenségei.”

A Politico ismertette a beszéd néhány részletét is, egyebek között azt, ahol a magyar miniszterelnök óvott az EU „szovjetizálódásától”, és felszólított arra, hogy ennek megakadályozására használják fel az Európa jövőjéről szervezett konferenciát.

Hozzátette a portál azt is: Orbán rendszeresen kirohanásokat intéz az EU ellen, és az egyik fő célpontja a parlament, amely 2018-ban a 7. cikkely szerinti eljárást indított Magyarország ellen a korrupció, a véleménynyilvánítási szabadság korlátozása, a kisebbségi jogok megsértése és egyéb súlyos aggályok miatt.

A cikk Guy Verhofstadtot is idézte, aki a Twitteren azt írta:

„Szóval Orbán Viktor meg akarja kötni az Európai Parlament kezét, amint azt már megtette a magyarországi parlamenttel, sajtószabadsággal, bíróságokkal, civil szervezetekkel, az értelmiségiekkel és, és, és… Van ebben minta, és az a Putyin-féle diktatúrához vezet”– az Európa Jövőjéről Konferencia EP által megbízott elnöke. A konferencia szombaton tartotta első plenáris ülését.

Végül a cikk emlékeztetett rá, hogy Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának elnöke az úgynevezett „pedofil-törvény” miatt ritka személyes megrovásban figyelmeztetett arra, hogy vizsgálják, vajon nem sérti-e a jogszabály az uniós jogot.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Az államban nyugodtan bízhatnak Gődényék – lapszemle

Könnyen szerzett százmilliók

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.

Oltatlansági igazolványt hirdettek Gődényék a Kossuth téren

Tagtoborzás…

Ők vannak a Covid-statisztika mögött

A kormányzati tájékoztatásból csupán az elhunyt neme, életkora és alapbetegsége derül ki. Milyen emberek voltak ők? És mi történt velük az első tünetek megjelenésétől a halálukig? Az elmúlt hetekben olyan emberekkel beszélgettek a Direkt36 újságírói, akik a koronavírus következtében vesztették el egy szerettüket

Korántsincs vége a vírus elleni háborúnak

A virológus szerint ismét minél nagyobb számban kellene teszteket végezni és kontaktus-kutatással is akadályozni az újabb járványhullám kialakulását.

A Fidesz nem véletlenül most vette elő a melegeket

Kedvezőbb téma, mint a Fudan…

“A nagyság iránti vágy viszi félre Orbán Viktort”

Pálinkás József az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje a Népszavának.

Az unió utolsó szabadságharcosa

Ennek képzeli magát Orbán Viktor. És ami rosszabb, mondja is. Sokat beszél mostanában.

Reflexív irányítás

Orbán különben is megmondta, hogy a három fő veszély: a járványok, a „népvándorlás” és Gyurcsány, ezek megbízható propaganda-ütőkártyák, függetlenül valóságtartalmuktól, és kiegészítheti őket egy szintén kipróbált negyedik. Gyomorforgató, de nincs benne semmi meglepő. Van azonban közvetett hatás is.

Esernyős menet volt Pozsonyban a menekültek támogatásáért

A rendezvényen a belügyminisztérium migrációs hivatala is részt vett…

Még nincs bejegyezve az alapítvány, amelyiknek átjátszották a Mezőhegyesi Ménesbirtokot

Ajándék lónak ne nézd az alapítványát?

Tisztán 2,5 milliót hozott a Puskás-hagyaték Szöllősi Györgynek tavaly

A határidőre leadott éves beszámoló alapján stabil lábakon áll a Puskás-relikviák értékesítésével és a hagyaték kezelésével foglalkozó puskas.com Kft. Ebben nagy szerepe lehet annak, hogy tavaly február végén három évre szóló szerződést kötött a 47 százalékban Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének tulajdonában lévő cég a Nemzeti Sportközpontokkal a Puskás-névhasználatra vonatkozóan. A szerződés 15 millió forintos, vagyis a Kft. évi 5 milliót kap ezen a jogcímen. 

Országos demonstráció szervezésére hatalmazták fel az egészségügyi szakdolgozók a kamarát

“…bár alapvetően jó dolog, hogy plusz szabadságot kapnak a dolgozók, az elmúlt egy év küzdelmei után mégsem erre számítottak.”

Pert nyert a kormányszóvivővel szemben Demeter Márta

Hollik hazudott.

Antiszemita és magyarellenes, vasgárdista vadállatot istenít a Mandiner és a FIDESZ kedvenc ideológusa

Dreher egy aránylag ártalmatlan fasiszta majom, aki szereti a készpénzt, és most éppen Kelet-Európában adnak a hozzá hasonlóknak nagy mennyiségű készpénzt, az vesse rá az első követ, akinek a birtokában van egy méretes első kő…

Fotó: Telex.hu

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Libération: “Magyarország Orbán Viktor futball köztársasága”

Ezzel a címmel készített körképet az újság a fociközpontú magyar politikáról, külön kiemelve, hogy a miniszterelnök a labdarúgás régi fényét próbálja visszaállítani, de a választott módszer a korrupciót táplálja.

A kormányfő szenvedélye azt eredményezte, hogy semmi sem drága, amikor az egykori dicsőség visszaszerzéséről van szó. Tíz év alatt kétmilliárd eurót fordítottak ilyen célokra a klubokon és stadionokon keresztül – a futball a hatalmasok ügye lett.

Jól illusztrálja a viszonyokat Felcsút, ahol a Pancho Aréna általában üres a meccsek alatt, kivéve a VIP-lelátót, mert ott sürögnek-forognak a nagy emberek. A részükre fenntartott parkoló tele van luxuskocsikkal, a névre szóló helyeket néhány oligarchának tartják fenn. Olyanok szoktak arrafelé felbukkanni, mint Csányi Sándor, Garancsi István és Mészáros Lőrinc. Mindenki keresi Orbán társaságát, mert ilyenkor lehet a közelébe kerülni. A foci egyszerűen összehozza a hatalom képviselőit.

Az első osztály 12 csapata közül tíznek az élén a Fidesz vagy a rendszer valamelyik fontos embere áll. De ez a szám hamarosan 11-re nő, mert felkerült a Debrecen és ott, mit ad isten, a polgármester az elnök. Merényi Miklós a korrupcióellenes K-Monitortól azt mondja, hogy

a finanszírozásra kitalált TAO-szisztéma a korrupció és az urambátyám-rendszer táptalaja.

De még ennél is fontosabb, hogy erősíti a kapcsolatot a politika és a vállalkozások között. Az érintett cégek fele az építőiparban működik és nagy közmegrendeléseket kapott az utóbbi jó tíz évben. Ám az anyagi támogatás módja teljesen egyedülálló Európában.

Az UEFA szerint két éve a klubok bevételének csaknem fele szponzori szerződésekből származott, 46 % érkezett a költségvetésből, és csak 5 % jött össze a televíziós jogokból, valamint a belépőkből. Egyetlen más uniós kormány sem fordít ennyi közpénzt a labdarúgásra, ráadásul olyan ágazatok rovására, mint az oktatás és az egészségügy. A pénzesőnek hála egymás után nőnek ki a földből a stadionok.

A Puskás Aréna építése annyiba került, hogy annál csak öt ilyen létesítmény készült el drágábban a földrészen. Erős a gyanú, hogy ebbe belejátszott a túlszámlázás, illetve a forint árfolyamának gyengülése, mindenesetre a tervezettnél 3-5-ször több pénzt vitt el. Olyan stadion, amelyet évente legfeljebb párszor használnak, mert a válogatott mérkőzésekre tartják fenn. Merényi szerint ezek az építmények – a Fradit leszámítva – csak a veszteséget termelik, jól jártak viszont a munkálatokban közreműködő cégek, amelyek egytől egyig a hatalom csókosai.

Ugyanakkor a magyar futball eredményei nincsenek igazán arányban a féktelen költekezéssel, még ha Budapest a mostani EB házigazdása lehetett is.

(Az eredeti cikk csak előfizetőknek olvasható. Fotó: OV/FB))

Szerző: Huppa-érvényesülés
Forrás: Huppa

Bencsik: Orbán Viktor óriási diadala a franciák elleni mérkőzés – lapszemle

“Minden szolgalelkűség nélkül”mondta

Németország pedig a homokosok Mekkája…

A foci nemes küzdelem, de életveszélyes, ha politikai giccsre használják

Gábor György szerint azért élnek a diktátorok előszeretettel ezzel az elemmel Salvinitől Bolsonaroig, mert a szociálisan elnyomott, kisemmizett, egzisztenciájukban folytonosan kiszolgáltatott és frusztrált embereket így lehet a legegyszerűbben tömöríteni és a „diktátor fontos ügyei” mellett felsorakoztatni

“Kétkedve fogadom, hogy a miniszterelnök kevesebbet tud az ügyemről, mint én”

Interjút adott a 24.hu-nak a többi között korrupciós bűncselekmények elkövetésével megvádolt Simonka György, akivel szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

Két év hat hónapra ítélték a pedofil fideszest

Sz. Balázs ügyvédje azzal védekezett, hogy védence csak képeket készített, egy alkalommal sem nyúlt a gyerekekhez, és a sokkal több képet birtokló Kaleta is enyhébb büntetést kapott, ezért indítványozta a felfüggesztett börtönt.

Czeglédy Csaba újra pert nyert a Mediaworks ellen

A kormánypárti médiaholding lapja valótlanul állította, hogy Czeglédy pártokat pénzelt.

Simulékonyabb lehet az új hadvezetés

Korom Ferenc váratlanul mondott le május végén a magyar hadsereg éléről, majd gyorsan leváltották a helyettesét, Böröndi Gábort is, illetve távozik a hadsereg harmadik legmagasabb rangú vezetője, Mihócza Zoltán is.

Nem árulják el Szijjártóék, hogy mennyibe kerül fenntartani a budapesti türk irodákat

Az állam még tavaly adta át a Türk Tanácsnak az 1,4 milliárdért vásárolt Ybl-villát, aminek fenntartási költségeit is mi fizetjük. De pontosan mennyit?

Választási pénzeső

Miközben a közvagyon fideszes alapítványokba kijátszásával Orbán Viktor felkészült egy esetleges választási vereségre, sok százmilliárd forint közpénzt mozgósít annak érdekében, hogy 2022 után is folytathassa a kormányzását.

Milliárdos támogatások mellett is pénzügyi mentőövre szorult az Antall József Tudásközpont

A Miniszterelnökségtől egyre érkező támogatási milliárdok is arra utalnak, hogy az AJTK-nak rendkívül nagy hatalmú patrónusa van a kormányfő környezetében. A polgári jó ízlés frontja csak abban bízhat, hogy a most készülődő vizsgálat eredménye már ezt a patrónust is meggyőzi.

Meglepetés: Matolcsy György jegybankárként jól beszólt a költekező kormánynak

Jó zsaru – rossz zsaru?

Kórusban szidják a melegellenes törvényt?

A kormány éppen ezt akarja. A mostani történetet azért alkotta meg a kormány, hogy az előre borítékolható nemzetközi felháborodásra válaszul látványosan felháborodhasson: “már megint meg akarják mondani nekünk, hogyan éljünk a saját országunkban, hát egy frászt!”. És valószínűleg bejönnek a számításai.

Ahogyan Orbán az Európai Uniót elképzeli – és ami a valóság

A miniszterelnök a Vigadóban tartott konferencián pár kiragadott, az unió életképtelenségét bizonyítani hivatott statisztika említése után fedte fel hét tézisét, a HVG munkatársa ezeket próbálja meg értelmezni.

Minden józan ember tisztában van vele, hogy lesz negyedik hullám

Mégis ugyanúgy készülünk rá, mint az előző háromra: sehogy.

Az Európai Unió tovább bővítette Belarusz szankciós jegyzékét

A hétfői luxembourgi tanácsülésen vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat magukban foglaló korlátozásokat hagytak jóvá további 78 magán- és nyolc jogi személy ellen.

Nem tűnnek túl hatékonynak a Belarusz elleni szankciók

Túszejtés folyik – nagyüzemben…

Az utolsó mohikán

Azt a látszatot kelti, hogy amolyan „ami a szívemen, az a számon” típusú ember, s ez egy kis nép polgárainak nagyon bejön. Kinek ne esne jól, ha a hazája afféle Benjáminként szállhat szembe megannyi Góliáttal. Ugyanaz történik a külpolitikában, mint amit a személyes életében is szeretne átélni. Az minden vágya, hogy mások nagynak és erősnek lássák.

Fotó: OV/FB

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

161 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4216601064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neytiri1 2021.06.25. 20:12:25

mandiner.hu/cikk/20210606_tamogatjuk_hogy_a_budapestiek_nepszavazason_donthessenek_arrol_akarnak_e_fudan_egyetemet_gulyas_gergely_a_mandinernek
"A Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik. Tervek sem állnak rendelkezésre. Ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni. Ide mostantól számított másfél év alatt eljuthatunk.
A fővárosi városházán kívül azonban már nem a Gyurcsány-koalíció van hatalmon.
Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet."

mfor.hu/cikkek/makro/megkapta-a-nagyvasartelepet-a-fudan-egyetem-kihuztak-a-diakvarost-a-csepeli-fejlesztesi-program-cimebol.html
Tehát ami pénzt, vagyont ebbe bepakol a kormány, az onnantól fogva nem közpénz, közvagyon többé - hasonlóan az elmúlt hónapok során létrehozott megannyi közvagyon-rejtő alapítványhoz. És miután elrendezték, hogy a kínai egyetem létrehozását segítő alapítvány ilyen, első juttatásként meg is kapta a Nagyvásártelepet.
A rendelet ezen felül kiemelten közérdekű beruházássá emelte, ennek értelmében azon túl, hogy a fejlesztési területet a kormány jelöli ki, a kijelölt területen építési, telekalakítási és változtatási tilalom nem alkalmazható."

taga20 2021.06.25. 20:38:43

@Neytiri1: frau drága, az hogy van, hogy hétfőtől-péntekig nyoctól este hatig mindenki kurva aktív, utána meg szünet.

pedig munka után mindik sziporkáznék:)))

Neytiri1 2021.06.25. 20:54:08

@taga20: sziporkázz, én elolvasom. :)))

habakuk000 2021.06.25. 21:32:51

@taga20: Mert minden normális ember reggel és este aktív, ebben a dögmelegben nappal behúzódik sziesztázni.
Ezeket a langyos estéket nyugodtan sziporkázd össze, majd holnap a melegben leoltjuk ne aggódj. :)
K448 mai megvan? Észélesítőt el ne felejtsd.!

Neytiri1 2021.06.25. 22:04:11

@taga20: pedig visszasziporkáztam volna.

habakuk000 2021.06.25. 22:27:35

@Neytiri1: Eddig azt hittem, értem mit miért csinál orbán, mostanában viszont kezdem elveszíteni az önbizalmamat ebben a témában.

Sok dolog van, amire képtelen vagyok elfogadható, logikus magyarázatot adni.
Vagy én hülyültem el teljesen vagy orbán.

taga20 2021.06.25. 22:38:29

@habakuk000: "Vagy én hülyültem el teljesen vagy orbán."

nyugger, olyan opció nincs, hogy mindaketten?:)

zenét szoktál a tücskön kívül?:)))

nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=8TfTHxqxnx4&list=RD8TfTHxqxnx4&start_radio=1&rv=8TfTHxqxnx4

habakuk000 2021.06.25. 22:50:28

@taga20: Meggondolandó. :( Látod veled is szóba állok. :(
Mifranctörtént veled? Ez tisztességes zene. Ezek szerint tényleg működik a Mozart-hatás, hallgasd szorgalmasan, forma-1 közben is, legalább nem alszod el a befutót. :)

Na mégegyszer:
www.youtube.com/watch?v=9iePyP2HOr8

Neytiri1 2021.06.25. 22:59:44

@habakuk000: „Nem fognak tőlem megszabadulni akkor sem egyébként, ha a terveik teljesülnének, mert parlamenti képviselőként itt fogok maradni mint bérből és fizetésből élő még sokáig az önök nyakán. Ne reménykedjenek. Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben is.”
orbán viktor

Mit lehet erre mondani... :(

taga20 2021.06.25. 23:19:43

@habakuk000: köszönöm mester, hogy szóba állsz velem!:))

májsztró zenét szoktá? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=zzYC7cXUk1g

jaegtoer 2021.06.26. 09:47:26

@Neytiri1:

Ez csak amolyan kétségbeesetten ostoba optimizmus. Vajon miből gondolja az imádva tisztelt Főnök, hogy van még további 20 éve? 59. évét rongyolja. És annyi fiatalabb akarnok türelmetlenkedik.

gazoló 2021.06.26. 10:30:36

@taga20:

kitöltötted már "küszöb"?

A 11. NEMZETI KONZULTÁCIÓ KÉRDÉSEI
1) Akar-e még járványt?
a) Nem.
b) Csak, ha Orbán Viktor is akar.
c) Nem. Sajnálnám a járványt. Orbán Viktor úgy szőnyegre küldené, hogy megint taknyán, nyálán csúszna. (A vírus is.)
d) Akarni a vécén kell.
e) Éljen Orbán Viktor!

2) Ön hogyan élénkítené a gazdaságot?
a) ostorral
b) jól seggbe rúgnám
c) Én sehogy. Majd a Viktor úgy bekurblizza GDP-s hajtányát, hogy nem győzzük utolérni. A gazdaságot.
d) Még jobban éljen Orbán Viktor!

3) Egyetért-e Ön azzal, hogy mi nehezebb?
a) egy kiló toll
b) egy kiló vas
c) száz kiló toll
d) Orbán Viktor
e) Éljen Orbán Viktor súlya!

4) Milyen nemi szervet rajzol az új nemzeti konzultáció hátoldalára?
a) lóst
b) bikabálnáét herékkel
c) amekkora csak ráfér
d) O1G-t prickülőst
e) Ez most akkor rajzpályázat?
f) Éljen Orbán Viktor nemi szerve!

5) Ki is színezi? (Pluszkrumplit nyerhet! Vagy egy fél labdát.)
a) Jóhogy. Nem vagyok bunkó, tudom, mi illik.
b) csak a véreret meg a büdöst
c) lóf@szt!
d) Éljen Orbán Viktor a nemi szervével!

6) Ki kapja be?
a) Hollik István
b) Hollik István még egyszer.
c) És még sokan mások.
d) Éljen Orbán Viktor éjjel-nappal!

7) Ki ne kapja be?
a) Szájer József
b) Kocsis Máté
c) Éljen Orbán Viktor megint!

8) Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán legyen
a) fenn a János-hegyen
b) a pápa
c) a NATO-főparancsnok
d) Isten ostora
e) Grazban

9) Ha A városból indul egy vonat B faluba 8:57-kor és 5 kombájnos 6 nap alatt 7 hektár búzát arat, akkor 4 kőműves C tanyára érkezve 5 nap alatt hány hektó csalánteát iszik?
a) Biztos, hogy ezt akarták kérdezni?
b) Ki nem tudja.
c) Én ezt pont láttam is.
d) Én meg hallottam, ahogy látta.
e) Éljen Orbán Viktor élete végéig!

10) Ugye milyen jó volt megint nemzeti konzultálni?
a) Hát...
b) Igen. Mert ennek van értelme.
c) Nem lehetne sűrűbben? Minden nap. Vagy esetleg 24 óránként? Ha úgy se, akkor hetente legalább hétszer?
d) Igen, de most már azért elég.

11) Értette, amiket kérdeztünk?
a) Nem?
b) Ha én azt tudnám…
c) Sose értem. Pedig próbálom.
d) Nem mindegy?
e) Nem tudom. Nem idevalósi vagyok.

Köszönjük, hogy válaszaival segíti kormányunk gondolkodását. Várjuk tanácsait, ötleteit, adományait!

Készült Orbán Viktor megbízásából.

taga20 2021.06.26. 14:13:05

@gazoló: tezsvérem hogyne, csak kicsit a beleim összezavarodtak közben:)))

coub.com/view/1i3iyo

taga20 2021.06.26. 14:24:45

@habakuk000: @gazoló:

szerintem ő lenne a megfelelő miniszterelnök jelölt az ellenzéknek.

bírom karácsonyt és dobrevklárát is, de markizay lenne a legjobb.

www.youtube.com/watch?v=CYEpySk8dMU

Neytiri1 2021.06.26. 16:03:31

@jaegtoer: van benne egy csipetnyi elmebetegi dac is.
Arra lennék kíváncsi, hogy az udvari emberei mit gondolnak róla, ha mernek őszinték lenni magukhoz.

habakuk000 2021.06.26. 16:26:31

@Neytiri1: Ilyenekre gondolsz?
Szijjártó Péter

3 ó. ·
A szurkolóinkat végig provokáló bajor rendőrök 18 magyar állampolgárt állítottak elő, illetve tartóztattak le.
S akkor most jön a kérdés: vajon milyen büntetést kapott a himnuszunk alatt a pályára rohanó és a Himnuszt éneklő csapatunkat gusztustalan módon provokáló szivárványzászlós ember?

Az "őszinte" értelmezhetetlen ezen lények számára.

Neytiri1 2021.06.26. 16:31:09

@habakuk000: elmebetegebb udvari bolondok nem számítanak. :)

habakuk000 2021.06.26. 18:10:31

@Neytiri1: Nagyon kíváncsi vagyok, hány százalékunk eszi meg ezeket a történeteket az orbán-sereg és a nyugdíjas rajongói klub valamit erdész kivételével.

venszivar 2021.06.27. 06:01:52

Hömérséklíleg rettenetes hét után s négy napos cseresznye szedés közben,kiötöltem egy szöveges Tik-tokkot.

- az,hogy mennyi cserkót szedtünk le, az Ti-tok...
- az,hogy mennyit adtunk el eddig, az IS Ti-tok...
- az,hogy mennyi krajcárt "szedtünk" be,az IS Ti-tok...
- az,hogy a bevételből a falú hány lakosát tudom ma meg-
hívni a városi strandra, NA azt még NEM TUDOM!:):D

- megyek, még locsolok, kb. 8-ig......:)

habakuk000 2021.06.27. 08:21:14

@venszivar: Az is titok, hogy hány darab fehér kukacot exportálsz a vevőknek?
A fehérje drága, csak mondom...

jaegtoer 2021.06.27. 10:05:47

Bocsi, nem tudtok ti semmit. (eredetileg úgy akartam írni, hogy: 'nem tuttok tik semmit', de aztán Oricára gondolva elálltam ettől, ellenben nem álltam el az alábbiaktól és jobban teszitek, ha memorizáljátok, mintsem nevetgéltek és kacsintgattok erre-arra.

Szóval a miheztartás végett:

'(...) tilos bármilyen korúak számára (...) olyan tartalmat elérhetővé tenni, megjeleníteni, forgalmazni, amely (...) a gyilkosságot népszerűsíti, jeleníti meg.'
'(...) tilos bármilyen korúak számára (...) olyan tartalmat elérhetővé tenni, megjeleníteni, forgalmazni, amely (...) a közlekedési szabályok megszegését népszerűsíti, jeleníti meg.'
'(...) tilos bármilyen korúak számára (...) olyan tartalmat elérhetővé tenni, megjeleníteni, forgalmazni (...) amely bármilyen alkohol tartalmú ital vagy készítmény fogyasztását népszerűsíti, jeleníti meg.'
'(...) tilos bármilyen korúak számára (...) olyan tartalmat elérhetővé tenni, megjeleníteni, forgalmazni (...) amely az utálatos pofájú vagy megjelenésű ellenzékinek számító vagy tekinthető személyeket, állatokat, növényeket, kőzetféléket vagy ásványokat továbbá folyadékokat, természetes vagy mesterségesen előállított anyagokat valamint bolygókat vagy univerzumokat népszerűsítenek, jelenítenek mekk.'
'(...) tilos minden mindenkinek, aki vagy ami a nagy Ő rosszallását kiválthatja. Ne lacafacázzunk már!'

habakuk000 2021.06.27. 10:15:34

@jaegtoer: "Békemenetelni", misére menni és a kormánytagok fészbukjára ölelő jeleket küldözgetni, gyűlölni mindenkit szabad?
Mert akkor már olyan nagy baj nem lehet.

jaegtoer 2021.06.27. 10:46:52

@habakuk000: Mindenkit nem lehet gyűlölni, mert akkor abba a jóságos jóakaróink is beletartoznának, viszont gyűlölködni már elvárás.

habakuk000 2021.06.27. 11:23:54

@jaegtoer: Ne tessék haragudni, de ez nem járja.
Igenis szeretnénk egymást is gyűlölni. Micsoda dolog az, ha valaki egy slukkal nagyobbat nyalint a fényességes valagból és a hoppon maradtak ne is gyűlölhessék. Nem.

Sőt, vasárnapi lázadó szellemem azt mondatja velem, nyugodtan gyűlölhetjük a fényességest is, minél jobban félünk tőle, minél fényesebbre polírozzuk a segge lyukát, annál jobban gyűlölhetjük.
Tessék szíves ezen oldalról átgondolni a dolgot. Gyűlölni akarunk mindenkit!

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.27. 11:32:28

@jaegtoer:

Nem jó, mert a TV2-t rögtön be kell zárni.:Đ

jaegtoer 2021.06.27. 11:35:08

@habakuk000:

Nem helyes. Szeretném felhívni a figyelmedet a felebaráti szeretetre, valamint arra a nem mellékes körülményre, hogy szívlapáttal is lehet szeretni.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.27. 11:36:17

@habakuk000:

Hívő ismerősöm azt mondta, minden baj gyökere az elterjedt gonoszság, gyűlölködés. Ilyen még a kádárizmusban sem volt, és eddig mindig a fidesze szavazott, de most a jobbikra fog.

Sajnos nem érek rá sem gyűlölködni, sem gonoszkodni, mert sok a dolgom.

jaegtoer 2021.06.27. 11:44:55

@látjátok feleim szümtükkel:

TV2, TV2, TV2... nem kell a bolhából elefántot csinálni, bármennyire is kellemetlen tud lenni egy bolhányi bolha. Képzelj el egy elefántnyi bolhát! Na ugye. Meg aztán ott a távkapcsoló, ami időnként tévkapcsoló.

jaegtoer 2021.06.27. 13:25:50

@gazoló:

Hehehe. Egyeseknek LOVE, másoknak LÓVÉ:)

habakuk000 2021.06.27. 13:45:41

@látjátok feleim szümtükkel: Csókoltatom a hívő ismerősödet.
A jobbik híres a toleráns, mindent elfogadó, "szeressük egymást gyerekek", programjáról. :)
Jó választás, mit tagadjuk.

habakuk000 2021.06.27. 13:48:48

@jaegtoer: Az arra érdemes keveseknek love ÉS lóvé, Amalfi utcáin szerelmesesen, jól megérdemelten andalogva.

gazoló 2021.06.27. 13:57:35

@jaegtoer:

bizony az idei magyari eper leginkább a lóvévól szólt,amit a magyar gyerekek többsége csak mesekönyvben látott és egyreinkább fog.
mielőtt még vmi erdei félreérti,nem azért küldtem nektek mert voltam a prájdon,hanem csípom,hogy ennyien együtt vagyunk,gyűlölet nélkül.

@taga20:

igaz küszöb,hogy a holló mondja a szemeidnek,hogy csecsekármencseresznye)))

habakuk000 2021.06.27. 14:04:47

@taga20: Hogy a fenébe ne szeretnék, amikor ilyen szép, markáns, férfiasan felpuffadt, szétfolyó feje van.

habakuk000 2021.06.27. 14:09:17

@gazoló: Kétszázezres minimumbérnél nem drága az. Ha véletlenül valaki nem feketén akarja foglalkoztatni a napszámosokat, akar engedélyes palántákat, normális talajápolást, egészen nagyszerű árakkal találja szembe magát.

taga20 2021.06.27. 14:44:43

@gazoló: tezsvérem boncsámá egy hideg sört, me kezdesz bemelegedni!:)))

coub.com/view/1270wj

taga20 2021.06.27. 14:55:36

@habakuk000: haver, megnézted a markizay videot, amit korábban küldtem neked?

habakuk000 2021.06.27. 15:19:42

@taga20: belenéztem, de nem végig. Lehet, hogy igazad van, sőt valószínű.
(Biztosan megsütötte a nap az agyamat, ha ilyet írok le. :( )

taga20 2021.06.27. 15:24:05

@habakuk000: ezt a mondást ismered?:)))

Guten Priester lernt zu tod.

gazoló 2021.06.27. 15:34:50

@habakuk000:

ha okosban valóságot hajlítva jómagyariul vágott bele valaki az idén,talán meg is érte.
facebookon őrült kereslet van a jó palántákra. sajnos a nepperek is őrülten keresték a leszedett epret,hogy kétszerannyiért elnyomják. mintha a szentendrei szigeten az ősi lelőhelyen is egyre többen vágnának bele újra.
láttam bringáról egyre többen esőztetik is. sztem van ebben a gyümölcsben fantázia,ha már a málna,a szeder így lepadlózott és a lengyelek elvitték a bótot.

gazoló 2021.06.27. 15:39:27

@taga20:

ne káromkodjál svábul feketetezsvérem,mert még berakom a gugli fordítóba

a serrel várok estig mert gálya van:-)
C’est La Vie
(mondja a művelt francia :-)

habakuk000 2021.06.27. 15:50:52

@taga20: Próféta. Nem pap. Próféta. :)

gazoló 2021.06.27. 16:11:01

@taga20: DDD

ujjad mit keres ott?)

taga20 2021.06.27. 16:16:30

@gazoló: nem úgy volt, hogy te gájázol éppen?:)))

s 2021.06.27. 22:29:10

@gazoló: "a magyar gyerekek többsége csak mesekönyvben látott"

Azt még nem darálták le? Hallatlan! :-)

gazoló 2021.06.27. 23:25:21

@s:

még nem,mert most épp Petőfin, József Attilán,Adyn,Radnótin Esterházyn,Nádason zümmögnek a gépek. nem lehet mindenkin egyszerre bosszút állni,ahogy a rigmus és'kuelhó is mondja:

"holnap veletek basznak ki"))

s 2021.06.27. 23:47:47

@gazoló: Várom már, hogy a Szapphói strófa is kikerüljön a tananyagból. Nehéz volna ezután más költőket is tanítani, még József Attilát is, de ő nyilván egy büdös kommunista volt, érte tehát nem kár.

Jaj, b+ gyerekek! Mikor költözik vissza a messzire száműzött értelem. Nem ide, mert úgy vettem észre, hogy ez egy rendes hely. Magyarország viszont nem ezt érdemelné.

venszivar 2021.06.28. 05:35:17

A sok cseresznye fingat...,lehet,hogy átszerelem a traktort gázosra.:)

Neytiri1 2021.06.28. 07:20:39

@jaegtoer: én feltettem a kérdést az erdészéknél, hogy vajon mi lesz például a blogoknál a helyzet az új törvény szerint?
Nem igazán értek a joghoz (se), így én például a törvény ellen vétkezek akkor, ha olyan filmet ajánlok (idézek), vagy verset, vagy bármilyen irodalmi művet, vagy zenét, ami nem felel meg ennek a törvénynek? Hiszen ide 18 éven aluliak simán betévedhetnek.
Nem igazán tudtak válaszolni, legalábbis olyat, ami pontosan erre a kérdésre lett volna válasz.
Úgy egyébként azt a kérdést is feltettem, hogy mitől is féltjük és óvjuk őket, ha a neten bármikor hozzáférnek pornóhoz (annak minden fajtájához), és sorolhatnám azokat, amiket itt felsorolsz?
Ha a neten nem tudják ezt "megfékezni", akkor a törvény keze lecsap az egész virtuális világra blogostól, pornóstól, reklámostól, rendőrségi jelentésektől, stb. kezdve mindenkire?
Ha pedig nem, akkor mitől is védik meg a gyerekeket, ha csak az iskolában tudják ezt kordában tartani és sehol máshol?
És mi lesz sóskával, aki folyton lógatni akar?
Elindul az emberek felnyomása a hatóságok felé?
Akik aztán több ezres létszámmal megkeresik a nickek gazdáit, majd jön a felelősségre vonás?
Vagy hogyan kívánja orbán ezt a baromságot rendbe tartani?
És egyébként mivel jobb, ha egy ártatlan lelkű gyermek, akit 18 éves koráig valami csoda folytán sikerül üvegbúra alatt tartani, kiszabadul az életbe és találkozik egy "másik" világgal?
Mennyire lesz sokkolóbb? Mit fog tudni kezdeni azzal az ismereti anyaggal, ami fejbe kólintja?

Neytiri1 2021.06.28. 07:21:57

@jaegtoer: orbán szeret engem? Vagy csak úgy csinál? :)

guma 2021.06.28. 07:41:22

@sóskamártás:

ez a hazátlan féreg már megint terroristának képzeli magát?

guma 2021.06.28. 07:44:01

@venszivar:

a babot is iktasd be! :)

guma 2021.06.28. 07:46:29

@jaegtoer:

ez igaz, és azért rettenetes!

gazoló 2021.06.28. 08:51:43

@Neytiri1: DDD

és a meztelen kertészkedés világnapja már sz@rt sem ér?))

Neytiri1 2021.06.28. 09:05:35

@gazoló: dehogy, imádnám! :)))
De sehol egy kertész, pedig néztem jobbra, néztem balra, néztem fel és néztem le, de nem leltem kertészre. :)

gazoló 2021.06.28. 09:15:41

@Neytiri1:

megvan az illib kertészek kedvenc dala?)))
"mimimimi mi mozog a zöld leveles csikebokorba?"

fürdőnaciba még csakcsak,de anélkül egyszál kapanyélben,azt azért mégse.
mi van ha meglát a szomszédasszony vagy egy lódarázs megporoz érzékeny helyen?))
de lenne akivel pároskapálást el tudnék képzelni))

gazoló 2021.06.28. 09:18:28

@Neytiri1:

mi van Habával csak nem rózsákat ültet?
jajj csak be ne akadjon neki vmi tövisbe))

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.28. 09:28:38

Nincs új a nap alatt, csak a hatalom hüylesége nő folyamatosan.
Parnevü törvényhez adalék.

Óvodás koromban megtörtént, hogy egy kislány, és egy kisfiú elvonult a bokorba megtanulmányozni, hogy kinek mi van a bugyijban. Óvónénik persze teljesen felháborodtak az esten.

Meztelenkertész pedig létezett ( meghalt szegény ). Fiatal korában focista volt, de akkor nem nudizott, vénségére jött meg a kedve. De nem is akármikor, hanem a legforóbb déli órákban sétálgatott a kertjében, meg télen a lakásban felhúzott redőnyök és teljes kivilágítás mellett, így az utcán elhaladók is élvezkedhettek, ha akartak. Mindkét oldalon föggetlen szomszédasszonya volt, de egyik sem éhezett a virslijére.

Anno haverok többen voltak az NDK-ban a tengernél, és elmentek a nudi strandra, aztán hason csúszva, a homokot felszántva mentek a vízbe.

gazoló 2021.06.28. 09:44:20

@látjátok feleim szümtükkel:

Warnemündén velünk is megesett,párszor hogy a dűnék közé kellett menekülni.
igazmagyari kertészgyerek rosszabb esetben akkor itthon még csak a Helgában láthatta a nénik azon részeit.
nem csoda,hogy ágaskodott a fiúk gereblyéje,nyelesfésűje))

Neytiri1 2021.06.28. 09:47:08

@gazoló: a lódarazsakat nem lehet kivédeni úgy, hogy cukros vizet öntesz tőled távolabb tálkákba? :)

A páros kapálást szemből egymás felé kapálva, vagy egymás mögötti kapálásban képzeled el inkább szívesebben? :)))

habakuk000 2021.06.28. 10:25:23

@látjátok feleim szümtükkel: Én is szeretek csupaszon csampiszkolni.
És függöny sincs, szomszédasszony sajnos csak a távolban.
Kuvikot nem zavarom, rigókat sem, bár tőlük néha tartok. :(

habakuk000 2021.06.28. 10:33:55

@gazoló: Nem. Káromkodik nagy erővel, mert ebben a nyamvadt országban egy sima akku-cseréhez egy hétre meg kell szabadulnod a számítógépedtől, ami a munkaeszközöd.
Ilyen nincs.
Nincs egy normális fűnyíró, nincs szervíz, ugyanott tartunk, mint a hetvenes hatvanas években, ha akarsz valami normális cuccot, határt kell lépned.
Ja, új autó sincs, amilyet kinézel a katalógusból.
Kommersz, minőség nélküliség, csak óccsó legyen, ez kell a magyarnak.
@Neytiri1: Olvasom, hogy hatvan-hetvenezer forint a kínai trikó a nagy ronda betűkkel. Aki parvenű, az az is marad, nyilván úgy lett vásárolva, ha már ilyen drága, a legnagyobb betűs kell, hadd lássa mindenki.
Üdv mindenkinek, a régi gépemet nem szeretem nyomkodni, hordani még kevésbé.

gazoló 2021.06.28. 10:48:13

@Neytiri1: DDD

az izzadtság a lényeg,meg a nagy fullánk a mézesbödönyben))

gazoló 2021.06.28. 10:53:58

@habakuk000:

de miért?
miért kell akkucseréhez a gép?
alin kinézed a tipust és négy hét múlva itt lesz féláron.

bosch csabarbehajtóba vettem így akkut..
jobb mint az eredeti)

gazoló 2021.06.28. 10:56:59

@habakuk000:

"Én is szeretek csupaszon csampiszkolni."

Walldd be,jó néha kinn kertben megkönnyeztetni a hernyót a komposztra és elalélni,mekkora zöld is vagyok)))

Neytiri1 2021.06.28. 11:36:03

@habakuk000: parvenü... ez olyan szó, ami fülnek kellemes, de bélyegnek nem.
Az icon-os felirat polgárpukkasztás, semmi más.
andika részvétele már érezhető mészáros életében. Fogyott, palota építés, talán már normálisabban is tud beszélni.
Megkezdődött az átalakítás.
mészáros, mint általában a férfiak egy ideig ennek örül.
Aztán már lehet, hogy nem.
De lehet, hogy mindig, mert egy andi-szerűvel kérkedni azért az ő minőségtelenségével, igazán faroknövelő lehet.

Neytiri1 2021.06.28. 11:41:35

@gazoló: szegénykék, biztos lógott szégyenükben az orruk. :)
Semjén is szereti a szarvasokat, még szerencse, hogy nem járt arra, ő biztos nem futott volna el.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.28. 12:19:55

@habakuk000:

Azért az otthoni csupasz csampiszkolásnak is van veszélye.
Gyerekkori haver mesélte már felnőtt korban, háromgyerekes apaként, hogy valahová menni akart, és ehhez készült felöltözni, de még ádámkosztümben járkált a szobában. Egyszer csak oda állt eléje a beszélni még nem, de járni már tudó kislány,aki megfogta és meghúzta a csapot, közben baba nyelven valamit kummogott. Azt mondta soha nem szégyelte még annyira magát, mint akkor. Ráadásul a kis perszóna később is mutogatott azon vidékre, ahol a húzni való eccájgot találta.

Neytiri1 2021.06.28. 17:23:54

www.napi.hu/magyar-gazdasag/oltas-vakcina-koronavirus-covid-19-jarvany-kinai-sinopharm.731873.html

Magyarország 200-200 ezer koronavírus elleni vakcinát ad Montenegrónak és Bosznia-Hercegovinának, hogy nagyobb legyen a védettség a két országban - közölte hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter a V4-csoport lengyelországi találkozóján, amelyen részt vettek a nyugat-balkáni országok diplomáciai vezetői is. A nagylelkűség mintegy 4,4 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Bár a kínai a legrosszabb hatásfokkal bír, azért 4,4 milliárdot költött rá orbán, amit most tovább is ad.
Szerintem bónuszként adhatna hozzá 200-200 db lélegeztetőgépet is ajándékba, hogy fogyjon a hazai állomány, ami havonta 90 millióba kerül (tárolása).
Így kell szórni a pénzt, ami nem is az övé.

jaegtoer 2021.06.28. 18:54:15

@Neytiri1:

A probléma a mértéktartás. (mindkét oldalon)
Egyszerűen nem értem, mi szükség van úgynevezett érzékenyítő mesekönyvekre akkor, amikor a gyerek csak csipegeti a szexualitás információmorzsáit. Ne tudom ki volt az a barom, aki úgy gondolta, hogy csak úgy beletolja a gyerek pofájába a homoizét.
Várható volt, hogy egy hasonlóan szélsőséges ellenreakció lesz a válasz.

Nem láttam az idei pride izéről semmit, de a múltbéli képek egészen elképesztő volt a magukból kivetkőzött ócska emberek sokaságáról, miközben a homoszexuális emberek többsége egészen másképpen viselkedik.

További sarokpont, hogy egyszerűbb hatalmi szóval vigéckedni, miközben tudnivaló, hogy mind a homoszexualitás, mind a pedofilia drótozás kérdése, azaz szexuális viselkedése úgy van beprogramozva a génekbe, hogy az alany mondhatni ki van szolgáltatva a rendhagyó ösztönöknek. Nem gondolom, hogy gyógyítható, de azt gondolom, hogy több orvosi szakterület együttműködésével sokkal nagyobb erőforrásokat kell fordítani ezen viselkedések okainak vizsgálatára és kezelésére. Ezek a jelenségek végig kísérik az emberiség történetét, tehát megérné a végére járni mi a kiváltó ok.
A pedofília büntető kategóriába sorolása átmeneti megoldás, de a gyermekeket valóban határozottan és kellő erővel kell védeni a felnőttek ilyen irányú érdeklődésétől, hiszen a gyermek kiszolgáltatott, ítélőképessége fejletlensége okán nem is jogképes, tehát itt helye van a legteljesebb törvényi szigornak.

Hogy ezeket milyen módszerekkel kívánja a jogalkotó eredményesen kezelni. Nos olyannal, ami egy kocsmapolitizálás szintjén még átlátható 60-70-es IQ-val rendelkező vitapartnerek között. Az emberi-orvosi megoldás, a kutatás, a feltárás rengeteg pénzbe kerül, ezt a pénzt viszont sokkal célszerűbb ellopni, mert hova is lenne a világ, ha az embereket embernek néznénk, és különben is egy darabig hálás kampánytémaként jól el lehet terelni a figyelmet arról a mérhetetlen tolvajlásról, ami további 100 éves lemaradásban tartja az országot. fejben, lélekben, zsebben, épített és természetes környezetben.
Nekünk ilyen remek jogalkotókat dobott a gép.

jaegtoer 2021.06.28. 18:57:37

@Neytiri1:

Orbán szeret téged, nem csak úgy csinál. Szeret minden adófizetőt és mindenki mást is, akit csak meg lehet lopni.

taga20 2021.06.28. 19:30:10

@jaegtoer: "Egyszerűen nem értem, mi szükség van úgynevezett érzékenyítő mesekönyvekre akkor, amikor a gyerek csak csipegeti a szexualitás információmorzsáit."

azt azé remélem vágod, hogy nem arra érzékenyítenek ezek a könyvek, hogy homár legyél, hanem arra, hogy fogadd el, hogy színes a világ és sok féle ember van, akit azé, mert nem olyan, mint te vagy a fősodor, azért nem rugdaljuk meg.

egyébként, pont te írod a kommentedben később, hogy drótozás kérdése és nem a divaté.

u.i.: ja és a prájd. gondolom, 100 évvel ezelőtt a szüfrazsetteket is le ócska emberezted volna!

bummer, többet néztem ki belőled;)

gazoló 2021.06.28. 20:06:11

@taga20:

"mikutyánkkölyke térdelteti mindjárt a liberált hispánokat))

de ne keverjünk bele politikát)))

gazoló 2021.06.28. 20:18:59

@taga20:

ádehogy)

a monarchia meg a a vénégyek újabb diadala)

taga20 2021.06.28. 20:20:11

@gazoló: ja a mi kutyánkkölyke, má megint szopóágon van:)))

coub.com/view/29e3z1

gazoló 2021.06.28. 21:55:38

@taga20: ))

a libbant,bantu csigazabálók is térgyepelnek a nálunk kevesebb "akadémiával és stadionnal rendelkező svájciak előtt.
hát mi ez,ha nem a vénégyek diadala))
de haggyuk a politikát))

Neytiri1 2021.06.29. 08:47:10

@jaegtoer: orbán szerint a gyerek felvilágosítása a szülők feladata.
Nos, egészen sok családban vannak problémák, így csak rájuk bízni, botorság.
Amit lát otthon, amit hagynak, hogy lásson otthon, és aztán nagyjából magára hagyják, mert olyan szülői generációk nőttek fel, akiket az utca és egymás nevelt, majd rászakadt a net, ahol aztán semmilyen védelme nem volt, nem hiszem, hogy sokat lehet várni. Vagy értelmeset.

A felvilágosítást már megéltük néhányan és néhányszor.
Vannak prűd szülők, vannak olyan szülők, akik úgy gondolják, hogy majd rájön, vannak akik a másik szülőtől várják ezt.

Szerintem iskolában, szakembernek kéne néhány órát tölteni a gyerekekkel, és leginkább kérdéseikre válaszolni kellene, egyénileg, mert a közösségben feltett kérdés csak röhögésbe fulladnak.
És itt nem a nevetséges iskolai biosz órai 45 perces semmiről beszélek.
Persze ehhez komoly munka kéne, emberek, vagyis pénz. Az meg kell a focira.
Jut eszembe...
indirekt.hu/belfold/ennyi-penzt-kapnak-a-magyar-valogatott-jatekosai-az-europa-bajnoki-szereplesert/

Kiközösítés, magába fordulás, depresszió, és remélhetőleg nem következik be tragédia sem magával, sem mással.
Szerintem ez vár az olyan gyerekre, aki rájön, hogy más, és ez egyre inkább így van/lesz, ebben az országban.
Úgy gondolom, hogy az nem propaganda, ha helyén kezelik és segítik, azok viszont egyéni tragédiák lesznek, ha üldözik, illetve nagyjából eltűntetni igyekeznek a másságot.

A pride-ot, illetve amit ott művelnek, csak tv-ben láttam.
Semmi más, mint polgárpukkasztás magas és visszataszító fokon. Ezek a pride-ok nem elfogadást, hanem éppen az ellenkezőjét érik el az átlagos embernél.
Szerintem nem jó ilyen formában.

Ebbe a könyvbe csak beleolvastam.
Nem vettem volna meg a gyerekemnek.
De valahogy meg kell tanulniuk már kicsi korban, hogy vannak másmilyenek, hogy segíteni kell, hogy látni kell a másikban is azt, hogy ember.
Szakemberek vannak, nem tudom, hogy hol vannak, akik kitalálnának valami jót és használhatót ebben.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.29. 08:59:49

@jaegtoer:

Ócska ember? Na ne már, hiszen saját számítógépén írta a nemzet alatpörvényét. Igaz, akkor még nem csúszkált az ereszcsatornán. De pártunk és ormánya már 30 éve tudta. Te nem tudtad?

Neytiri1 2021.06.29. 09:47:07

www.napi.hu/magyar-vallalatok/milipol-zrt-ecsedi-ferenc-hadipari-beszerzes-allam-felvasarlas.731898.html

"Kihagyni nem tudta, inkább felvásárolta az állam a magyar fegyveres céget
Kedvenc időtöltésének, az átszervezésnek hódol a magyar kormány. Egy állami cég kivásárolta a magyar honvédség egyik legnagyobb beszállító vállalatának két tulajdonosát és cikk-cakkban átszervezték az állami hadiipari vállalatokat."

habakuk000 2021.06.29. 12:34:39

@jaegtoer: Szerencsés ember vagy, hogy csak a pride-n látsz valódi énjükből kivetkőzött, ócska embereket.
Én úton útfélen látok-hallok:
útpadkán elégedetten huggyozót,
péntekenként eszméletlenségig önmagát leivó okádó-beszarót,
sétálóutcán cigányasszonyt pofozó cigányembertól befosót, elfordulót
tüntetésen, békemeneten, fórumokon ocsmány betolakodót,
tömegközlekedési eszközökön büdös, szőrös, gyáván kéjelgő tapizót....
gyerekeket imádsággal megrontó gyóntatót.

habakuk000 2021.06.29. 12:38:45

@jaegtoer: Nem foglalkoztam eddig a szivárványkönyvekkel , nem gondoltam bele, nem is értettem, miért kell.
A te fenti hozzászólásod értette meg velem: valóban szükség van rájuk, tényleg fontos, hogy legyenek szivárványkönyvek.
S a te hozzászólásod értette meg velem azt is, mi is a valódi üzenete a homofób törvénynek.
Ezt köszönöm.

jaegtoer 2021.06.29. 18:56:33

@taga20: igen, a szüfrazsetteket sem bírtam. (már akkor is boomer voltam.

15+ évvel ezelőtt láttam pride-ot, ezért nem vitatom, hogy az újabbak már inkább szolid elsőáldozók körmenetéhez hasonló egyszerű ájtatosan énekelgető felsőbbrendűek sokaságának békés csoszogása.

jaegtoer 2021.06.29. 18:58:26

@habakuk000:

Nem állt szándékomban mélyenszántó, átfogó társadalom lélektani látleletet bemutatni.

jaegtoer 2021.06.29. 19:17:58

@Neytiri1:

Rövidre fogom, mert látom más rekciókból, hogy mi a stájsz. Engem meg nem érdekel annyira, hogy elölről kezdjek agy tizenéve hhánykolódó diskurzust.

Most az van, hogy polgárpukkasztásilag összebarkácsoltak egy mesekönyvet, aminek sem hiánypótló sem értékteremtő funkciója nem volt.

Az biztos hogy a pride-ok érzékenyítő hatása megalapozottan vitatható.

A jelenlegi kurzus meghirdetett deal-jének kétségtelenül meg lesz az a hatása, hogy a szakemberek még visszahúzódóbbak lesznek, és nagy a valószínűsége annak, hogy az ilyen irányú tudományos munkát, és az iskolai felvilágosító munkát is ellehetetleníti a fennálló rezsim.

A családon belüli tárgyilagos (tényszerű) felvilágosító, de empátianövelő miniprojektek sokaságában nem hiszek.

Végül végtelenül sajnálatos, hogy a Vezér ezt a témakört is bevette a kampánya politikai árucikkei közé.

jaegtoer 2021.06.29. 19:24:37

@habakuk000:

"_Nem foglalkoztam eddig a szivárványkönyvekkel , nem gondoltam bele, nem is értettem, miért kell.
A te fenti hozzászólásod értette meg velem: valóban szükség van rájuk, tényleg fontos, hogy legyenek szivárványkönyvek.
S a te hozzászólásod értette meg velem azt is, mi is a valódi üzenete a homofób törvénynek.
Ezt köszönöm._"

Nincs mit. Már csak azért sem, mert amit írtam, abból nem értettél meg semmit, amit meg kihámoztál belőle eredményként, az kontra produktív.

Ámde ezen nem veszünk össze. Mindenki maga módján...

Neytiri1 2021.06.29. 19:39:16

@jaegtoer: rövidre fogom én is, mert nem is gondolom, hogy valami olyat tudnék írni, amit még nem írtam le.

Igen. :)

habakuk000 2021.06.30. 07:01:20

@jaegtoer: "Ezek a jelenségek végig kísérik az emberiség történetét, tehát megérné a végére járni mi a kiváltó ok."
Talán el is lehetne engedni, azon sem sopánkodsz, hogy a fű zöld és nem piros.

Nem hiszem hogy olyan mély értelmű volt a mondókád, hogy a magam gyöpös agyával ne érthettem volna meg. A homofóbia eltartott kisujjal, sajnálkozás mögé rejtve is az. Nincs is azzal semmi baj.
A baj azzal van, hogy a többi ócskaságra nem reagáltál. :) És azzal, hogy a Pride-t azonosítod a három kamionon színpadképként vonaglókkal és nem veszed észre a felszabadultan, vidáman menetelő sokaságot. :)
Ez ugyanaz, mint amikor a papságot azonosítod a perverzekkel.

Tudod, konzervatív embereket kurvákkal lehet a legjobban korrumpálni. Ők azok, akik a rúdhoz legközelebbi asztalhoz ülnek le, hogy a táncoló lányok feneke súrolja az orrukat, természetesen teljes erkölcsi felülemelkedésük mellett, ócskaság még véletlenül sem merülhet fel.

A mesekönyvekről halovány fogalmad sincs, legyen elég csupán annyi, nem szexuális felvilágosításról regél az óvodában.

Nem veszünk össze. Máshogyan gondolkodunk. ( És tudom, hogy a Pride a többségben negatív hatásokat eredményez. )
Mert mindenki fél, hogy a sok köcsög buzinak nézi.

(Az már csak a kisördög, hogy a meleg a gondolataikban csak és kizárólag férfi. Két nő nem, mert verejtékes álmaikban megvigasztalnák és megmutatnák nekik, miről is maradnak le.)

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.30. 09:01:01

@jaegtoer:

Valljuk be, és fogadd el, eléggé kétértelműen nyilatkoztál a kérdésben. Először kirohantál, mint Zrínyi, azután meg próbáltad megmagyarázni, hogy nem is rohantál ki. Csak izé.

Pedig többszöri olvasásra a kirohanás kivételével teljesen jogos kérdéseket feszegettél. Az nem lesz soha megoldás, ha valamit nem értünk, akkor azt büntetendővé tesszük. A biológiát a börtön nem oldja meg.

De abban tévedsz - szerintem - hogy nincs szükség felvilágosító könyvekre. Nagyon is van. A gyereket már kis korától kezdve szükséges felvilágosítani arról, hogy a szexszualitás terén milyen természet ellenes(?) inzultusok érhetik. A felkészült gyerek nem ijed meg, nem hagyja abuzálni magát, és tudja, hogy ezt el kell mondania szüleinek, ha onnan éri a bántalmazás, akkor meg másoknak. Ezt meg kell tanítani már gyerekkorban. Azt is, hogy a szexuális szabadságot az állam életkorhoz köti, tehát felnőtté válásig vannak korlátok, utána a saját szexualitásáról mindenki maga dönthet a következmények teljes vállalása mellett.

Láttam olyan kislányokat, akiket az apjuk abuzált, majd miután bötönbe került, a primitív anyuka élettársat fogott, és a két lányka, az anya és az élettárs egy ágyban aludtak. Anyuka egyik szélen, életárs középen. Ő is elment a börtönbe. A kislányok meg nem értettek semmit, de anyukájuk sem. No ezért szükséges már gyerekkorban elkezdeni a felvilgosítást.

A könyvet nem láttam, nincs okom rá, de aki ismeri, az mondhat róla véleményt. Én nem. Ettől még szükséges a megfelelő módszerű tudatosítás ( érzékenyítés, milyen idétlen szó ).
süti beállítások módosítása