Újabb hírek érkeztek Orbán Gáspárról. A csádi katonai misszió mellett az üzleti életbe is belevetette magát Orbán fia.

JÖSZ Zrt. néven indított újabb céget a Jogászok Önképző Szervezetéért Alapítvány (JÖSZ). Az alapítvány létrehozásában pedig egykor a kormányfő fiának, Orbán Gáspárnak is meghatározó szerepe volt – hívta fel a figyelmet a hvg360.hu.

„Vagyonkezeléssel” is elkezdett foglalkozni Orbán fia

A találó nevű JÖSZ Zrt. nevű cég fő tevékenysége szerint vagyonkezeléssel és üzleti tanácsadással foglalkozik, amelyet május 27-én jegyeztek be, vezető tisztségviselője Nagy Dániel jogász, aki az MBH-bankcsoport több cégében is vezető tisztségviselőként tevékenykedik.

A JÖSZ Zrt. bejegyzett címe – az alapítványhoz hasonlóan – szintén a Szerb utcában van. Mint írták, ez egy, az ELTE kezelésében lévő patinás pest-belvárosi épület.

Nagy a titkolózás Orbán Gáspár körül

Mint megírtuk, nem csak a kegyelmi botránnyal kapcsolatban hallgat Orbán Viktor. A kormányfő úgy gondolhatja, amiről nem beszél, az nem is létezik. A fiát érintő sajtóhírekkel kapcsolatban is inkább a mély hallgatás mellett döntött, bízva abban a reményben, hogy majd nem tör ki a botrány Orbán Gáspár zűrös ügyei miatt.

Egyre nagyobb érdeklődés övezi Orbán Gáspár titokzatos tevékenységét, miután a miniszterelnök a mai napig nem adott választ azokra a kérdésekre (sem), amelyek Orbán Gáspár Karmelitában lévő irodájára vonatkoznak. Úgy tudni, Orbán fia hivatalos megbízás nélkül, a Karmelitában lévő irodájából, saját stábjával irányít bizonyos munkákat és projekteket, amelyekkel kapcsolatban felhívták a figyelmet a jogi aggályokra és

a nemzetbiztonsági kockázatokra is (!).

A magyar kormány nem küld katonákat Ukrajnába, csak Csádba

Elsőként a VSquare nevű nemzetközi oknyomozó csapat hívta fel rá a figyelmet, hogy Orbán Gáspár nem csak a súlyos kockázatokat rejtő csádi magyar katonai misszió létrehozásában játszott kiemelt szerepet. Gáspár bármilyen hivatalos megbízás nélkül irodát kapott a Karmelitában, több mint féltucatra rúgó stábbal vesz részt egy olyan nemzetbiztonsági testület létrehozásában, megszervezésében és személyi állományának kiválasztásában, amely leginkább az amerikai elnök Nemzetbiztonsági Tanácsára hasonlít.

Orbán fia már a csádi katonai missziót is innen „irányította”. Úgy tudni, a teljesen titokban tartott „munka” részeként az idősebb Orbán nemrég kinevezett egy nemzetbiztonsági főtanácsadót is a fia mellé, hogy ezzel segítse Gáspárt. Orbán fia jelenleg a külpolitikával és a kínosabb diplomáciai ügyekkel foglalkozó területet szervezi meg, de vannak tervei a kereskedelemre vonatkozóan is.

Egyébként Orbán Gáspárnak nincsen semmiféle előképzettsége ilyen jellegű feladatok elvégzésére. Hivatalosan is csak a Magyar Honvédség századosa.

(Nyugati Fény)

https://valodihirek.hu/2024/06/07/orban-gaspar-orban-viktor-josz-miniszterelnok