He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ángyán nem a levegőbe beszélt : nevek bizonyítják a "zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok" létezését...

2012.04.27. 08:12 guma

A vélemény, a gondolat szabad áramlása, ütközése kocsmánkban is hétköznapi dolog:

Harmadáron jutottak földbérlethez hosszútávra, kiszorítva a helyi gazdákat. Vajon mi az oka ennek a "földgyűjtésnek" ami politikusaink és rokonságuk, barátaik közt ilyen mértékű vágyat éleszt fel egy "kis" földért, hogy még a becsület, tisztesség látszatára sem vigyáznak. Nézzünk meg kicsit, hogy az új földesurak zsebébe mi mit teszünk? Mitől is lesz kis hazánk mezőgazdasága versenyképes? Itt a megfejtés :

 SAPS támogatás, ami egy vissza nem térítendő támogatási forma. De ezen kívül egyéb más jogcímeken is osztanak uniós és kincstári pénzt, ebben ez évben 626 milliárd forint összértékben. Csak a nagyságrend szemléltetésére mondom, hogy ez pont annyi, mint amit a Széll 2.0 új adóival tőlünk beszednek. Tehát ismét "csak a család" és annak igényei miatt kell több adót fizetni amit, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter még nagy örömmel a szemünkbe is "köp" : ez 30%-al több, mint tavaly, hektáronként idén 56.911 forint jut. Vagyis az egyharmad áron bérelt föld mellé még kap 68 millió támogatást is, igaz két részben pl a Mészáros família a pályázat után elnyert 1192 hektár föld után.

Jaj! Rosszul számoltam. Több jár neki!!! Rá még a törvények sem vonatkoznak, hiszen 1200 hold felett nyert a családja. O! Gratulálok az adóforintok célzott felhasználásához, amit újra és újra csak az az egy kör kap meg, de véletlenül sem a földből élő családok. Ők mindent megtesznek, hogy a pénzek jó helyre kerüljenek és virágozzon, fejlődjön : mi is? Betétállomány? A gazdák sokasága az biztos nem! Mégis milyen csendben vannak... Talán most nincs ki szervezze, támogassa, kifizesse demonstrációjukat? Érdekképviseletük hol van?

Miért van csendben?

Mert ez csak egy bevételi lehetőség. Ugyanis további pályázatok állnak rendelkezésre a "gazdák" megsegítésére bőséges pénzcsappal. A zöldbárók állami támogatással így szorítják ki a gazdákat és teremtik meg (munkatörvénykönyv!) a hűbéri rendszert Magyarországon a XXI. században. A nincstelenek száját pedig befogjuk egy kis állat és mag osztással. Szedjenek kökényt vagy gombát! Dolgozzanak! Lássák el magukat! Gazdálkodjanak! Csak ne a mi földünket akarják!

Befejezésül idézzük csak fel mit is írt lemondásakor Ángyán : "az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt maffiahálózat mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig (...) és magam, munkatársaim, valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk"

Egyetlen állami szerv sem védi az országot maffiától, szabad rablástól, milliárdos károkozástól?

Nálam okosabb és jobb tollforgatóktól olvashatod véleményem után a konkrét adatokat pl itt :

http://www.origo.hu/itthon/20120425-fejer-megyei-foldberleti-palyazatok-nyertesei.html

vagy itt :

http://index.hu/belfold/2012/04/26/itt_vannak_angyan_oligarchai/

 vagy itt :

http://vastagbor.blog.hu/2012/04/26/fejer_megye_kipipalva#more4474333

és tovább nem sorolom, mert a háló ezzel van most tele...

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr824475870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.04.27. 15:49:32

"Egyetlen állami szerv sem védi az országot maffiától, szabad rablástól, milliárdos károkozástól?" - amikor az állam képviselői - pártok és személyek - maga a maffia, akkor az állami szervek lesznek a maffia sejtjei. Ezek után mit várunk?

Kis hazánkban évtizedek óta a szervezett bűnözés fészke a Parlament, a politika pedig a szervezett bűnözés legalizált formája. Nincs itt semmi érdekes, tessenek tovább nyomorogni...

Horizont 2012.04.27. 16:35:08

@Ayuamarca: Annyira döbbenetes, ahogy veszik-adják a földeket.Tudom bérbe csak de akkor is. Micsoda családi vonalak! Annyira undorítóak. Újgazdagok!

guma 2012.04.27. 17:32:39

@Horizont: a bérlő, ha eladják előjogot élvez vásárlásnál!

az összeset így szerezték meg régebben is. kiskapukkal létrehozott törvényekkel kijátszva a kisembereket. én ezért csodálkoztam miért bíznak ennyire bennük, hisz a 12 állami gazdaság erre remek példa már...

Horizont 2012.04.27. 17:41:12

@guma: Én nem vagyok irigy, hogy gazdag, oké, többet tud valamit mint én. Akkor vagyok pipa ha valaki úgy lesz gazdag, mert pofátlan, jó helyen volt jó emberekkel. Idézőjelben :)És ha így nézem miért érdemel többet az élettől mint én????:)
A magyar földről már nem is beszélve...

Horizont 2012.04.27. 17:59:56

Érdemes elolvasni!
fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/04/27/angyan-orbannak-uzenem/
"A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint csak tavaly a közvélekedés alapján a szocialista érdekkörhöz sorolt Leisztinger Tamás agrárcégei hatszázhatvankilencmillió forintot tettek zsebre, a fideszes érdekkörhöz tartozóként elkönyvelt Nyergesék vállalkozásai pedig egymilliárd-nyolcvankilencmilliót."

Ayuamarca 2012.04.27. 18:33:56

@Horizont: először csak bérbe. Aztán felvásárolják fillérekért. Aztán eladják osztrák gazdálkodóknak kurva drágán. Aztán nem marad országunk, de ezt ők magasról leszarják. Na az ilyeneket kivezényelném a Duna partjára az üres cipők mellé, és... nemsokára az ő cipőjük is ott állna üresen. Csak egy tábla maradna utánuk, hogy "Így jár minden hazaáruló".

És nem vagyok sem jobbikos sem náci csak kurvára felháborodott és tehetetlen.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.04.27. 19:38:20

@Ayuamarca: Én már azt is elfogadnám, ha 1-2 éven belül ez a garnitúra egy "emberiség ellen elkövetett elévülhetetlen büncselekményért" csücsülne egy statáriális bíróság előtt.
Nemzetárulásért, emberek céltudatos halálba hajszolása, üldözése miatt, megkeseredett, elrontott életek miatt, amit kormányzási mulasztásukkal, rosszhiszemű hatalomgyakorlásukkal, zsarnokságukkal okoztak ennek a népnek.

Ayuamarca 2012.04.28. 11:14:40

Hogy beletrafáltam, a rohadt életbe!
Ismét Ángyán:
"Riporter: - Nagy üzlet a föld?

Ángyán: - Hatalmas. Az uniós területalapú támogatás lassan nálunk is eléri a száz százalékot - ez hektáronként háromszáz euró, vagyis úgy százezer forint. Ezzel szemben a bérleti díj egy átlagos aranykorona értékű területen hektáronként huszonötezer. A különbség hetvenötezer. Vagyis ha szerzel száz hektárt, az évi hét és félmillió úgy, hogy egyetlen kapavágás sem történt. Ezer hektárnál hetvenötmillió. És a termelésből szerzett haszonról még nem beszéltünk. Meg azokról sem, akiknek eszükbe sem jut dolgozni, inkább kamuszerződésekkel, nagyjából az eredeti huszonötezres bérleti díj fejében továbbadják másnak a földet. Így kaszálható ezer hektárról százmillió - íróasztal mellől. A minisztériumban meg látszólag csodálkoznak, hogy az illető úgymond nagybirtokosnak nincs egyetlen gépe sem. Hát mire kéne neki? Ja, és azt még nem is mondtam, hogy a mostani hatvanötezer hektár felét meg sem pályáztatja az állam, hanem úgynevezett földhasznosítási megbízási szerződés keretében simán odaadja az oligarcháknak vagy azok embereinek. Nyerges Zsolt Mezort Rt-jének egyik leánycége Lepsényben ilyen földet használ, és viszi el azt a helyben lakó, gazdálkodó családok elől.

R. - A földbérleti szerződések húsz évre szólnak. És aztán?

Á. - Szerintem arra spekulálnak, ha letelik a húsz év, mégiscsak lesz elővásárlás joguk, gyanítom, a bérleti díjhoz kötve, vagyis a már jelenleg is nyomottnak számító áron. Ma Kelet-Magyarországon úgy kétszázezer forintért vehető egy hektár, Nyugat-Magyarországon kétmilliót is elkérnek érte, a határ túloldalán, Burgenlandban már tízmillió forint az ár. Pontosabban az eszmei ár, ugyanis nem kapni földet. A családi gazdaságokban úgy tartják, földet eladni olyan, mint kivégezni a gyereket. Ezt magyaráztam a „fiúknak” is: úgy védhetjük meg legegyszerűbben a magyar földet, ha odaadjuk az összeset a családoknak. Jelmondatnak kevés, hogy „a magyar föld maradjon magyar kézben”. Helyesen úgy hangzik: „A magyar föld kerüljön a magyar családok kezébe!”"

Horizont 2012.05.02. 19:44:18

@Conv.: nahát ez a blog......:((((

Conv. 2012.05.02. 20:48:07

@Horizont:

az is szomorú, hogy igaza a benne írtak tartalma és az is szomorú, hogy ilyen módon kell ezt nyilvánosságra hozni és ilyen emberek vannak mindkét oldalon, ilyen gerinccel és morállal.

guma 2012.05.02. 21:00:39

@Conv.: na most összeesküvés van?

na a szakdolgozatról meg annyi, hogy kiadták (nem választhattam!) a konzulest kijelölték (aki az elektronika vezérlés részét megírta nekem :DDD)
a többit én írtam (bányásztam szakkönyvekből össze! sőt a férjemét is!) és azokat számoltam úgy össze és programoztam, hogy az összes főnök elájult, hogy milyen jól kibontottam és az üzem hasznosításra kérte is a sulitól vissza.

mivel a suliban évekig emlegették, minden évben valaki kölcsönkérte és a 6. nem hozta vissza...
nincs példányom tehát.
a címre sem emlékszem pontosan csak azt tudom, hogy melyik speciális berendezésről szólt. tételesen sem tudnám idézni, csak nagy vonalakban, a konzulensem meg kurva sokat szőrözött, sőt a motorok miatt gépész főnökhöz küldött ellenőrzésre, aki szintén ledöbbent, hogy ő sem tudta volna jobban összeszedni és ciklusba rendezni idő ráfordítását meghatározni.
ennyi.
én azt tapasztaltam akinek nem szívecsűcske az anyag, az nem terheli az agyát ilyen felejthető részletekkel ha túl van rajta!)

guma 2012.05.02. 22:15:35

@Conv.: DDDDDDDDD

fantasztikus miket találtok! :)

guma 2012.05.02. 22:21:37

@Conv.: buli van itt.
vagy 30 "gyerek" nem szokványos szerenádot adott tanárnak, kb 1 órája.
a gitáros, táncdalos búcsú azóta önfeledt utcai buliba csapott tánccal, nótákkal...

fantasztikusak! :)

Horizont 2012.05.04. 18:30:46

@Ayuamarca: !!!!!! Most néztem meg a trónörököst! Ez a felállás!:) Pont így volt anno nálunk is 7,5 hónaposan:) 33 éve:))
Tüneményes kisfickó? Kedvenc: 22 -es kép:DDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása