He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Gazdasági kérdések -válaszok nélkül........ (vélemények, hírek gyűjteménye)

2013.12.07. 13:16 guma

Izland lakáshiteleseket ment - az IMF kiakad

Izland először a devizahiteleseit mentette meg, úgy, hogy illegálisnak monda ki a legfelsőbb bíróság a devizában nyilvántartott hiteleket. Most egy újabb adósmentő csomagról döntöttek.

Izlandon a devizahiteleket ugyan likvidálták, de komoly terhet jelentenek a lakosságnak az inflációhoz kötött lakáscélú jelzáloghitelek.

Ezen szeretne változtatni a kormány, egy 1.25 milliárd dollár értékű adósságleírási programmal.

Az izlandi kormány hatalmas hitelkönnyítő programról döntött: a lakosságnak csaknem 1 milliárd euróval, vagyis majdnem 300 milliárd forintnak megfelelő összeggel csökkentik az inflációhoz kötött jelzáloghitelek után fizetendő terheit.

Ez minden érintett háztartásnak több mint 7 millió forintnak megfelelő megtakarítást jelent. - Óriási adósmentőcsomag Izlandon - Euronews

Az hitelkönnyítés egy része adómentesség formájában, a másik része közvetlen adósságleírásban nyilvánul majd meg.

A kormány a pénzügyi szervezetekre kivetett adók növeléséből finanszírozza a programot.

A bankok 2008-óta 2 milliárd dollárnyi lakossági hitelt engedtek el, az izlandi pénzügyi szolgáltatók szövetsége szerint. Természetesen nem önszántukból.

Az IMF és az OECD egyáltalán nem tartja jó ötletnek az adósság elengedését.

A Standard & Poor’s a hír hallatán negatív kilátással látta el Izland besorolását.

Izlandon sincsenek csodák, de a harmadig negyedévben 4.9%-kos GDP növekedést produkáltak az előző év azonos időszakához képest. A munkanélküliség októberben 5%-on állt. 

Görögországhoz képest impozáns adatok.

http://sorkoz.blog.hu/2013/12/07/izland_lakashiteleseket_ment_az_imf_kiakad

Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy?

kishantos2.jpg „Sohasem fogok hátat fordítani a saját támogatóimnak.
Miért lenne baj, ha a mi értékrendünket támogató vállalkozók nyernek?
Ha a saját híveink sem számíthatnak ránk,
akkor kicsoda számíthat ránk?” 
(
Orbán Viktor a trafikügyről, 2013. május 17.)

http://mandiner.blog.hu/2013/12/04/miert_egyre_kellemetlenebb_a_kishantosi_ugy

Bejött Orbán terve: 2025-ig él a rendszere

00021201.jpgFOTÓ: Bielik István

"A kétharmados törvények gyakorlati, és nem ideológiai kérdéseket rendeznek. Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén. És nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm a következő kormány kezét. És nem csak a következőét, hanem a következő tízét. Bizonyos dolgokban stabilitásra van szükség, amelyet meg lehet változtatni, de csak konszenzussal" - nyilatkozta az osztrák Kronen Zeitungnak Orbán Viktor még 2011 júniusában, miután a Fidesz-KDNP teljesen egyedül megalkotta, sőt, el is fogadta az alaptörvényt. 

