He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

2023.04.02. 04:30 guma70

Forrás: Getty

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

1. tipp: Hajszárító

A fűtőtestek letakarítása nem egy egyszerű feladat. Gyakran hozzá sem férsz minden részhez, így nem tudod teljesen tisztává varázsolni a radiátort. Ezt a problémát azonban egy hajszárítóval könnyedén orvosolhatod! Egyszerűen kapcsold be készüléket, és irányítsd a fűtőtestre. A hajszárító a legszűkebb résekből is kifújja a port, amit aztán a földről már csak össze kell gyűjtened, miután leülepedett.

2. tipp: Ruhatisztító henger

Egy ilyen hengerrel könnyedén és gyorsan el tudod távolítani a szöszöket és a port a lámpaernyőkről, díszpárnákról és kárpitozott bútorokról. Még a nehezen hozzáférhető részekről is összeszed mindennemű koszt, így búcsút inthetsz akár a hajszálaknak is.

3. tipp: Elszíneződött fugák

Ha van otthon elektromos fogkeféd, akkor van egy jó hírünk: ezzel alaposan meg tudod tisztítani az elszíneződött fugákat. Tegyél a fogkefére némi sütőport vagy fogkrémet, kapcsold be, és alaposan dörzsöld át vele a megtisztítandó csempeközöket. Nagyon fontos, hogy miután átsikáltad azokat, várj 30 percet, és csak a fél óra letelte után mosd le a fogkrémet vagy sütőport. Addig ugyanis dolgozik.

4. tipp: Vízkő-eltávolítás

Ezzel a trükkel rendkívül egyszerűen el tudod tüntetni a vízkövet a zuhanyfejről, amit még le sem kell szerelned. Mindössze egy műanyagzacskóra és némi ecetre lesz szükséged. Az ecetet töltsd bele a zacskóba, majd azt úgy rögzítsd a zuhanyfejre, hogy a fúvókákat teljesen ellepje a lé. Egy éjszakán át hagyd így, és másnapra leoldja majd a vízkő nagy részét. Ezt a trükköt egyébként csaptelepeknél is alkalmazhatod.

5. tipp: Reluxa

A reluxa tisztítását a legtöbben mindig csak elnapolják, hiszen ez is egy időigényes feladat. A következő trükknek hála azonban gyorsan végezni fogsz ezzel a munkával. Mindössze egy grillfogóra és két mikroszálas rongyra lesz szükséged. Utóbbiakat egy-egy gumival rögzítsd előbbi két szárára, majd minden egyes lamellát fogj közre, és lassan ide-oda húzd végig a fogót. Így mindenhonnan alaposan el tudod távolítani a port és a szennyeződéseket.

https://www.otthonokesmegoldasok.hu/tipp-2/tavaszi-nagytakaritas-5-zsenialis-trukk-ami-megkonnyiti-a-takaritast/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6318075508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2023.04.02. 16:43:52

A legzseniálisabb persze, ha futja takarítónőre vagy takarítófiúra.
süti beállítások módosítása