He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hvg-ről TGM: "Gulyás miniszter úr evvel megfenyegette a székesfővárost"

2019.09.10. 22:26 guma

TGM: A miniszterelnök nem magánember

Nemcsak az jogsértés, amelynek folytán okvetlenül börtönbe kerül a delikvens. Vélemény.

Gulyás Gergely miniszter rádiónyilatkozatában kifejtette, hogy az Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tarlós István hivatalban lévő budapesti főpolgármester közötti megegyezés csakis kettejükre vonatkozik. Ebben olyasmik szerepelnek, mint a rendszeres egyeztetés a két államférfi között, az új közmunkatanács létrehozása, pénz a metróra stb.

Gulyás miniszter úr közölte: ha a bűnös város közönsége netán mégse Tarlós urat választja újjá, akkor orra tőle fokhagymás, megegyezés sztornó, metrópénz nuku.

Gulyás miniszter úr evvel megfenyegette a székesfővárost, hogy amennyiben nem szavaz megfelelően (Tarlós + fideszes többség a közgyűlésben), akkor anyagi és közigazgatási hátrányokban részesül. Mert hogy ez szerinte politikai, nem közjogi megállapodás – igaz, ő ezt nyelvtanilag helytelenül, magyartalanul mondja, de udvariasságból javítottam –, ami logikai és értelmi tekintetben idiotizmus, jogismeret szemszögéből nézve tudatlanság és műveletlenség, büntetőjogilag pedig alkotmánysértés kísérlete.

Az ígéretes – fényes pálya előtt álló – ifjú tisztségviselő azt képzeli (sok szkeptikus olvasónkkal hallgatólagos egyetértésben, sajnos), hogy a „politika” kifejezés egyszerűen „disznóság”-ot jelent.

Mutyi, kéz kezet mos, elveszti közpénz jellegét, alkotmányos költség stb. Ilyesmiket.

A szkeptikus olvasótól eltérően, neki ehhez a szkepszishez nincs joga, mert a „politika” elvben a közügyek szféráját jelenti, amelyet – már ha föltételezzük, hogy A MAGYAR ÁLLAM MÉG FÖNNÁLL – az alkotmány szabályoz. Az olyan politika viszont, amely nem közjogi, tanult barátom, az törvénytelen, alkotmányellenes, tehát tilos.

A miniszterelnök, aki nem magánember, hanem a végrehajtó hatalom megválasztott és beiktatott feje látástól vakulásig, 24/7, nem köthet olyan – formális vagy informális – megállapodásokat fontos köztisztséget betöltő hivatalos személlyel, amely nem érvényes akkor, ha azt a köztisztséget másvalaki tölti be. (Ha ez így lenne, akkor nem kell adót fizetnünk, ha új vezetője lesz az adóhivatalnak.)

Közigazgatási aktusok – mint a rendszeres egyeztetés két fontos közhivatal vezetője között – és költségvetési pénzek juttatása, ha csak bizonyos személyek között érvényes, akkor hatalmi visszaélés, amit a törvény szigorúan tilt és büntet.

Ráadásul ellentmond az alkotmányos konvenciónak. A kormányzat politikai – mindig a közjognak alárendelt – működése nem lehet személyhez kötött, hanem kizárólag csak részrehajlástól mentes, pártatlan, tárgyilagos. A közjó minden egyes honpolgár java, akik között hatalmi és pártelfogultságból (pláne nyíltan és nyilvánosan!) különbséget tenni alkotmánysértő és tilos.

Gulyás miniszter – föltételezhetőleg a miniszterelnök úr egyetértésével – illetéktelenül beleavatkozik a helyhatósági választásba, és fenyegeti a választókat. Kilátásba helyezi, hogy amennyiben nem az érdemdús és köztiszteletben álló, valamint választékos modorú Tarlós urat látja jónak újraválasztani a főváros közönsége, ez a kormány nyíltan kifejezett szándéka szerint anyagi hátrányokkal járhat Budapestre nézve. Ez bemocskolja a választás tisztaságát, korlátozza a választás szabadságát, ami bűncselekmény.

Gulyás miniszter – őszinte csodálkozásomra – még nem mondott le, de még az se történt meg, ami némileg könnyítené helyzetét a nyilvánvalóan (haladéktalanul) megkezdett ügyészségi eljárásban (hiszen a választási jogsértések ügyében gyorsan kell eljárni), tudniillik hogy Orbán miniszterelnök úr a legnagyobb nyilvánosság előtt leszögezze, hogy tapasztalatlan fiatal munkatársa tévesen nyilatkozott, és neki – Orbán úrnak – egyáltalán nincsenek ilyen alkotmánysértő szándékai. Ő állja adott szavát, függetlenül attól, hogy mi a neve Budapest új főpolgármesterének. Hiszen ő a kormány vezetője, nem baráti kedvezményt nyújtó üzletember, aki a saját magánpénzét költi úgy, ahogy kedve szottyan.

Különben – Isten őrizz – még az a csalóka látszat keletkezhetnék, hogy csak annak jár az, ami jár, aki Orbán úr párthíve, netán megbízottja.

Mert azt nem hinnők (s a tények se azt bizonyítják), hogy a kitűnő stílusú Tarlós főpolgármester úr vezette főváros – kizárólag Tarlós úr érdemei és rokonszenves beszédmódja miatt – olyasmit kapott eddig, ami nem jár. Némelyek nézete szerint még több is járt volna, de ez nem ennek a rövid dolgozatnak a tárgya.

De az, ami jár, Budapestnek jár, nem pedig az ilyen vagy amolyan nevű főpolgármester személyének. Ha a kormányzat csak a kormányzat vezetőinek ideológiailag rokonszenves és nekik a törvényes kötelmeken túli hűséggel tartozó emberek által irányított helyhatóságokkal bánik méltányosan, akkor a magyarországi alkotmányos rendszer végét vagyunk kénytelenek bejelenteni.

Nem először sajnos, de továbbra is hazafias mélabúval.

Az alkotmányhű, patrióta magyar ember persze egy ideje már nem könnyeket ont az alkotmányos haza vesztén, hanem csillapíthatatlanul röhög, miközben menetrendeket és baden-württenbergi állásajánlatokat tanulmányoz.

Az is mosolyt csal az alkotmány- és törvénytisztelő magyar honpolgár ajakára, hogy – amint kiderült – a magát éppen Magyar Társadalomkutató Intézetnek (máskor másnak) nevező bűnszövetkezet telefonos „interjúkban” rágalmazza az Orbán, Gulyás, Tarlós uraknak nem tetsző polgármesterjelölteket és ijesztgeti reménybeli választóikat. A szkeptikusan mosolygó honpolgár ugyanakkor hőn reményli, hogy a pártatlan és igazságszerető magyar rendőrhatóság kivizsgálandja ezt a merényt.

(Vagy nem.)

Az egyik legaggasztóbb jele a magyar állam (és az alkotmányos hazafiság) poshadásának, hogy a jó képességű és derűs kedélyű Gulyás miniszter – kimondottan arcátlan – nyilatkozatát nem követte a fölháborodás vagy legalább a „mi-már-ezerszer-megmondtuk-hogy-ezek-ilyenek” vihara. Elvárható lett volna, hogy a népszerű és magabiztos Tarlós főpolgármester annyit mondjon: természetesen mindaz, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnök (történelmünk egyik igen érdekes személyisége) neki megígért, Tarlós úr utódának is a jussa, annak a valószínűtlen balesetnek a bekövetkeztén is, ha a széles körben elismerésnek örvendő Tarlós urat a pesti nép forró hálája mégse ülteti vissza eddigi székébe, ahogyan az manapság dukál.

Hiszen azt senki nem gondolhatja, hogy ez lenne Tarlós István budapesti főpolgármester választási üzenete (via Gulyás): „Merjél csak az ellenfelemre szavazni, Orbán Viktor majd fenéken billent!”

Ilyesmi a jogegyenlőség őshazájában teljességgel elképzelhetetlen.

Nem tudom, miről jut eszembe, hogy a legutóbbi oroszországi helyhatósági választásokon a hazánkban is nagyra becsült Vlagyimir Putyin pártja a 16 régióból 16-ban nyert: ezt legföljebb azok nem tartják a demokrácia diadalának, akik már csomagolnak.

https://hvg.hu/itthon/20190910_TGM_A_miniszterelnok_nem_maganember

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3415063782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.09.11. 06:36:12

TGM meghökkentően tisztán, szokatlanul sallang mentessen fogalmazza meg véleményét.
ismerkedj meg vele...

gazoló 2019.09.11. 07:28:20

@guma:

TGM mostanában mem a habókos,ultraművelt,csapongó arcát,hanem egy igen letisztult demokratáét mutatja...a múlt heti 444-es cikke is ilyen

guma 2019.09.11. 08:28:27

@gazoló: :)

mentettem azt is, pont ezért, holnap lesz, ha jól emlékszem...

gazoló 2019.09.11. 09:01:04

@guma: D

emléxel még a keresztényértelmiségiek szövetségére,az örmény azbejtrisztánra a gyíkról..

ilyenekből,a fidelitados algákból és a rokonokból kerülnek elő a gulyáshoz,rétvárikisasszonyhoz stb-hez fogható ékkövek(

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.09.11. 13:26:31

@gazoló: na na hát én is onnan kerültem elő a gyíkra

taga20 2019.09.11. 18:02:55

@PeniValdes: te nem egy gyíkról kerültél a gyíkra?:)))

gazoló 2019.09.11. 20:21:25

@taga20:

szájából vetted ki))

taga20 2019.09.11. 21:04:48

@gazoló:

nem olyan családból származom én:)))

ja és az volt már, hogy ria, ria, szlovákia?:)))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.09.11. 23:57:27

@gazoló: na az én számat tessenek békén hagyni..nem átjároház az!:)

gazoló 2019.09.12. 06:26:31

@PeniValdes: D

már jáccani sem lehet,jóreggeltkezitcsókolom)

...........

te is a kerdembű gyütté?)

guma 2019.09.12. 12:33:32

@PeniValdes:

hehehehe
nini! felbukkant Peni hercegnő! :)))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.09.12. 12:55:00

@gazoló: onnan hát, voltak könyvek is, amiket mamám kapott ajándékba a Hoffmann Rózsától, meg a Harrach Pétertől..ilyenek voltak ezek, lehetőséget adtál nekik aztán megdobtak egy könyvvel

mgdé 2019.09.12. 13:34:10

@PeniValdes:

Hozzád vágták az MSZMP tagkönyveiket? Hű, az kemény! :)

(A poszthoz: Amúgy Viktor és Gergely valóban ezt gondolják. S teljesen természetesnek is érzik/veszik, hogy így kell ezt. Nem is értik, hogy miért ne ez lenne a természetes. Így aztán TGM is falra hányt borsó, még ha szép kerek, választékos borsó is.)

gazoló 2019.09.12. 15:33:28

@PeniValdes: ) milyen könyvek,azoktól? mesélj "hercegnő!

mgdé 2019.09.13. 15:32:07

Könyvek: Néha ködösen arról álmodom, hogy Ge-Og a horda.min.elnök, s hordánk gyarapszik, okosodik, hírünk pedig egyre nő. Jó kis álom. :)

guma 2019.09.14. 09:12:20

@Én de genere Mi: :-DDDDDDDDDD

nem kéne ágyat cserélned?
vagy legalább igazi altató zenét játszani, hogy álmodba ne lásd legalább a hírhedt hordát?

guma 2019.09.15. 11:10:56

@Én de genere Mi:

ez a 4 hét wr-nek plasztikai műtétre kellett? :-D
szó se róla, jól néz ki most!

mgdé 2019.09.15. 15:25:22

@guma:

Ge-Og jó fej volt, először jövendő feleségét is megkérdezte, hogy ő is akarja-e őt, s csak aztán kezdte el konvencionálisan a hajánál fogva húzni a földön, hogy a látványtól a többiek is megértsék a státuszváltozást.

Visszasírom őt, na ... :)

mgdé 2019.09.15. 16:03:11

@guma:

Meglehet, átliánozott egy webes_plasztikai sebészre ... ;)

guma 2019.09.15. 19:21:05

@Én de genere Mi:

ez akkor egy tanúk előtti, beleegyező státuszváltás volt?

guma 2019.09.15. 19:22:05

@Én de genere Mi:

ja, ez csak egy barbatrükk? :-DDDDD

guma 2019.09.15. 20:00:30

@Én de genere Mi: :-)

adtál egy tippet! :-D

jöhet Darwin a majmokkal és az ősi szokások...
süti beállítások módosítása