Miután a mai parlamenti többsége birtokában a kétharmados szavazatot igénylő törvények nem gátolják, a kormány felett a legerősebb alkotmányos felügyeletet az úgynevezett független intézmények adták: az Alkotmánybíróság (Ab), az igazságszolgáltatás, az ombudsmani rendszer, illetve a negyedik hatalmi ágként emlegetett média. Csakhogy 2010 után a Fidesz ezeket szisztematikusan feltöltötte saját embereivel, akik nem ritkán a kormánypárt frakciójának üléséről érkeztek új, "független" posztjukra. Márpedig ezek a vezetők akár 2025-ig meghatározhatják az ország működését, hiszen lényegében valamennyi, az államigazgatást és a gazdasági életet meghatározó befolyásos pozícióban a Fideszhez, vagy magához Orbánhoz kötődő személyek tevékenykednek. Vélhetően a kormányfő az egyetlen, aki még az általa személyesen kiválasztott Schmitt Pál volt államfő csúfos bukásából is tőkét tudott kovácsolni, hiszen 2012 májusában újabb köztársasági elnököt választhatott a Fidesz-KDNP. Így, noha jelenleg Áder János 2017-es távozása "a legközelebbi" időpont, még ő is csaknem egy teljes kormánycikluson át "őrködhet" az államszervezet demokratikus működése fölött. Sőt, ha jövőre - az általuk létrehozott választási szisztémában - ismét hatalomra kerülnek a mai kormánypártok, akkor 2017-ben újra ők választhatnak - parlamenti felhatalmazástól függően - köztársasági elnököt, aki majd 2022-ig regnálhat.

Sokáig maradhatnak

- Áder János - Bibó-szakkollégista, az Országgyűlés volt elnöke, volt fideszes EP-képviselő, államfő 2017-ig
- Matolcsy György - Fideszes képviselő, nemzetgazdasági miniszter volt, a Magyar Nemzeti Bank elnöke 2019-ig
- Handó Tünde - Bibó-szakkollégista, Szájer József fideszes EP-képviselő felesége, az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2021-ig
- Darák Péter - Orbán egykori zalaegerszegi katonatársából lett a Kúria elnöke 2021-ig
- Polt Péter - Egykori fideszes képviselőjelölt, 2010-ben másodszorra is legfőbb ügyész lett, 2019-ig tölti be a tisztséget
- Domokos László - Fideszes parlamenti képviselőből lett az Állami Számvevőszék elnöke 2022-ig
- Stumpf István - Bibó-szakkollégiumi tanár, az első Orbán-kormány kancellária minisztere, a Századvég alapítója, alkotmánybíró 2022-ig
- Balsai István - Fideszes képviselőből, a Ház alkotmányügyi bizottságának elnökéből lett alkotmánybíró, posztján 2023-ig maradhat
- Salamon László - KDNP-s képviselőből, a Ház alkotmányügyi bizottságának elnökéből lett alkotmánybíró, posztján 2025-ig maradhat
- Szalay Péter - Fideszes politikusok ügyvédjéből lett alkotmánybíró, posztján 2023-ig maradhat
- Dienes-Oehm Egon - Az első Orbán-kormány alatt a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, volt nagykövet, 2023-ig alkotmánybíró
- Karas Mónika - Jobboldali médiumok és a Fidesz házijogászából lett a médiahatóság elnöke, tisztségét 2022-ig gyakorolhatja
- Dorkota Lajos - Fideszes képviselőből lett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke 2020-ig
- Székely László - Kormány-, illetve miniszteri biztosi pozíciókat töltött be az Orbán-kormányokban, ombudsman 2019-ig
- Pálffy Ilona - Helyettes államtitkár, majd pedig Orbán főtanácsadója volt, onnan került a Nemzeti Választási Iroda élére, ahol 2022-ig maradhat
- Patyi András - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, s a Nemzeti Választási Bizottság elnöke 2022-ig

B.I.M

Mennyit keresünk akkor valójában?

A legtöbb munkavállaló reálisan közel 20 százalékkal keres kevesebbet, mint az országos átlagfizetés. Óriási a különbség ugyanis az átlag és a középérték között.

A legtöbb munkavállaló reálisan 18%-kal keres kevesebbet, mint az országos átlagfizetés -  derül ki a Fizetesek.hu internetes bérfelmérés legújabb kutatásából. Az oldal munkatársai ugyanis összehasonlították a fizetési átlagokat a medián értékével: míg az előbbi torzított képet mutat a munkaerőpiacról, addig az utóbbi a fizetések valódi középértékét jelenti.

A medián matematikai középérték, amely az átlagértéknél jobban, reálisabban és pontosabban jellemzi a fizetésbeli eloszlásokat. Míg ugyanis az átlagfizetések nagyságát néhány magasabb fizetés erősen megemelheti, a medián a valós középértéket mutatja: ennél az értéknél az emberek fele keres többet, pontosan fele pedig kevesebbet. Ily módon részletesebb képet ad a keresetekről.

Az elmúlt egy évben a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu felmérésében résztvevők átlagjövedelme bruttó 225 ezer forint volt, míg a fizetések medián értéke bruttó 190 ezer forint, ez 18%-kal kevesebb az átlagnál.

Hiába a jóval 200 ezer feletti átlagérték, a legtöbb munkavállaló (a sokaság 35%-a) havi bruttó jövedelme 90 és 130 ezer forint között található, messze az országos átlagtól. Az alkalmazottak 15%-ának havi bére található a 130-170 ezer forintos sávban, és mindössze 10% keres az átlagnak megfelelően 210 ezer és 250 ezer forint közötti összeget  havonta. 

A medián alapján a munkavállalók mindössze 5%-a keres bruttó 400 ezer forint havonta.

Ha a medián alapján kapott értékeket nézzük, akkor minden összehasonlításnál legalább 20 százalékkal alacsonyabb értékeket kapunk, mint az átlag számításakor. Nincs ez másként a fizetések régiók szerinti eloszlásánál sem.

Az átlag alapján a budapesti munkavállalók havi bruttó 255 ezer forintot keresnek, a medián szerint havi 220 ezret. A Komárom-Esztergom megye dolgozóinak átlagfizetése 234 ezer forint, míg a középérték 210 ezer forint. A harmadik legmagasabb bérezésre országszerte a Győr-Moson-Sopron megyei alkalmazottak számíthatnak: az átlag szerint 225 ezer forintra adózás előtt, reálisan mégis 200 ezer forint a fizetések középértéke.

A legalacsonyabb medián érték Zala, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg (160 ezer forint), valamint Nógrád és Somogy megyében (150 ezer) jött ki.

Így húznak el mellettünk a visegrádi országok

Egy korábbi a szegénység alakulásával kapcsolatos írásunkban azzal foglalkoztunk, hogy a magyarok vásárlóereje hogyan alakul a többi európai országhoz képest. A GfK Vásárlóerő tanulmánya szerint a magyarok 5009 eurós egy főre jutó vásárlóereje az európai rangsorban nyolcadik helyen álló németek 20 ezer 621 eurós vásárlóerejének kevesebb, mint egynegyede. De közép-kelet európai régiós összehasonlításban még lehangolóbb a helyzet.

Már régen nem az a kérdés, hogy a régió éltanulói között vagyunk-e, hanem az, hogy hogyan érjük be régiós versenytársainkat. Lemaradásunk a visegrádi országokhoz képest egyre szembetűnőbbé válik. Az Eurostat adatai szerint 2003-ban az egy főre jutó nettó átlagfizetés még megelőzte visegrádi társainkét. Azóta azonban nagyot fordult a velünk a világ.

Bár az Európai Unióhoz való csatlakozástól sokan fellendülést és jóléti országot vártak, az elmúlt bő tíz év alatt szépen lassan kibuktak a magyar gazdaság hiányosságai, amelyeket azóta sem sikerült megjavítani. Ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor a magyar gazdaság sajátos problémáit nyugodtan köthetnénk az elmúlt három ciklus politikájához (Fidesz 1998-2002; MSZP 2002-2010; Fidesz 2010- mostanáig). 

A problémák három fő gyökere: a strukturális reformok hiánya - magas újraelosztási arány, cserébe magas adóterhek -, a politikai ciklusok jelenléte - választások előtti és utáni osztogatások, emiatt költségvetési egyensúlytalanságok és bizonytalanságok, majd az ezt követő megszorítások miatt a normálisnál nagyobb ciklikus ingadozások.Minden kormánynak megvolt a maga hibája, így a felelősség alól senki sem bújhat ki.

Visegrad_group.png

Leszakadó gazdaság - lemaradó bérek

A lejjebb látható táblázat alapján 2003-ban a magyar nettó átlagfizetés (egyedülálló, gyerek nélküli személy) esetén még meghaladta visegrádi társainkét. A magyar gazdaság vesszőfutása a válság óta tart. Jellemző, hogy a gazdasági válságot a környező országok sokkal hamarabb hagyták maguk mögött, ezzel szemben hazánk azóta is csak lábadozik a visszaesés utáni sokkból. Köszönhetően a szocialista kormányzás alatti kiköltekezésnek (ami óriási költségvetési hiányokkal és felszökő államadóssággal járt), amit csak tetézett a Matolcsy-féle közgazdaságtani unortodoxia.

Már régen nem az a kérdés, hogy a régió éltanulói között vagyunk-e, hanem az, hogy hogyan érjük be régiós versenytársainkat. Lemaradásunk a visegrádi országokhoz képest egyre szembetűnőbbé válik. Jól jellemzi hazánk válság óta tartó stagnálását, hogy hét éve még 25 százalékkal többet vihetett haza egy magyar alkalmazott, mint egy szlovák. A lengyelek folyamatosan dolgozzák le hátrányukat miközben Csehország már messze előttünk jár. A cseh átlagfizetés 2006-ban még csak 10 százalékkal volt a magyar előtt, mostanra már 40 százalékkal.

visegrádi fizetések.png

Lemaradó bérek - csökkenő vásárlóerő

Jól érzékelhetővé teszi a különbségeket a GfK Vásárlóerő tanulmánya, amely szerint a magyarok 5009 eurós egy főre jutó vásárlóereje az európai rangsorban nyolcadik helyen álló németek 20 ezer 621 eurós vásárlóerejének kevesebb, mint egynegyede. 

Régiós összehasonlításban még szomorúbb a helyzet: a magyar vásárlóerő mindössze a szlovák kétharmadát teszi ki. Északi szomszédunk az egy főre jutó 7473 eurós vásárlóerővel az európai lista 23. helyén áll, Magyarország pedig - a tavalyi évhez hasonlóan - a 31-diken. Így olyan országokat utasítunk magunk mögé, mint Montenegrót (4541 euró) és Romániát (3491 euró). 

De Horvátország például (5208 euróval) az egy főre jutó átlagos vásárlóerőt tekintve már hazánk elé került. Magyarország nemzeti átlaga az európai egy főre jutó átlagos vásárlóerő mindössze 38.9 százaléka. 

vasarlo index.pngElvesztegetett évtized

Bár az Európai Unióhoz való csatlakozástól sokan fellendülést és jóléti országot vártak, az elmúlt bő tíz év alatt szépen lassan kibuktak a magyar gazdaság hiányosságai, amelyeket azóta sem sikerült megjavítani. 

Miközben Magyarország a 2005-ös szinten ragadt, a régió országai sorra elhúztak mellettünk. A 2008-as pénzügyi összeomlást követően jelentős gazdasági visszaesés volt, majd az ezt követő enyhe növekedést gyorsan bedarálta a Matolcsy György fémjelezte unortodoxiaNövekedés hiányában pedig nem lehet a költségvetési hiányt újabb és újabb megszorítás nélkül fenntartani, és az államadósságot sem lehet fenntarthatóan csökkenteni.  

A problémák három fő gyökere: a strukturális reformok hiánya - magas újraelosztási arány, cserébe magas adóterhek -, a politikai ciklusok jelenléte - választások előtti és utáni osztogatások, emiatt költségvetési egyensúlytalanságok és bizonytalanságok, majd az ezt követő megszorítások miatt a normálisnál nagyobb ciklikus ingadozások.Minden kormánynak megvolt a maga hibája, így a felelősség alól senki sem bújhat ki.

Dolgozz jól, megszűnsz?

Nem lehetnek elég hálásak a mostanában online pénztárgépet beüzemelő kereskedők a hiperes-benzinkutas dohányboltosoknak:különben honnan tudnának időben felkészülni arra, mi várhat rájuk?

Vázoljunk fel egy összeesküvés-elméletet - kiindulva a kormány legutóbbi trafikbetiltásos intézkedéséből. Természetesen ez is csak egy összeesküvés-elmélet, amely fiktív "tényeket" vesz számításba és semmi köze a valósághoz.

folytatás: http://morgasjoga.blog.hu/2013/11/30/dolgozz_jol_megszunsz

Friss adat: minden századik kasszát bekötötték a NAV-hoz

Az aktuális állapot szerint 2146 online pénztárgépet helyeztek üzembe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Portfolio.hu-val. Ez a teljes állomány 1%-a. A késlekedés miatt nem véletlen, hogy a plusz bevételre vonatkozó kormányzati várakozás jócskán összement. A kereskedők eközben bezárt boltokat vizionálnak januárra.

Ennyi az annyi

Egy hét leforgása alatt megduplázódott az adóhatósághoz bekötött online pénztárgépek száma. Múlt héten ugyanis 1000 körül volt ezek száma, a legfrissebb állapot szerint pedig "már" 2146 ilyen gépet helyeztek üzembe. Sikertörténetről azonban még korai lenne beszélni.

A teljes átállás 2014. január elsejei határideje viszont vészesen közeleg. A következő szűk egy hónapban pedig még megközelítőleg 203 ezer pénztárgépet kellene bekötni a NAV-hoz.

Friss adat: minden századik kasszát bekötötték a NAV-hoz


A kormány szigorú

Azt legutóbb Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is elismerte, hogy a pénztárgépek cseréjének folyamata elakadt. Szerinte ez részben a szervizeken, részben a forgalmazókon múlott. A gyártás és engedélyezés folyamata sem volt zökkenőmentes: az első, online kapcsolatra képes gép például csak április végére készült el, a 80 ezer darabszámban eladott pénztárgép engedélyezését pedig nemrég visszavonta az Engedélyezési Hivatal, ami káoszt okozott a szektorban. Orbán Viktor péntek reggelnem tudta megmondani, hogy pontosan mi kasszacsere késlekedésének pontos oka, de szerinte azért lehet, mert magyarok vagyunk, és az utolsó pillanatra hagyjuk az ügyintézést. A kereskedelmi szövetség szerint a csúszásnak több oka lehet:

  • részben az elengedhetetlen műszaki, informatikai tervezések, fejlesztések időigénye,
  • részben alkatrészhiány miatt
  • az online pénztárgépek, ezen belül a legfontosabb részegység, az adóügyi ellenőrző egységek gyártása nagyobb mennyiségben még nem indult meg
  • a pénztárgépek hatósági engedélyezése sem zárult le a nagykasszák esetében


A jelek szerint azonban a kormány nem tágít a végső határidő ügyében, sőt. Egy módosító javaslat értelmében az adóhatóság mulasztási bírság kiszabása mellett az üzlethelyiséget, szolgáltató helyet 12 nyitvatartási napra lezárhatja, ha az adózó a pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos, jogszabályban meghatározott kötelezettségét megszegte. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint januárban ezért több bezárt bolttal is találkozhatunk. Az üzletbezárás előírása azt jelenti, hogy a kereskedők, vendéglátósok mellett a gyógyszertárak, szállodák is felfüggeszthetik tevékenységüket január 1-től, online pénztárgép hiányában.

Így ment össze a bevétel

A kormány azt várja az intézkedéstől, hogy javul az adófizetési fegyelem és a bevallott bevétel. Eredetileg 95 milliárd forintos plusz bevételt várt ettől az intézkedéstől, majd ez 45-50 milliárd forintra apadt. A legutóbbi várakozás pedig már csak plusz 20 milliárd forint a sorozatos csúszások miatt.

Friss adat: minden századik kasszát bekötötték a NAV-hoz

 És jött egy csemege: 2013. december 07., szombat, 13:34-kor a HVG-n!

Megállt az uniós pénzek kifizetése az NFÜ-n!

Amikor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) oldalára kattint, úgy tűnhet, hogy az ott központi elemként szereplő, az európai uniós támogatási pénzek kifizetését jelző számláló irgalmatlan sebességgel pörög. Ergo: ömlik be a pénz a gazdaságba. Pedig a számláló valójában egyhelyben áll.

A számláló a 4834 milliárd 369 millió 3xx ezren túl ugyanis nem lép. Ha a számláló az igazat mutatja (egy hivatalos kormányszerv már miért ne mutatná azt?!), akkor ez azt jelenti, hogy az NFÜ-nél jelenleg nincs kifizetés. Nem hiszi?

Nézze!

Megjegyzés: A videó alá mi kevertük a Gru2 egy "betétdalát"

 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr335680174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2013.12.07. 15:54:12

csak két kérdés. ez a jóember, hol a bánatba vot 2009 előtt? második: ezek a derék deviza hiteles izlandiak, gondolom 2009 előtt bedobták a közösbe a nyereségüket. egyébként nem vagyok oda a bankokért, az otépét kimondottan rühellem:)

taga20 2013.12.07. 16:44:14

még egy kérdés. itt egy órán belül beszólnak a tisztességes kommentelőnek?:)))

guma 2013.12.07. 16:53:09

@taga20: :DDD

persze! :))
(ha itthon vagyok!)

taga20 2013.12.07. 17:08:17

@guma: nem akartam túl beszólni, de vot két kérdésem az elején. egyébként gratulálok ezé. minden nap próbálok beszóni:)))

guma 2013.12.07. 17:39:37

@taga20: homályos vagy. :)
melyik jóember?
Izlandról olvass kicsit... (pl: nem fizették vissza a külső adósságot és minden politikust leváltottak!)

taga20 2013.12.07. 17:47:48

@guma: olafur ragnar grimsson. az azé kurva karakány, hogy felveszek hitelt kurva kis kamatra, utána nem fizetem vissza. plusz leváltom a politikusokat, ezek után. brávó!

Horizont 2013.12.07. 17:57:02

@taga20: Én válaszoltam volna neked, mert nagyon örülünk minden új vendégnek aki idejön és ha itt is marad! De nem tudtam milyen emberre gondolsz, mi van 2009 előtt?? Ha jól megfogalmazod és megértem akkor írok valamit :)
Szeretettel üdvözlünk a blogunkon amit a mi Gumánk visel szívén lelkén :DDD

Tehát a poszthoz visszatérve! Én is rühellem az OTP-t éppen perben haragban állok vele:( Rühellem a kormányunkat aki állandóan megmenteni akar minket devizahiteleseket, közben persze csak húzogatja a mézesmadzagot , választás is jön a bankokat is szereti (jobban mint minket:D) Tehát nem megmenteni kéne hanem betartatni a törvényeket a bakoknál (is). Izland jobban áll mint mi. De akárhány országban körbenézel mindenhol tettek valamit a hitelesek érdekében. Igaz itt is tettek amíg a haveri körről volt szó!
Átlagkereset? Ezen mindig röhögőgörcsöt kaptam! Honnan jön ki nekik állandóan ilyen magas összeg? Vidéken tuti kevés a fizu!
Pénztárgép? Ettől várják a az adózási fegyelem javulását? Igen lenne rajta mit javítani! De a kb. 1700 milliárdod áfacsalás nem izgatja őket ??? Szánalmasak! Sőt undorítóak!

taga20 2013.12.07. 18:05:35

@Horizont: nagyából egy húron pendülünk:) csak azon akadtam ki egy kicsit, hogy hájpoltátok ezt az arcot, aki érdekes módon, valószínűleg 2009 előtt még nem világosodott meg:) folyt. köv.

Horizont 2013.12.07. 18:18:36

@taga20: Én ugyan nem hájpoltam őt!:DD De neked mi a bajod vele? Az, hogy 1996 óta tölti be ezt a posztot, vagy az, hogy baloldali, vagy az, hogy tett a devizahiteles állampolgáraiért?

Érdeklődhetem, hogy fiú vagy leányzó? És csak nem 20 éves? :DDDD Bocs, hogy ilyen kíváncsi lettem, de másképp érvelek egy fiatalnak másképp egy idősnek :)

Horizont 2013.12.07. 18:21:56

@guma:
Margaríta nem haragszol, hogy átírtam a főcímet? Bocsika :DDD

taga20 2013.12.07. 18:32:42

@Horizont: köszönöm érdeklődésedet, csak kivittük a vadiúj kutyánkat pisilni. rólad mit tudhatok, hamá, legyen egyenlő az egyelés:)) gondolom mariann19-re se azt gondolod?

Horizont 2013.12.07. 18:41:16

@taga20: Vadiúj kutyus?? :D A miénk szegény már 13 éves magyar vizsla öreglány, Rozi a neve:)Már lapít a kazánház melegében:)
Na miután tudod a kutyám nevét is akkor magamról:)
Tegnap voltam 59 éves :( Nő, 3 felnőtt gyerek anyja. Dolgozom, ettől a héttől kezdve mint nyugdíjas:( Ennyi elég azt hiszem, vagy sok is? :)

taga20 2013.12.07. 18:49:59

@Horizont: köszönöm, ha unalmas akarnék lenni ako azt mondanám, hogy boldog születésnapot, de nem akarok béna lenni, még 20 jót:)) 69-es férfi, egér, macska, kutya, gyereklány, szerelmesfelség:) kö több?

taga20 2013.12.07. 19:00:53

@taga20: most látom, kimaradt egy "e". bocs:) ja és a szerelmes bika:)))

taga20 2013.12.07. 19:11:31

@Horizont: csókolom, látom az 1órás reakcióidő lement 10percre, de ez nem konstans. a nyugdíjasklubban egyébként ismerik a hirtelen reflexiót?

Horizont 2013.12.07. 19:30:20

@taga20: Mosolyogtam a szerelmesfelségen egyet :D
Köszönöm a jókívánságodat:D Tehát van köztünk egy 10-es. Azért jobban örülök, mintha 20 lennél:)))
Reakcióidő? Tudod mekkora "élet" volt itt régen!!!! Mekkora dumapartik? Csak ki erre ment ki arra:)
Tehát gyere sűrűn, ha van mondanivalód írd meg jövünk mi és reagálunk :) Üdv a csapatban!!!

taga20 2013.12.07. 19:47:29

@Horizont: először is az a tíz 15. csak pontosan:) másodszor kurvára nem válaszoltál, hogy ez a viking, mé csak most ébred fö? amiko csillivilli vot a devizabiznic ako nem pampogott:) különben köszönöm a tagságot:))

Horizont 2013.12.07. 20:06:16

@taga20: nem vagyok szőke se kívül se belül, de bacca meg azt hittem 69 éves vagy!!!!! 69-es???? De hát az csak 44 !:DDDDDDDDDDDDD Akkor végeztem el a 8. osztályt. Minggyá eret vágok magamon!!

Tehát a vikingről:) Mé, mé.... de ő legalább felébredt!!! Lehet, hogy ő sem sejtette mi lesz, aztán megtudta és lépett. Nálunk nem is sejtették, nem is tudták meg és nem is léptek!

Elköszönök, mert sütit csinálok :) Holnap este újból itt ha úgy gondolod!

Horizont 2013.12.07. 20:08:12

@miről van itt nagybasz0:
Szédületes, hogy te miket találsz néha! Nagyon jót röhögtem :)))

taga20 2013.12.07. 21:00:33

@Horizont: remélem jobban adagolsz, me ott nem mindegy, hogy 44 vagy 69. csak szolok:))) holnap se úszol meg.

guma 2013.12.08. 07:29:23

@taga20: remekelsz? :DDD @Horizont: vedd komolyanm de vigyázz vele: "holnap se úszol meg." :))))

@miről van itt nagybasz0: eszméletlen vagy :)

guma 2013.12.08. 07:33:40

@Horizont: köszi! :)

csak valahogy jelezni illik: ebben a posztban mások írásai vannak.
ha tudsz jobbat - javítsd ki ezt is!
:DDDD
süti beállítások módosítása