He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Több mint ezer ingatlant sajátít ki az Orbán-kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt

2023.12.16. 07:12 guma70

Több mint ezer ingatlant sajátít ki az Orbán-kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal miattFotó: Pavel Bogolepov | Forrás:Népszava

Eközben a MÁV-nak éppenséggel a meglévő szolgáltatásai is leépülnek.

 

Több száz ingatlant és szelvényt sajátít ki a magyar állam a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt műszaki tartalmának módosulása miatt - derül ki egy szerda este a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendeletből.

A kisajátításhoz az alapot az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) által november 10-én társadalmi egyeztetésre bocsátott javaslatban szerepel, amelyről a Népszava akkor írt is. 

Több száz újabb ingatlan kisajátítására készül a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal építése miatt

Közben ütemesen emelkednek a költségek is.

A rendelet tartalmazza a kisajátítások részleteit, indoklásáról azonban kevés szó esik. A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium előterjesztése szerint a módosítások szükségességét a fejlesztés technikai részleteinek finomhangolása indokolja, például az új területi igények, felsővezeték-tartó oszlopok elhelyezése, zajvédőfalak építése és a kapcsolódó utak tervezése. Mindebben összesen több mint ezer ingatlan lesz érintett, főleg Budapesten, de dömsödi, kiskőrösi, kiskunhalasi és taksonyi szelvények is szerepelnek a mellékletben.

A tervek szerint az ingatlantulajdonosok előbb levelet kapnak, majd szakértőt rendelnek ki a kártalanítási összeg megállapítására, ugyanakkor a Portfolio szerint a tulajdonosoknak nehézségeik lehetnek a kormány által megajánlott összegek elfogadásával.

A portál szintén felidézi, hogy a Budapest-Belgrád vasútprojektet amúgy is számos bírálat éri, elsősorban annak horribilis költségei és a kapcsolódó szerződések titkosítása miatt. Ráadásul a 2025-re befejezni szándékozott fejlesztés 85 százalékban kínai hitelből történik.

Az mindezek után már csak hab a tortán, hogy az utóbbi hónapokban egyre másra jelennek meg a hírek a MÁV meglévő szolgáltatásainak fokozatos leépüléséről, a karbantartások nehézségeiről.

Vasútbezárás a négyzeten: vonatpótló autóbuszokat is megszüntet a MÁV

Úgy tűnik, több helyen szinte teljesen leépíti a szolgáltatását a vasúttársaság.

Vitézy Dávid: A MÁV nem cáfolt semmit, csak próbálta védeni a védhetetlent

Akkor most valaki füllent.

https://nepszava.hu/3218011_orban-kormany-onkormanyzati-csodbiztosok-retvari-bence

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1018276493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása