He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Radio France International (RFI) nevű francia közrádió két beszámolója

2014.05.19. 22:48 guma

a tudósítójától, Florence La Bruyère-től, Budapestről.

Magyarország: 60 DNS-teszt egy ellopott mobiltelefon miatt

2168_1.jpg A beszólunk blog illusztrációja

Gyakran blogokban tárják fel a legeredetibb és legképtelenebb históriákat. Budapesten egy pincér, Csókási László meséli el a blogján a kalandjait. A kellemetlenségei és összeakaszkodása a magyar FBI-jal felkavarták a magyar blogszférát. Most tett feljelentést hatalommal való visszaélésért.

A 32 éves Csókási László pincér egy koktélpartikat szervező étteremtulajdonosnál. Beszólunk című blogján mesélte el a kalandjait. Az egész tavaly szeptemberben kezdődött, amikor Orbán Viktor miniszterelnök férjhez adta a lányát. Csókási László főnöke szervezte a fogadást. Fényűző esküvő volt, vidéken tartották, 300 vendéggel és mintegy 60 főnyi felszolgáló személyzettel.

Két hónappal később Lászlót berendelték a rendőrségre, a vállalkozó valamennyi alkalmazottjával együtt. A rendőrség azt mondta, az egyik vendég mobiltelefonját ellopták az esküvő idején. De a tolvaj a tokot otthagyta az asztalon. Rajta némi DNS-sel. Lászlót és kollégáit gyanúsítottként kezelték. A rendőrség mindannyiuktól DNS-mintát akart venni.

Az érintettek többsége felháborodott, de nem mert nemet mondani. Csak hárman, köztük Csókási tagadta meg a mintavételt. László, nem kevés humorral, azt írja a blogján: „Igen, jól olvasták, a rendőrség hatvan embertől akart DNS-mintát venni. Netán hármas gyilkosságról van szó, egy menekülő sorozatgyilkosról? Nem, egy közönséges mobiltelefonról beszélünk.” Miután elutasította a mintavételt, Lászlót ismét beidézték. Ezúttal a Nemzeti Nyomozóirodába, amely az FBI magyar megfelelője. Ott azt mondták neki: „Ha elutasítja a DNS-tesztet, 250 ezer forint pénzbüntetést fizet.” Mivel ez az összeg László havi fizetésének több mint a fele, beletörődött a dologba.

A vendégeket nem vizsgálták

László azonban nem habozott megkérdezni, hogy az esküvőn jelenlévő meghívottaknak is alá kell-e magukat vetniük DNS-tesztnek. Az iroda alkalmazottaitól azt a választ kapta, hogy a vendégek után nem nyomoznak. Ami diszkrimináció a fiatal blogger szerint, aki nem hagyta magát. Panaszt tett hatalommal való visszaélés miatt. Nem tudta, hogy kell ezt csinálni, és nem volt ügyvédje. Felment tehát az európai igazságügyi portálra. Az internetes honlap 23 nyelven kínál gyakorlati információkat. Például: hogyan kell panaszt tenni, mik a jogai egy tanúnak a kihallgatás során stb.

Amikor az RFI találkozott Lászlóval, megosztotta velünk örömét, hogy Magyarország tagja az Európai Uniónak. Mert úgy érzi, így jobban védheti a jogait. Ha kell, elmegy a strasbourgi emberi jogi bíróságig.

 

Magyarország: egy európai képviselőt azzal gyanúsítanak, hogy Oroszország javára kémkedett

Egy magyar európai parlamenti képviselőt, aki a szélsőjobboldali párt, a Jobbik tagja, azzal gyanúsítanak, hogy az Európai Unió ellen kémkedett az oroszok javára. A magyar ügyészség vizsgálatot indított, és azt kérte az Európai Parlamenttől, hogy függessze fel a képviselő mentelmi jogát.

A jobboldali magyar napilap, Orbán Viktor miniszterelnök médiabirodalmának ékessége, a Magyar Nemzet robbantotta ki a botrányt. Címoldalon hozta a hírt: „Orosz ügynök a Jobbik soraiban”. Az ügynök Kovács Béla, a szélsőjobboldali párt európai parlamenti képviselője lenne.

Kovács Béla a szüleivel Oroszországban élt. Moszkvában tanult a nyolcvanas években. Folyékonyan beszéli a nyelvet és a felesége orosz. Az 54 éves férfi tehát meggyőződéses oroszbarát, egyébként nemrégiben járt a Krímben, ahol megállapította, hogy a népszavazás teljes mértékben demokratikus volt. 2005-ben csatlakozott a magyar szélsőjobboldalhoz, ahol gyors karriert csinált, miután bőkezű támogatást nyújtott a pártnak. Az rejtély, honnan származott a pénz. A szélsőjobboldalon viccesen csak Mr KGB-ként emlegették.

Semmi sem bizonyítja, hogy kém volna. De nem véletlen, hogy az ügy néhány nappal az európai parlamenti választás előtt került nyilvánosságra. Úgy tűnik, Orbán Viktor populista jobboldala hangszerelte, hogy diszkreditálja a Jobbikot, és elcsaklizza a szavazói egy részét.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/381753_francia_radio_az_ellopott_mobiltelfon_es_a

Amivel a mai hírportálok vannak tele:

Felcsúti krimi: Bebizonyosodott a trágyalopás

Trágyalopás miatt társtettesként pénzbüntetésre ítélte a Bicskei Járásbíróság a Búzakalász 66 Felcsút Kft. két dolgozóját – egyikük a birkatrágya-lopási botrány kipattanása után elhagyta a céget.

http://nol.hu/belfold/bebizonyosodott-a-tragyalopas-1462735

Pert nyert a juhász Mészáros Lőrincékkel szemben

Nem jogerősen elítélték a felcsúti polgármester cégének két dolgozóját a trágyalopási ügyben.

Az alcsútdoboz-göbölpusztai juhász ismeretlen tettes ellen, lopás miatt tett feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon még 2012-ben. Váradi András azért fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint november 24-én a Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták a komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott, kezelt. A férfi szerint félmillió forint kár érte.

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/05/19/tragyalopas-eliteltek-a-felcsuti-polgarmester-cegenek-dolgozojat/

Pert nyert a Mészáros Lőrinccel tengelyt akasztó juhász

Nem jogerősen pert nyert Váradi András juhász Mészáros Lőrincék ellen – írja a Népszabadság. A juhász azért pereskedett, mert állítása szerint a felcsúti polgármester két embere ellopta a trágyáját, amit aztán beledolgoztak a milliárdos főnökük földjébe.

http://hvg.hu/itthon/20140519_Pert_nyert_a_Meszaros_Lorinccel_tengelyt

Vagy pár másik, megmagyarázhatatlan eset:

Nem ad hírt Orbán vejének falopási ügyéről az MTI

Nem ad hírt Orbán vejének falopási ügyéről az MTI

Az ifjú pár és a tolvajlásban résztvevő traktor a Story magazinban.

Budapest – Szombaton lejárt annak a nyomozásnak a határideje, amelyet egy Felcsút környéki illegális fakivágás és falopás ügyében rendeltek el, és amely esetében a szálak Orbán Viktor vejének testvéréhez vezetnek – hangzott el Gréczy Zsolt DK-szóvivő péntek délutáni budapesti sajtótájékoztatóján. Az MTI, bár tudósítója megjelent a sajtótájékoztatón, nem hozza le az ott elhangzottakat.

http://nepszava.com/2014/03/magyarorszag/nem-ad-hirt-az-orban-vejenek-falopasi-ugyerol-az-mti.html

Vastagbőr

Sose pózolj fatolvaj traktorral!

https://hu-hu.facebook.com/vastagbor/posts/541261525943030

Gigaüzletet nyert a felcsúti polgármester

Nettó 34 milliárd 66 millió forintos csatornázási munka megvalósításában vehet rész Mészáros Lőrinc cége.

http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/16/gigauzletet-nyert-a-felcsuti-polgarmester/

Pert nyertek a kishantosiak a minisztérium ellen

Megsértette a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. jó hírnevét a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Fővárosi Törvényszék első fokú ítélete szerint. A tárcát eltiltották a jogsértéstől, és kötelezték, hogy 15 napon belül tegye közzé az ítélet rendelkező részét.

A Fővárosi Törvényszék az ítéletében megállapította: a vidékfejlesztési tárca megsértette az ökogazdaság jó hírnevét a 2013. április 25-én Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül címen kiadott közleményben annak valótlan állításával, hogy a gazdaság folyamatosan elmaradt díjfizetési kötelezettségével. Ugyancsak megsértette a felperes jó hírnevét, amikor azt, hogy a haszonbérleti szerződéssel kapcsolatos jogvita nyomán fizetési kötelezettsége keletkezett, úgy tüntette fel, mintha a felperes a megkapott állami támogatás ellenére a haszonbérleti díjfizetési kötelezettségét nem teljesítve díjhátralékot halmozott volna fel.

A bíróság szerint a VM megsértette az ökogazdaság jó hírnevét a Világgazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent, Bitay Nándorral készült interjúban is azzal az állítással, hogy a szerződésben vállalt fejlesztéseknek nem tett eleget, amivel pénzben is kifejezhető kárt okozott az államnak. Valótlanul állította az agrártárca, hogy az e kár miatt indított perben az állam jogerősen nyert volna az ökogazdasággal szemben. Azt, hogy a kishantosi nonprofit kft.-t a haszonbérleti szerződés miatt keletkezett jogvita során a bíróság 27 209 186 forint megfizetésére kötelezte, úgy tüntette fel a tárca, mintha a bíróság az államnak okozott kár megfizetésére kötelezte volna - tartalmazza az ítélet.

A kishantosiak korábban is nyertek pereket: április végén a földbérleti pályázatok új nyertesei ellen. Akkor a Székesfehérvári Törvényszék első fokon három birtokvédelmi perből kettőben az ökogazdaság javára döntött. Ennek ellenére május elején traktorok szántották ki a vetést a mintagazdaság területén, két nappal később pedig egy bérlő bántalmazta a földeken tüntető egyik Greenpeace-aktivistát.

http://vs.hu/pert-nyertek-kishantosiak-miniszterium-ellen-0520?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

jött még egy...

MI JÖN MÉG?

Ma kedvenc rendszerem három dologgal tette belém az ideget.
Az első közülük a szombathelyi fideszes alpolgármester esete a kábítószerrel.
A történet roppant egyszerű, adott egy videofelvétel, melyen egy alpolgármesternek látszó alpolgármester kokainnak látszó kokaint szippant egy hajónak látszó hajón, ezt a videót feljelentés kíséretében átadták a rendőrségnek, mely a nyomozást most felfüggesztette,

Így hívják azt, amikor egy ügy nem ügy többé, hanem csak ügyiratszám.
A hajót megtalálták, a kokain nyomait kimutatták, a rendezvény ténye bizonyított, azon részt vett az alpolgármester meg egy külön erre a célra alkalmazott dublőre, aki igen szakszerűen alkalmazta a szert, csak sajnos a rendőrök megállapították, hogy nem tudják bizonyítani, hogy Lazáry Viktor fideszes alpolgármester kapcsolatba került a kábítószerrel, és hogy róla készült-e a videofelvétel.
Azt sem tudják kideríteni, hogy ki vitte a hajóra a kábítószert, és nem is bíznak abban, hogy ki tudják deríteni, ezért döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a nyomozást.
Ha az elévülési időn belül kiderül, hogy kik voltak az elkövetők, intézkedni fognak.
Na, addig álljunk féllábon és ne vegyünk levegőt…
Érdekes, más esetekben elegendő egyetlen ember állítása a gyanú megalapozásához, emellett például Simon Gábor esetében a bissau-gineai útlevélnek nyomát sem találták, és az elhíresült Nokiás-dobozt se látta senki, mégis elég volt a vádemeléshez.
A Molnár Gyula elleni vádhoz is elég volt egy
Azt hinné az ember, hogy van, aminél már nincs alább, de úgy látszik, hogy azért mindig van.
Amit ez a banda a Rendőrségből és a Nemzeti Nyomozóhivatalból csinált, az elképesztő, Rákosi korát idézik az állapotok.

folytatás:

http://www.pupublogja.hu/2014/05/mi-jon-meg.html

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr546180719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2014.05.20. 16:35:37

Belekábultam :(((
Ja és én nem tisztelem Orbánt (sem)!
Igaz ő sem engem! Egálban vagyunk :)
süti beállítások módosítása