He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Itt a tél

2010.12.12. 12:42 Conv

A tél egyik ismertetőjegye a hó.

A hó fehér és hideg. De nem ez a baj, hanem hogy ellep mindent, az önkormányzat és az állam felelős szervei pedig basznak végezni a munkájukat, nem takarítják le az utakat.

Legtöbbször a felelős vezetők csodálkozva ülnek otthon a meleg lakásban és el vannak képedve a dolgon;

- Hó? Hideg? Dehát ilyenkor nem indulnak a kocsik! Hát hogy álljanak ki a hókotrók? Ez váratlan, előre nem látható esemény, természeti csapás, mondhatni "Vis maior" kategória.

A lakosság ezért magára hagyatkozhat csak, és a saját háza előtt eltakarítja a havat, erősebb lelkű és fizikumú emberek, akik mély felelősségérzettel rendelkeznek, telve vannak segítőkészséggel, akár nagyobb lélegzetvételű munkára is vállalkoznak önszorgalomból, a segítőkészségtől fűtve.

Hosszú szakaszokat takarítanak meg a hótól, hogy az emberek kényelmesen és biztonságosan közlekedhessenek a természeti csapás alatt.

 


semmi köze a fentiekhez, de ez szerintem mindenidők legjobb telefonos reklámja:

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr192510646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arlequin 2010.12.12. 12:51:17

nálunk már olvad is...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.12. 13:09:08

akkor lemaradsz a segítő szórakozásról :)

lusta voltam új postot készíteni, de ezt meg kell nézni, betettem a postba bónuszként, a sonyericsson szerintem elkészítette a legjobb reklámfilmet a telefonjának :)

Donna (Cara)mba 2010.12.12. 13:10:52

@arlequin: Én tegnap este, amint a várostól 20 km-re eső raktárunkból hazaérkeztem, hamut szórtam - na nem a fejemre - hanem az útra, végestelen-végi, amíg futotta az összegyűlt hamuból:)

Pogácsát is süthettem volna pedig benne:)
Szintiszta fának hamuja, csak egy parányi probléma volt vele: mivel a szomszédom átadott gyújtósnak valami szeges, felaprított karó-maradványt, azt használtuk bagyújtásra. Arra jó is volt:)

De nem volt elég a hamuszórás, még meg is keresgéltem a szegeket, összegyűjtöttem, nehogy nekünk-vagy másnak kiszúrja a gumiját:(

Mert ammán nem munka lött vón', hanem kiszúrás:(

Így csak magammal szúrtam ki.

Az előttünk lévő kis aszfaltozott dülőuti szakaszon (högynek fel, völgynek le), csak úgy száguldoztak az ótók, hogy odébb már csicsonkázzanak:)

Azzé az egész pápai, akarom mondani pécsi uccát nem győzőm felhamuzni;-DDDDDD

Pláne ingyér' ebbe' jaz ínséges időbe':(

arlequin 2010.12.12. 13:37:29

@Conv: @Donna (Cara)mba:
hát ezeket bizonyosan helyesen töttétök.

mi mostan sütögetünk a zAsszonnyal. eztet-aztat. szarvasgombás-tökmagos mangalicazsíron készül az eszterházy és feketeerdei sonka. ez mostan pirul. aztán amikor kiveszem, beleteszem a szekszárdi boron blansírozott csiperkét, majdan azt is ki, s gyün a darált pulykacomb. ez utóbbi az asszony ötlete vala, de reméljük megnemesedik, mint a korhadt fa az erdőben a mohákkal...

a tepsibe alul mög sül a répa, cékla, krumpli olivaolaj kombó. s majdan a gyerekek fölöszik az ögészöt. erőst.

Donna (Cara)mba 2010.12.12. 13:38:07

@Conv: Háát, ilyen reklám kellett volna nekünk is:)))
Persze nem telefonra;-D
Tényleg szenzációóós:))))

Én már nyugodtan festhetem szőkére is a hajam, mert tegnap az alábbi jelenet zajlott le köztem és férjem között (egy kicseszett nap után):

(Jelentek egy házasságból)

Férj (ezután csak H, standing for hímnemű)

H. Nem kap áramot a laptopom. Mi van a hosszabbítóval, nem tudod? (Valódi kommunikációs jelentése: fáradt vagyok, nincs kedvem felkelni a székből, nézd már meg, mi a franc van a hosszabbító konnektorral?)

Feleség (a továbbiakan N standing for nőnemű, de eredendően nem szőke)

N.: Nem tudom, honnan tudjam? (kommunikációs jelentése: pont annyi nekem kideríteni, mi van a konnektorral, mint neked).

H. A f..izé aki kínlódik, kapja be az Apeh... (laptopot kikapcsol, lefekszik a szófára:S

N. Van fázisceruzád?

H. Nem tom.

N. Most van vagy nincs? Ezt az ember tudni szokta. Különben hogy nézzem meg, hogy kap-e a konnektor áramot? (Jelentése: nyilván van rá más mód is, de azért egye már meg a fene, hogy ezt is nekem kell kiderítenem a végén.)

H: (csend)

N: (Bekapcsolja saját gépét, amely ugyanabból az elosztó konnektorból vételezi az áramot, és megállapítja: a saját gépe működik, tehát nem az elosztó konnektorban van a hiba. Hibakeresés folytatódik. Hm, ha Nem az én gépemben, ha NEM az elosztó kábelben, akkor a férj laptopjában van az üzemzavar. Jó. De OTT hol? Kihúz tápvezetéket, kicseréli saját laptopja tápvezetékével - ha tudná, de nem passzol, mert egyik ASUS, a másik ACER. Gond.

N., aki eredendően nem szőke, nézegeti a tápegységet. Jé, két mobil részből áll: van egy olyan, egyik oldalon görbe izésre végződő szál, ami a gépbe dugható, meg a másik végén egy téglalap bunkó. Abból a bunkóból kihúzható a vastagabb kábel, ami 3 tűvel kapcsolódik a fekete téglalap bunkóhoz, és a közismert csatlakozóval a konnektorba. N. kicseréli ezt a vastagabb kábelt a sajátjára. Ez úgy láccik, kompatibilis. Bédugja a H. laptopjába a ki- meg át-csereberélt tápegységet, bekapcsolja H. laptopját: Heuréka, műxik:)))))

Közli H.-val az eredményt, aki felpattan a kanapéról, odaül a számítógépe elé, és matat tovább a dolgai között, mintha mi se történt volna. Egész este. Fel se pillant N-re.
N medgtette kötelességét, N mehet:(

N. meg áll bambán, saját gépe megfosztva áramtól, a tápkábele, ami nemrég még neki szolgált, most árulóként beépült a férj gépébe:S

Ennyi a jelenet. Függöny és spongya rá;-DDD

AZÓTA IS! (ma már vasárnap van...az eset tegnap történt)

Megj.: Most a nagygépről netezek...
Igaz is, az Acerem már kipusztulófélben lévő faj...

Horizont 2010.12.12. 13:58:01

@Conv: Na ez volt a legjobb ez a második videó! Én szó szerint majdnem bepisiltem a röhögéstől! Bocsánat. De ez annyira, de annyira..... még annál is jobb volt. Ez a 3 FIATAL nő:)))) Na de a legjobb a pasi, milyen fejet vágott már szegény?
Komolyan ha minket hármónkat odaültettek volna gumát, Donnát meg engem hát kenterbe vágtuk volna őket, minden beképzeltség nélkül!:)

A hóról meg csak annyit! Mindig hajtogatják, hogy felkészültek a hóhelyzetre, aztán amikor megérkezik a hó nem igazán derül ez ki. Én tegnap kétszer is kotortam a havat, de sajnos olvad! Vágyom a fehér karácsonyra:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.12. 14:20:01

@Horizont: istenkirály a reklám.

a havas cuccon is fetrengtem a röhögéstől, el is határoztam, ha lesz itt is normális hó, amikor kell havlapátni, akkor ezt megcsinálom, és figyelem, meg fotózom majd a fejeket ahogy teljesen feleslegesen kanyargóznak és a végén rájönnek, hogy zsákutca, meg nem is arra akarnak menni :)

arlequin 2010.12.12. 14:27:21

@Conv: reggel keltett az asszony 10 perccel a saját ébresztőm előtt, hogy lapátoljak...

... mondom neki: nézzél ki az ablakon. kinézett. ja! hogy nincs hó? mondom: nincs, mert az éjjel elállt, a maradékot meg még akkor ellapátoltam, hogy jól aludjak. akkor mi a búsnak ébresztettél 10 perccel hamarább?! ;-))

a reklámot meg mindjárt megnézem.

Horizont 2010.12.12. 14:33:52

@Conv: Ja tényleg az is nagyon jó volt. M@arlequin: ennyi kísérletet lehetne végezni az emberekkel, érdekes dolgokat csak nem mindig az ember jönne ki győztesen belőle:)))

Horizont 2010.12.12. 14:34:55

@Horizont: jajajj összegubancolódott a kommentem:)
@arlequin: -nek akartam írni, hogy milyen isteni kaják....

arlequin 2010.12.12. 15:08:49

@Horizont: a hagymát ki is felejtettem... ;-(((

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.12. 15:17:10

@arlequin: a felsorolásból, vagy a kajából?
mert nem mindegy.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.12. 15:36:33

Ezeken most jót röhögtem, köszi!
Hólapátolásról eszembe jutott egy sztori: emberke reggel hazaér éjszakai műszakból, de látva a havat, előszedi a hólapátot, hogy letakarítsa a járdát a társasház előtt. Dolgozik, dolgozik, erre valaki a szomszéd házban a 3.-ról kiüvölt az erkélyről, hogy ugyan már nem tudná halkabban művelni? Délután megy munkába, pihenni szeretne. Erre: de persze, lejön, kezibe adja a lapátot és máris halkabban fogja csinálni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.12. 15:42:04

Szeretném hinni, hogy a telefonos reklámban a jányok csak jáccák az ostobát.... csakhát, már a ménkűbe se tudok csodálkozni semmin.

arlequin 2010.12.12. 18:22:37

@Conv: a felsorolásbó'. a kaja gyaó lett. mármint a főnök és a két kisnagymajom szerint. tömték. egyébként nem esznek gombát, de veri trükkös valék és elő-szőr kóstoltattam a nyavalyamancival. azt mondta pompás. utána mondtam, hogy gombás... akkor azt mondta, hogy elviselhető (!), mármint a gomba, a többi pedig pompás. ;-)
mit meg tesz az ember a kismajmokért...

Donna (Cara)mba 2010.12.12. 18:47:52

@neccharisnyás útonálló: Nohát, és se vagyok egy észkombájn:)
Meg már fiatal se:)
Meg rentábilis se:)

Ölég nehezen tudnék már magamról összehozni 1 pontot érő előnyt;-D

Hacsak azt nem, hogy imádok a 220 voltos izék között matatni, úgy, hogy ki se húzom a konnektorból, ki se kapcsolom.
Csak buherálom, míg majd csak műxik;)
Villankörték, spotot is úgy cserélek, hogy van, hogy ki se kapcsolom, csak felmászok az aztal tetejire, oszt direktbe:)

Most eccer vagy odavág a ménkű, vagy nem:)

Ha én VALAMIT a falra karok szerleni, ezt úgyis odaszerelem, ha se fúróm, se semmim nincs hozzá, csak a fantáziám;-D

A férjem minden barkácsra kapásból azt mondja: azt úgy nem lehet.

Én nem is tom, kitől örökölte a gyerök a mérnök eszit:)
Ja, dehogynem: apámtól a normális részét, a hülye és kreatív részét meg tőlem:)

Jut eszembe a hóról: nálunk soha nem kotorták a havat régen a főutakon (se), de úgy mentek és mennek még ma is a havon a kocsikkal, mint a pinty:)
Még a Daciaval is:D
Tudjafene, hogyan csinálják...
Talán mert nem ritka a csikorgó mínusz 30 fok se?
Én sajnos elszoktam ettől, akklimatizálódtam:(

guma 2010.12.12. 20:27:04

@arlequin: nyam-nnnnyam...

@neccharisnyás útonálló: szerintem mi a@Horizont: a sárkányszárnyakat kértük volna az okostelefontól, mert az a hapsi engem is megigézett :)))

@Donna (Cara)mba: barkácsolni én is így szoktam :)
@Conv: remélem poszton lesz :)
süti beállítások módosítása