He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Azt akarják elítéltetni, aki nyilvánosan leleplezte, hogyan csalhat az állam?

2021.05.31. 04:54 guma

Vádat emelhetnek a férfi ellen, aki rájött, hogyan lehet meghackelni a nemzeti konzultációt

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy támadást kísérelt meg végrehajtani a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációnak otthont adó weboldal ellen tavaly szeptemberben.

egy hsz véleménye a témában, ami választ vár: Ha valaki, bárki, valóban egy rendszer hibájára (biztonsági rés) akarja felhívni a figyelmet, akkor azt a nagy nyilvánosság elé viszi, nem pedig rejtőzködik mindaddig amíg fel nem derítik a cselekményt. Ez azonban a történetnek csak az egyik oldala. A másik szerintem még súlyosabb ügy. Ugyanis itt egy az állam által megrendelt és minden bizonnyal nem olcsó eszköz kudarcáról beszélünk. Ezek után, hogyan bízzak meg én, egyszerű állampolgárként, bármilyen felkínált alkalmazás használatában. A kérdés tehát, mi fog történni azokkal akik ezt a rendszert megtervezték és hitelesítették?

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya nyomozott ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozást a nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. jelzése alapján indították, miután a rendszergazdák észlelték, hogy a kérdőívet ugyanazon forrásból, hirtelen nagy számban kísérli meg kitölteni egy ismeretlen. Az elkövető a tömeges kitöltésekhez programot készített, amelynek a működéséről álnéven videót is feltöltött az egyik videómegosztó portálra. A felvételen látható volt, amint az automatikus kitöltést lehetővé tevő algoritmus véletlenszerű adatokkal, egymást követően rövid időn belül több tízezerszer tölti ki a kérdőívet.

A kibernyomozók az eljárás során azonosították a videót feltöltő, és egyben a programot készítő férfit, akinek lakcímén tavaly december 16-án kutatást tartottak, majd a lefoglalt adatok elemzését követően gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügy iratait most vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

https://hvg.hu/tudomany/20210529_vademeles_rendorseg_gyanusitas_tamadas_nemzeti_konzultacio

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9816576366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.31. 06:55:39

Mi történik? Hát kitüntetik őket, mínium lovaggá ütik. Egyesével. Bár kettessével egymással összeverni őket jobb lenne. Meg azt is, aki átvette tőlük a szar rendszert.

Neytiri1 2021.05.31. 11:46:57

444.hu/2021/05/31/kozpenzbol-jarja-a-vilag-luxushoteleit-antall-jozsef-fia-az-orban-rendszer-nagy-nyertese?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kozpenzbol-jarja-a-vilag-luxushoteleit-antall-jozsef-fia-az-orban-rendszer-nagy-nyertese

Antall József Tudásközpont (AJTK) nevű alapítvány
"Az AJTK gazdálkodásával kapcsolatos kérdéseinkre a Miniszterelnökség reagált a kormány részéről. Eszerint Antall József politikai örökségének ápolása kiemelten fontos a magyar állam számára, és a kormány azért támogatja a Tudásközpontot, mert egyetért annak fő céljaival."

Miért és minek? És ennyiért? És így? És a fiával és a családjával haknizzák végig a világot több milliárdért?

"Az utakat az is drágította, hogy Antall Péter általában más dolgozókkal együtt utazik. Antall azért sem tud egyedül utazni, mert nincs jogosítványa, ezért az utazások idejére bérelt autókat általában a vele utazó személyi asszisztensnek kell vezetnie. Az igazgató – annak ellenére, hogy az AJTK kezdettől a külpolitikai témákra fókuszál – nem beszél idegen nyelven, ezért az asszisztensnek tolmácsolnia is kell.

A nyelvi nehézségekkel Antall időnként viccelődik is, például egy 2014-es konferenciának a megnyitó beszédében, amikor a tolmácshoz fordulva azt mondta: "Kísérletezhetnék az angol nyelvvel, de mind a kettőnknek jobb, ha nem teszem." Az AJTK erről azt írta, Antall Péter „jól érti az angol nyelvet, a külpolitikai folyamatokat kiválóan érti és ő alakítja ki az AJTK külpolitikai stratégiáját”."

Hát... így tud valaki az apai örökségből csodásan megélni a fidesznél úgy, hogy önmaga nagyjából egy "senki".

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.31. 13:24:14

Szegény Karácsonynak meg nem olyan jó az angolja, mint Orbánnak. Persze ehhez ismernünk kéne mindkettőjük szókincsét is.
süti beállítások módosítása