He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy hónapig korlátlanul utazhatunk ebben az európai országban alig húszezer forintért

2023.04.14. 04:30 guma70

Németország hivatalosan is forgalomba hozta negyvenkilenc eurós, nagyjából tizennyolcezer forintos országos tömegközlekedési jegyét, ami május elsejétől lesz érvényes nem csupán a német állampolgárok, hanem a külföldi látogatók számára is.

A negyvenkilenc eurós jegy, a Deutschlandticket a kilenc eurós jegy utódja. A célja, hogy mindenki számára vonzóvá tegye a tömegközlekedést, és könnyebbé tegye a mindennapokat a megélhetési költségek növekedése ellenére. Ahogyan azt a neve is elárulja, a jegy havonta negyvenkilenc euróba fog kerülni, digitálisan lesz elérhető és bármikor le lehet majd mondani.

Ez azt jelenti, hogy ha turistaként május 1-je után utazunk Németországba és tömegközlekedéssel szeretnénk bejárni az ország különböző vidékeit és látványosságait, akkor érkezéskor megvásároljuk a jegyet, korlátlanul utazunk vele, majd távozáskor lemondjuk az előfizetésünket.

A jegy már megvásárolható a Deutsche Bahn honlapján, valamint a közlekedési vállalatoknál országszerte, nem érvényes azonban a DB Fernverkehr AG által üzemeltetett vonatokon és például a FlixTrainnél és első osztályú utazásokra sem használható fel. A jegyet nem lehet másra átruházni, azaz minden, hat évnél idősebb utasnak sajátot kell vásárolnia, az ellenőrzések során pedig a személyazonosság igazolására is szükség lesz.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

https://roadster.hu/nemetorszag-uj-jegy/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8318095172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása