He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Itt az Európai Bizottság válasza: ha ezeken változtatna a kormány, rengeteg uniós pénz jöhetne

2024.10.04. 18:55 guma70

Évek óta rengeteg uniós pénztől esik el Magyarország, miután az unió 8000 milliárd forintnyi összeget zárolt. Az Európai Bizottság az ATV Híradónak megküldött válaszában leírta, miken kellene a kormánynak változtatnia, hogy megnyíljon az út a visszatartott 8 ezer milliárd forint előtt.

„Igazi korrupcióellenes intézkedéseket nem fognak bevezetni, ezért igyekeznek majd az Európai Bizottságra és a magyar ellenzéki pártokra fogni ennek a kudarcnak az okát, amiért nem jön továbbra sem az a 8 ezer milliárd forint. Ami a magyar embereknek, a magyar egészségügynek, a közlekedésnek, az energiapolitikának, az oktatásnak, és a kis- és közepes vállalkozásoknak, a magyar agráriumnak járna” – fogalmazott Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke Ursula von der Leyennel is tárgyalt Brüsszelben. Erről a Facebook-oldalán azt írta: amint az Orbán kormány elfogadja a korrupcióellenes intézkedéseket, a Bizottság utalni fogja a 8 ezer milliárd forintot.

Bóka János európai ügyekért felelős miniszter nemrégen a Bloombergnek úgy nyilatkozott, hogy a kormány Brüsszel minden feltételét teljesítette már.

„Ha Magyarország úgy gondolja, hogy teljesített minden feltételt, és úgy gondolja, hogy az Európai Bizottságnál esélye van arra, hogy labdába rúgjon, akkor a magyar kormánynak hivatalosan le kellene jelentenie, notifikálnia kellene Brüsszel felé ezeket az intézkedéseket. Brüsszel azt áttekintené, és ennek fényében döntene a további intézkedésekről. De valahogy ez a notifikáció a mai napig késik” – magyarázta az ATV-nek Gyévai Zoltán, a Szabad Európa brüsszeli munkatársa.

Megkérdeztük a kormánytól: mik azok a pontok, amikben az Európai Bizottság további lépéseket vár, és hogyan értékeli a Bizottság az eddig tett lépéseket? Adásunkig választ nem kaptunk.

Az Európai Bizottság Híradónknak küldött levelében azt írja, 

a gyermekvédelmi törvény, a tudományos szabadságot és a menedékjogot fenyegető magyar rendelkezések továbbra is akadályozzák a pénzek kifizetését. 

Hozzáteszik, Magyarország eddig nem hajtotta végre kielégítően az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét és az igazságügyi függetlenség megerősítését.

Gyévai Zoltán szerint Brüsszel célja a pénzek visszatartásával nem a kormányváltás, a magyar belpolitikát a magyarokra bízzák.

„Én nem gondolom azt, hogy most ha hirtelen történne valami Magyarországon, a Tisza hatalomra kerülne, akkor abban a pillanatban minden megnyílna. Nem, Magyar Péternek bizonyos bizonyítékokat kellene szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy ő komolyan gondolja, hogy attól kezdve megváltozik a helyzet” – véli az újságíró.

A DK volt EP-képviselője híradónknak azt mondta, az Unió újabb eljárást indított Magyarország ellen, most épp a szuverenitásvédelmi hivatal kapcsán.

„Ameddig újabb és újabb problémák merülnek fel a jogállamiság kapcsán a kormánnyal szemben, és a korábbiak sincsenek orvosolva, nincsen rájuk garancia, hogy azok rendesen fognak működni, addig sajnos azt kell mondjam, hogy nem alkalmas a magyar kormány arra hogy ezeket a pénzeket hazahozza” – tette hozzá.

Rónai Sándor szerint a magyar kormány azért nem teljesíti a feltételeket, mert azzal a magyar társadalomnak beismerné a korrupciós vádakat.

https://www.atv.hu/belfold/20241004/brusszel-europai-bizottsag-unios-penzek-magyarorszag

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1318700822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.10.04. 20:14:49

Ez orbán hazaárulásának minősített esete. Normális helyeken ezért a falhoz kísérik az embert, felajánlanak egy szembekötést, és beleeresztenek 15 puskagolyót. Normális helyeken.
süti beállítások módosítása