He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Vidnyánszky iskolája - 10 év Kaposváron + "Nálunk zajlott ideológiai nevelés - nem az SZFE-n!" - Most mi lesz Kaposvárral?

2020.09.14. 04:30 guma

Vidnyánszky Attilát 2020. augusztus 1-től a Színház-és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökévé nevezte ki a kormány.

Hiába a hallgatók, a tanári kar és a szakma nagyjainak tiltakozása az agresszív térfogalás ellen, az ügyben továbbra sem történik érdemi egyeztetés a felek között. Azonban Vidnyánszky nem ismeretlen terepen manőverezik, tíz évvel ezelőtt kicsiben már végigvitte ugyanezt: 2011-ben Kossuth-díjának köszönhetően a Kaposvári Egyetem címzetes egyetemi tanára lett, majd 2013-2020 között az intézmény művészeti rektorhelyettese és a 2012-ben induló színművész osztály osztályvezető tanára.

Ebben a videóban volt kaposvári színművész hallgatókat és tanárokat kérdezünk, hogyan emlékeznek vissza a kinevezés és a változás éveire, a tervekre és ígéretekre, a Vidnyánszky által vezetett kaposvári színészképzés átalakítására.

"Nálunk zajlott ideológiai nevelés - nem az SZFE-n!"

Bergendi Barnabás és Hermányi Mariann mindketten a Vidnyánszky Attila vezette kaposvári képzésben szereztek színészdiplomát. Interjúnkban részletesen ismerteti, mik voltak a képzés hiányosságai, milyen kritikájuk van Vidnyánszky Attila felé, de nem hallgatják el azt sem, hogy mit tartanak Vidnyánszky erényeinek és hogy mit köszönhetnek mindennek ellenére a képzésnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1716200086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása