He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ez nem létezik, ilyen ország nincs...

2012.05.20. 18:32 guma

1. 

Döntéseinket nemcsak észérvek alapján, hanem legalább annyira érzelmileg hozzuk meg – nyilatkozza Réthelyi Mikós, aki két év után távozik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium éléről.

...................  

- Mi az, amit másként kellett volna tenniük?

- A felsőoktatási férőhelyek számát nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni. A helyek szétosztásában is más javaslattal álltunk elő annak idején, de ez a kormányon belül átíródott. Még ma sem tudjuk, hogy 30 ezer diák miért nem jelentkezett a felsőoktatási intézményekbe. Az oktatási hivatal gyűjti az ezzel kapcsolatos adatokat, vizsgálja, hogy történt-e olyan zavar, amit korrigálni kell. Az egészségügyben viszont jó lett volna gyorsabban rendezni a béreket. Sajnálom azt is, hogy olyan integrált témákra, amelyekkel a tárcán belül valamennyi szakterületet együtt dolgoztathattunk volna, nem volt idő. Be kellett látnom, hogy több bőrt már nem lehet lehúzni az emberekről.

......................................

- Az egészségügy, az oktatás, a kultúra rendre háttérbe került, noha a Fidesz az előző nyolc évben rendre több pénzt ígért…

- Eléggé arányosan osztották szét a pénzt a kormányban, ha valami hátrányos helyzetbe került, akkor az a kultúra területe. Ott valóban csökkentek a források, ugyanakkor azon a területen fantasztikus fejlesztések indultak meg az Új Széchenyi-terv keretei közt. Természetesen egyiket sem lehet felcserélni. Ha visszatérünk az egészségügyre – egyik tárca sem ért el akkora kedvezményt, hogy külön termékdíjat vezessen be az adórendszerbe úgy, hogy a bevételt is megkapja.

.....................................

A kultúra területén valóban volt költségvetési visszalépés, de ugyanakkor az intézményrendszernek az emberekhez legközelebb eső részénél, a falusi művelődési házakba nagyon sok forintja folyik be a vidékfejlesztési minisztériumnak. Ha jól emlékszem, 600 olyan intézmény van országszerte, amelyik közösségi pontként működik és kapja ezt a forrást. Persze nehéz mindezt megérteni, amikor az egyik oldalon a Szépművészeti Múzeum, a másikon meg a falusi művelődési ház van a mérleg serpenyőjében. A két intézménytípus nagy távolságra van egymástól, de mindkettőre szükség van. Ami pedig a látványos kulturális fejlesztéseket illeti, van forrás a költségvetésben az Erkel Színház megnyitásához és a múzeumnegyed kialakítására is. A legnagyobb gondot most a múzeumi intézményrendszer átalakításban látom, ezt a hálózatot, most úgy tűnik, nincs miből fenntartani.

forrás : http://nol.hu/belfold/_ezert_nem_lazadtam_

2.

 Évente 12 millió forintért osztja az észt és az aprójószágot... 

3.

Orbán: Zaciba vágták az országot

Zálogba adott országként jellemezte Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a chicagói Szent István templom épületében, helyi magyarok előtt tartott beszédében.

"A megelőző évek során zaciba vágták Magyarországot: óriási hiteleket vettek fel, cserébe pedig elzálogosították Magyarországot." "Ez a hitel, ami könnyű és olcsó pénznek tűnt még ezelőtt 5-10 évvel, az időközben drága és nehéz pénzzé vált, és agyonnyom bennünket. Egy óriási adóssághegy alatt vagyunk" - mondta a kormányfő, aki a NATO-csúcstalálkozóra érkezett az amerikai városba.

A kormányfő szerint 2010-ben, a kormányváltáskor Magyarország rosszabb gazdasági helyzetben volt, mint Görögország. És persze mindenki szeretné, ha Magyarország szárnyalna, Európa leggyorsabban növekvő gazdasága meg a legsikeresebb gazdasági rendszer lenne, de nem szabad elfelejtenünk azt, hogy 2010-ben nem nulláról indultunk, hanem a görögöknél is rosszabb helyzetből kezdtük meg az ország talpra állítását– fejtette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor közölte azt is hamarosan megszületik az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választáson.

A kormányfő arra biztatta a mintegy 300 jelenlévőt, hogy - "most, hogy a magyar állampolgárság hátszele végigfúj a magyarlakta területeken" - azok, akik nem honosításra várnak, hanem egész egyszerűen csak korábban nem folyamodtak a magyar állampolgárságot biztosító dokumentumért, tegyék ezt meg.

Ennek lesz jelentősége - magyarázta -, mert így részt vehetnek majd a magyar nemzet legfontosabb döntéseiben, így a parlamenti választáson is.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr84527865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21. 11:48:12

Hát ha Gyurcsány zaciba vágta az országot, akkor Orbán meg még a zálogcédulát is eladta potomér'...

Úgy hogy már kiváltani sem lehet az országot.

Ja, amúgy meg: miképp képzeli (ha képzeli komolyan, amit nem hiszek) ez a kormány, hogy miképp lehet kibújni az adósságcsapdából?

Minusz nulla növekedéssel?
Kivándorlással?
A nulla fele konvergáló még aktív réteget még több adóval a sírba döngölni?

Ui. Nem tudom, van-e még ami miatt a zember hanyatt eshet meglepijében, de nekem most majdnem sikerült (még mindíg túl naiv vagyok ezek szerint): képzeljétek, ha a fiatal pár szombaton akar házasságot kötni, akkor külön adót kell ezért fizetnie, ez az új családtámogatási elem a kormánypolitikában...
Nem rossz, ugye?

Ad egy: miért akar valaki házasságot kötni?
Ad kettő: ha mégis, akkor miért szombaton? Miért nem hétfőn, vagy kiskedden, esetleg szerelem-csütörtökön?

Vidéken ez a summa kerek 16 ezer forint (a többi költség eze felül van, úgymint terembérlet, zene, vers, miegymás...)

Nu, az enyémeim nem kértek a polgárira se verset, se zenét, se fotóst:-D
Majd az esketési ceremónia után megoldjuk családi körben, mehet vers, zene magnóról, veszünk egy pezsgőt, és terítünk egy kis svédasztalt, hogy még a felszolgálással se kelljen senkinek bajlódnia.

De az adót le kell perkálni, mivel az emberek egy része azér" hétköznap még dolgozik - a franc se tudja, miért van nekik ez a rossz szokásuk, hogy nem tudnak már ettől a berögzöttségtől, begyepesedett életfelfogástól szabadulni, nem tom -szal muszáj volt a szombatot, mint munkaszüneti napot választani ez alkalomból.

Végül is, ha jól belegondolok, temetni se szombaton szoktak...
Mégiscsak igaza lenne minden mogyeriak kormányának?...(Jelentem, nemsokára identitást választok magamnak, mert ennyi hüjjével nem kívánok egy kategóriába tartozni....)

guma 2012.05.21. 17:47:35

@Donna-CatOnAHotTinRoof: nem is mondok semmit, mert megkapom a magamét :)
de óriási a szöveged. és a szombattal megleptél!

nem is tudom ezt, hogy képzelik, amikor a semjénék a vasárnapi szabadnapért harcoltak csak!
szóval mindenhol lecsökkentették ha embernek járna valami, de ha a hivatalnak azt a csillagos égig emelik, mint a bírságokat vagy a bölcsődei díjat...

Ayuamarca 2012.05.21. 18:57:06

Na ezen a "Még ma sem tudjuk, hogy 30 ezer diák miért nem jelentkezett a felsőoktatási intézményekbe." szövegen ki vagyok akadva. Bazmeg, ha nem tudod, jobb is ha lemondasz, agymosott barom.

Ezen a 16000 forinton még én is meglepődtem, pedig mostanában már nehezen lehet meglepni bármivel is. Szóval ez az új családtámogatási rendszer, hogy rohadnának meg. És a legnagyobb baj, hogy nem látok alternatívát, nem látok másik pártot. 22 év alatt nem tudott egyetlen saját jogon szerveződött párt sem létrejönni ebben az országban?

miről van itt nagybasz0 2012.05.21. 20:04:19

@Ayuamarca: Neked is ajánlom a videót, a jányoknak mán könyörgök egy ideje, hogy nézzék meg, illetve értelmezzék is... nos ebben a videjóban Lmeséli a srác miért nem jött létre eddig ilyen párt... de többet már nem reklámozom mert a végén még rámfogjátok, hogy valami aprópéztet fizetnek neken érte. :)

offforever.blog.hu/2012/05/19/a_hatalom_arcai

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21. 20:38:28

@miről van itt nagybasz0: Kiszedem a ruhákat a mosógépből, és ha a ház ura még mindig nézi a skatulyát a másik szobában, akkor megnézem.

Ha nem reklámozod, akkor elsiklok felette.

Minden érdekel(ne), csak már zsong a fejem, tele a nyári hócipőm az velág minden gondjával-bújával, de erre most mér szakítok időt:-)

Télleg.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21. 20:45:28

@Ayuamarca: Az, családpolitika.

Csúnyán kell mondanom, mert csúnya ez az egész úgy, ahogy megcsinálták...

Szóval az ma a családpolitika, hogy b-sztatjuk a népet, oszt hátha szaporodik a marhája.

Aztán ha már iperedik a marhabébi, még valami jó marhaiskolával kipreparáljuk a zagyát, és máris mehet dógzni ezerrel. Lassacskán a kínai szinvonalú bérért is öljük egymást...
Eszébe ne jusson nem kasztbélinek tanulni, feljebb jutni, az, hogy igényei legyenek, felismerje a szépet, a jót, tényleg vágyjon némi kultúrára...

Tébolyodottak hona: ezt tetted Orbán velünk...

Csak már bárdok sincsenek, akik elénekeljék.

Ja, és Orbán ettől még valszeg igen jól alszik palotájában.
Dőlne rá a tető, gömbvillámostul...

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.21. 20:54:08

@Ayuamarca: Honnan tudnák?:-D
Örülj, hogy egyáltalán sejtik: vannak még egyetemek M-on, nem sok, de akad itt-ott:-)

Hiszen itt doktordoktorbubó iskolában doktorált az egész elit:-DDDDDD

Akkor meg miért várod el tőlük, hogy hozzávetőlegesen prognosztizálni tudják: ha ennyi meg ennyi 18 életévét betöltött gimnazista végzett a 2011/12-es tanévben, ennyi és ennyi az összlakosság száma, ennyi és ennyi az egy főre eső GDP, ennyi meg a tartozás, amannyi meg a tandíj, akkor kb. hány fiatal engedheti meg magának a luxust, hogy továbbtanuljon?

Én nem mondom, hogy a fenti feladat könnyű volna...Kell hozzá tényleg egy kis kurzus vagy egyetemi végzettség. Vagy legalábbis tapasztalás.

Akkor most gondolkodj: hol van az megírva, hogy politikus nem lehet analfabéta?
Van ilyen cikkely az alaptörvényben?
Mert ha van, akkor pfuj, kirekesztő sveineráj az egész cókmók, paragrafustól mindenestől:-DDDDDDDDDDDD

guma 2012.05.21. 21:36:20

@Donna-CatOnAHotTinRoof: bogaram :)

hol élsz? DDDDD

ezeknél világszabadalomként már olyan költségvetést is elfogadtak amiben nem voltak számok!
de az az igazság, hogy azt meg nem is ismerik, hiszen naponta más adatokkal, számokkal bűvészkednek ugyanabban a témában.
süti beállítások módosítása