He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

3 millió embert tud befogadni ez a szaudi tábor - mégis üres!

2015.10.22. 06:48 guma

Botrányos: 3 millió (!) embernek lenne elég ez a szaudi tábor, de inkább hozzánk küldik a menekülteket

A világ legnagyobb légkondicionált, kórházzal, konyhával és fürdőkkel felszerelt sátortábora üresen áll Szaud-Arábiában, 8 kilométerre Mekkától. Naponta több ezren érkeznek Európába lehetetlen körülmények között, pedig Mina legalább 3 millió embernek nyújthatna menedéket...1000_1_20150915_170125

Több mint  100,000 légkondicionált, teflon bevonatú sátor áll Mekka határától 8 kilométerre. A sátorváros - Mina - arra szolgál, hogy az évi rendes Hajj ideje alatt fogadja a Mekkába érkező hívőket. Bár az ebben az egy hétben telített, az év többi szakaszában üresen áll. 

Eredetileg lebontható sátrakból állt a tábor, de a 90-es évek elején a szaúdi kormány állandósította a tábort, így az többé nem került lebontásra. A ma is álló formáját csak '97-ben érte el, amikor is az egész tábort újjá kellett építeni, mivel elődjét tűzvész pusztította el. - ezért is készültek az új sátrak teflonból. -

mina-tent-city-10

Photo credit

A sátrak tökéletes védelmet nyújtanak a forróság és a napfény ellen, tűz-biztosak, mindegyikhez saját konyha tartozik. Tökéletesen alkalmas lenne a Szíriából és egyéb háború sújtotta térségből érkezők befogadására. A gazdag szaúdi állam mégsem fogad menekülteket. 

Azzal takaróznak, hogy a rendes évi Hajj idején szükségük van ez egész táborra. Egyéb hivatalos indoklást még nem találtunk... 

Tekintetbe véve, hogy a menekültek a jobb élet reményében igyekeznek Európába, meglehetősen vérlázítónak találjuk, hogy Szaúd-Arábia nem nyújt segítséget hit testvéreinek, annak ellenére sem, hogy komoly anyagi támogatást nyújtott az ISIS-nek, ezzel segítve a dzsihadista csoport felemelkedését.

Bár politikai kommunikációjában Szaúd-Arábia azzal takarózik, hogy 2011 óta 500 ezer szíriait fogadott be területére, jogvédő csoportok beszámolóiból az derült ki, hogy nem regisztrálták a betelepült szíreket "bevándorlóként".

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy Libanon például 1,3 millió menekültet fogadott be eddig, ami teljes lakosságának több mint negyedét teszi ki.

mina-tent-city-15

Photo credit

Bár már többször is felszólaltunk amellett, hogy mások embertelensége nem lehet ok arra, hogy Európa, a humanista kultúra és a kereszténység bölcsője ne segítsen a rászorulókon, FELHÁBORÍTÓNAK találjuk, hogy a gazdagabb környező államok egyáltalán nem hajlandóak segíteni rászoruló muszlim testvéreiken!!

 

mina-tent-city-14

Photo credit

mina-tent-city-3

Photo credit

mina-tent-city-8

Photo credit

mina-tent-city-9

Photo credit

mina-tent-city-11

Photo credit

mina-tent-city-12

Photo credit

mina-tent-city-6

Bár egyetértünk azzal, hogy Európa - többek közt a humanizmus eszméjének bölcsőjeként - nem nézheti tétlenül milliók halálát, az hogy Szaúd-Arábia minden különösebb gond nélkül megteszi ezt saját hittestvéreivel, mélyen elkeserítő és felháborító!! 

http://vilaghalo.info/botranyos-3-millio--embernek-lenne-eleg-ez-a-szaudi-tabor-de-inkabb-hozzank-kuldik-a-menekulteket

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr288006187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása