He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kriza Ákos azt utasítsa vissza amit ő kapna!

2015.04.04. 22:22 guma

Az emberek tudják, mi az igazság FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

Miskolcon nincs éhező?

Miskolcon nincs éhező gyerek, a város egyébként is a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni, ezért nincs szükség arra, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány élelmiszert osszon. Kriza Ákos fideszes polgármester ezzel utasította vissza az alapítvány kezdeményezését.

Ételt szeretett volna osztani a rászorulóknak Miskolcon a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A szervezet az ország sok településén segít az elesetteknek, hogy hétvégén és a szünidőben is jusson meleg ebéd nekik, tapasztalataik szerint ugyanis Magyarországon nem egy gyerek péntek délutántól hétfő délelőttig éhezik. Az alapítvány most újabb országos akciót indított, ezért keresték meg a miskolci önkormányzatot, segítséget ajánlva. Az akció keretében jelenleg egy alkalommal tudnak meleg ebédet osztani az éhező gyerekeknek, emellett persze más kampányaik is vannak.

Miskolc fideszes polgármestere azonban visszautasította a kezdeményezést. A szerkesztőségünk birtokába jutott levele szerint Kriza Ákos nem tartja szerencsésnek, hogy a tervezett élelmiszerosztás helyszínéül esetleg ezt a várost válasszák, mert nem akarja, hogy egy ilyen akció miatt figyeljenek oda rájuk. A város a "fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni".A képre kattintva megnézheti!

A polgármester az alapítványnak hosszan fejtegette, hogy az előző négy évben mennyi mindent tettek az éhezés ellen. A rászoruló óvodások térítésmentesen kapnak naponta háromszor enni, szüleiknek kétszer adnak óvodáztatási támogatást. A szegény gyerekek az iskolában is ingyen, vagy kedvezményesen étkeznek és a Családsegítő Szolgálat munkatársai is figyelnek a szegény gyerekekre. A város vezetője ezért kérte, hogy a jótékonysági akció helyszínéül "más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes" települést válasszanak. Koczák Szilvia, a városháza szóvivője lapunknak megerősítette, amit levelében a polgármester írt. Arra a kérdésünkre, hogy hétvégén is jut-e étel a rászorulóknak azt válaszolta, tudomása szerint igen, bár ebben nem volt biztos. Az állította, hogy Miskolcon nincsenek koldusok, ételt pedig csak ünnepek alkalmából osztanak a hajléktalan szállókon. 

http://nepszava.hu/document/96/original/Kriza_level1.pdf

http://nepszava.hu/document/97/original/Kriza_level2.pdf

A képre kattintva megnézheti!Kígyóznak a sorok, amikor ételt, vagy akár csak meleg teát osztanak a városban. Szájról szájra adják a rászorulók a hírt, plakátozni sem kell az ilyen akciókat. Erről már Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke beszélt a Népszavának. Az ellenzéki párt évente többször juttat ebédet a rászoruló gyerekeknek, felnőtteknek egyebek mellett az Avas lakótelepen, vagy a pályaudvar közelében. Simon szerint Kriza Ákosék a Fidesz a sikerpropaganda hívei és nem szeretik, ha ezt megzavarják. A városi média is ezt a propagandát közvetíti, pedig Miskolc egyes részein nagy a szegénység, sok a rászoruló. Ez a hírekből is kiderül. Az ellenzéki politikus ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy a polgármester elutasítja a segítséget.

"A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen" - reagált a történtekre Király Gábor. A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke szerint, lehet, hogy a polgármester elhiszi, amit mond, de az emberek tudják, mi az igazság.

http://nepszava.hu/cikk/1053169-miskolcon-nincs-ehezo

Miskolc nem kért abból, hogy ételt osszanak a gyerekeknek

Ételt szeretett volna osztani a rászorulóknak Miskolcon a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Ezért megkeresték a miskolci önkormányzatot, hogy az akció keretében jelenleg egy alkalommal tudnak meleg ebédet osztani az éhező gyerekeknek. A miskolci fideszes polgármester, Kriza Ákos azonban visszautasította a kezdeményezért - írta a Népszava.

 

A lap le is közli a polgármester levelét, amely szerint Kriza Ákos nem tartja szerencsésnek, hogy a tervezett élelmiszerosztás helyszínéül esetleg ezt a várost válasszák, mert nem akarja, hogy egy ilyen akció miatt figyeljenek oda rájuk. A város inkább

a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni.

A polgármester az alapítványnak kifejtette azt is, hogy az előző négy évben mit tettek az éhezés ellen. A rászoruló óvodások térítésmentesen kapnak naponta háromszor enni, szüleiknek kétszer adnak óvodáztatási támogatást például.

A város vezetője ezért kérte, hogy a jótékonysági akció helyszínéül "más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes" települést válasszanak. A levél tartalmát a lapnak a miskolci városháza szóvivője is megerősítette.

http://index.hu/belfold/2015/04/04/miskolc_nem_kert_abbol_hogy_etelt_osszanak_a_gyerekeknek/

Miskolc nem kér a gyerekeknek járó meleg ételből

A Gyermekétkeztetési Alapítvány rászoruló gyerekeknek akart meleg ételt osztani a hétvégén Miskolcon, de a polgármester azt mondta, erre nincs szükség. Kriza Ákos inkább mással akar bekerülni a hírekbe. 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány számos településen oszt meleg ételt a gyerekeknek a hétvégén, mert úgy tapasztalják, hogy az országban sok gyerek nem jut ételhez péntek délutántól hétfő reggelig. Az Alapítvány a miskolci önkormányzatot is megkereste, és felajánlotta a segítségét, a Népszavához eljutott levél alapján azonban Kriza Ákos, a város fideszes polgármestere elutasította az ajánlatot.

Kriza azt írta, nem tartja szerencsésnek, hogy Miskolcon élelmiszert osszanak, és nem ezzel, hanem

Miskolc fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a figyelem középpontjába kerülni.

Kriza hosszasan írt arról, hogy mi mindent tettek az elmúlt években azért, hogy javítsanak a gyermekek étkeztetésén, és azt javasolta az Alapítványnak, hogy

akciójuk helyszínéül más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes településre essen a választásuk.

Koczák Szilvia, a városháza szóvivője a Népszavának  megerősítette, amit a polgármester írt, és azt mondta, tudomása szerint hétvégén is jut étel a gyerekeknek, de ebben nem teljesen biztos. Koczák azt mondta: Miskolcon nincsenek koldusok, ételt pedig csak ünnepek alkalmából osztanak a hajléktalan szállókon.

Az Alapítvány elnöke, Király Gábor szerint “lehet, hogy a polgármester elhiszi, amit mond, de az emberek tudják, mi az igazság”.

A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen.

http://abcug.hu/miskolcon-nem-kell-etelt-osztani-az-ehes-gyerekeknek/

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1007340378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.04.05. 10:13:05

Órákat tudnék mesélni az itteni helyzetről.

dr. jenőke (jenőke) 2015.04.05. 11:34:04

.
Nincs mit hozzá tenni.
Ez az ember csak egy látvány a fideszes panoptikumból.
Dr. Kriza Ákos vagyonnyilatkozata 2015:

miskolc.hu/sites/default/files/dokumentumok/csatolmanyok/dr.kriza_akos_0.pdf

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.04.05. 11:59:57

@dr. jenőke (jenőke): legkevésbé vele van a baj egyébként. Egy báb. Amúgy rendes ember volt régen.

guma 2015.04.11. 09:41:35

@miről van itt nagybasz0: :)

mit mondhatnék erre...
(bár volt aki a csomagért sem ment be, mert nem volt buszjegyre sem pénze...)

borzalmas ami ott az északi és a keleti megyékben történik.
nem mentegetek senki, csak szomorú leszek a mai magyar valóságtól.

guma 2015.04.11. 09:43:14

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: :)))

mesélj!

mivel @miről van itt nagybasz0: közel is van hozzád, még meg is dumcsizhatjátok! :D

guma 2015.04.11. 09:44:13

@dr. jenőke (jenőke): :)

jól tartja a magyar föld...
süti beállítások módosítása