He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A helikopteres utazgatók, luxusjachton folytatott kábítószeres orgiák pőre hősei figyelmébe

2023.01.17. 04:43 guma70

Az elmúlt öt évben ilyen takarékossági intézkedésekkel tudtuk Lázár János és fideszes polgármester-elődeim örökségét továbbfejleszteni.

„A takarékos, közismerten aszkéta életmódot folytató Lázár Jánosnak (kastély, vadászat, luxusautók, luxushotelek, szőlőbirtokok és divatcsarnokok megvetése, valamint a nincstelenek iránti lehajló szeretet) és pártjának jogos követelése, hogy csak olyanok férhessenek hozzá a közpénzekhez, akik azzal ésszerűen és takarékosan bánnak.

Ezért a helikopteres utazgatók, luxusjachton folytatott kábítószeres orgiák pőre hősei, a fűtött gyepű üres stadionok gazdái, focimeccsekre magánrepülővel repkedő pocakos tábornokok, saját fizetésüket válság idején is milliókkal emelő főméltóságok figyelmébe ajánlom, hogy az elmúlt öt évben milyen takarékossági intézkedésekkel tudtuk Lázár János és fideszes polgármester-elődeim örökségét tovább fejleszteni:

1. Évi 100 millió forintot spóroltunk azon, hogy a Lázár János óta ivóvízzel feltöltött strandmedencéket a saját kútjaink tisztított vizével töltjük fel.

2.A Lázár úr polgármestersége alatt még évi 120 milliós, esetenként egyetlen számlán is 48 milliós reprezentációs költségeket évi 2-3 millióra faragtuk le.

3. A Lázár úr rokonsága által telepített városi kamerarendszert ugyanazon kivitelezővel is 80%-kal olcsóbban bővítettük és 30%-kal olcsóbban üzemeltettük – ugyanazzal a vállalkozóval!

4. 2019-től immár Lázár úr irodája és a Rapcsák-család sem jogosult a Rapcsák András által vezetett városi internet-szolgáltató ingyenes igénybevételére. Ahogy a Fidesz iroda szerződését is módosítottuk, a rezsijüket immár nekik kell kifizetni.

5. A Lázár-kastély engedély nélkül körbekerített, önkormányzati tulajdonú bekötőútját immár nem ingyen, hanem törvényes használati díjért használhatja Lázár úr (20 millió forintot fizetve eddig a városnak, amit hálásan köszönök)

6. A takarékosság jegyében most nem 50, hanem évi 5 millióért gondozza városunk földútjait ugyanaz a vállalkozó (stróman kiiktatva), ahogy a mártélyi tanösvény felújítását is ugyanaz a kivitelező végzi, mint 14 évvel korábban, ezúttal szintén kiiktatva Lázár János kedvenc stómanjait.

7. Olyan energiafaló látványberuházások helyett, mint a strand bemelegítő-medencéje (2 év alatt szétkorrodálódó tartóoszlopokkal) vagy az Emlékpont (többmilliós havi fűtésszámla, oldaláról járókelőkre hulló harminckilós fémlemezekkel) – mi a Teleki utcai bölcsődét (90%-ban maga termeli a teljes energiafogyasztását), az Idősek Otthonát (77%-os rezsicsökkentés napenergiával és szigeteléssel), és 118 szociális bérlakást újítottunk fel (feleannyi fa eltüzelésével is kényelmesen melegek a legszegényebb vásárhelyiek otthonai).

8. 2018 óta kiszerveztük a szemétszállítást (évi 70 millió megtakarítás), a közétkeztetést (évi 50 millió megtakarítás és 180 milliós konyhafelújítás), újrapályáztattuk a telefonszolgáltatást és IP-telefonokra álltunk át (évi 10-20 milliós megtakarítás), újrapályáztattuk a banki szolgáltatásokat és hiteleket (évi 20-100 milliós megtakarítás), kiváltottuk a Lázár Jánostól örökölt devizahitelünket (közel 100 milliós megtakarítás), és 6 milliárdnyi megörökölt adósságot fizettünk ki a kórháznak, szolgáltatóknak, a Belügyminisztériumnak és pénzintézeteknek. Még az őrzés-védésen is milliókat spórolunk évek óta (igaz, nem fizetünk üres kukák és útszóró-só 24 órás őrzéséért a korábbi vezetés kedvenc cégeinek…

9. Leállítottuk a terrakotta baglyok vásárlását (kastélytulajdonos haveroktól milliókért), a városi bérlakások eladását (városi vezetőknek, sokmilliós kedvezményekkel), és pártaktivisták foglalkoztatását is (akik csak a fizetésüket vették fel, de hónapokig meg sem jelentek a munkahelyükön). Bezártuk a városüzemeltető cég telephelyén működő pálinkafőzdét, vadhús-hűtést, a főnök ismerőseinek autómosási szolgáltatását, magáncélú fuvaroztatását, és Lázár János ajándék borosládáinak közpénzen történő gyártását és kiszállítását.

10. Adócsoportunk azoktól is beszedi a város bevételeit (igen, idén januártól a 10% alatti földbérbeadás utáni adót is, amit az utolsó fillérig a szegényeknek adunk tovább, eddig országosan példátlan kezdeményezésre), akik eddig valamilyen rejtélyes okból nem fizettek, vagy esetleg nem a városnak fizettek… A korrupció visszaszorításával (így lettünk a Korrupciókutató Intézet szerint 90%-os kockázat helyett 10% alatti kockázattal, a legszigorúbb beszerzési szabályzattal és minden egyes beszerzés tisztaságát ellenőrző Beszerzési Tanáccsal az ország legkorruptabb városából az ország egyik legtisztességesebb városa) rengeteg pénzt takarítottunk meg Vásárhely közösségének, az adófizetőknek. Nekik megtakarítottunk még évi 500 milliónyi építményadót is a Lázár-érához képest, minden évben!

Ha ezek után akad bárki, aki elhiszi Lázár úrnak, hogy Hódmezővásárhely a megyében egyedüliként azért nem kapott pénzt, mert nem elég takarékos, az azt is el fogja neki hinni, hogy Szeged pangó város, Bécs élhetetlen, a foci pedig egy pilótajáték…”

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

https://mandiner.hu/cikk/20230114_belfold_ellenzek_fidesz_kormany_lazar_janos_hodmezovasarhely_marki_zay_peter_velemeny

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1918026692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása