He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Bauer Tamás: RÁOLVASÁS

2023.01.14. 07:30 guma70

Facebook

Ezúttal a 2 Orbán produkciójában gyönyörködhetünk, mint egykor a cirkuszban volt szokás hirdetni. A napokban megtudhattuk, hogy az egyik Orbán, a Viktor a decemberi ünnepek előtt tartott stratégiai előadást a Széll Kálmán Alapítvány vacsoráján, mely előadás előkészítésében minden bizonnyal részt vett ideológiai háttérembere, Orbán Balázs államtitkár, azaz most már „politikai igazgató”, aki nemcsak névrokona, de szellemi rokona is. Így most ő, a másik Orbán ismertette a gondolatmenetet a Mandineren.

A szöveget áthatja azt az évek óta hangoztatott nézet, hogy a Nyugat hanyatlik, visszaszorul, a Kelet előretör, és ebből fakad állítólag a globalizációs világrend válsága. Márpedig, ha ez így van, akkor a 2 Orbán szerint Magyarországnak nem szabad a nyugati blokk részeként eljelentéktelenednie, hanem a két blokk között kell kapcsolatokat építenie. Szerintük „blokkosodás helyett kapcsolódás” a helyes politika. Ezt követve lenne úgymond esélye Magyarországnak arra, hogy ne veszítse el jelentőségét, hanem ellenkezőleg, „regionális középhatalommá” erősödjék.

Erre szoktak olyanokat mondani, hogy „őrültség, de van benne rendszer”. De ne intézzük el ennyivel.

Orbánéknak immár nagy gyakorlatuk van abban, hogy ráolvasással gyógyítsák a bajokat: ha valami nem megy,

ha kedvezőtlen folyamatokkal kell szembenézni, akkor kitaláljanak valami egészen mást, és arra mondják azt, hogy jól működik.

Ezúttal ezt még tudományosnak tűnő blablával is sikerül előadni. Ami a 2 Orbán érvelésének lényegét illeti, abban az a trükk, hogy az országok és az azok között kialakuló kapcsolatok elemzése során figyelmen kívül hagyják a legfontosabbat: miféle berendezkedésű országok, miféle gazdasági és társadalmi rendszerek lépnek kapcsolatba, és miként befolyásolja ez a kapcsolatok minőségét. A 2 Orbán számára nagyhatalmak vannak, országcsoportok, befolyási övezetek, és ebben a felfogásban ugyanúgy hatalmi centrum az Egyesült Államok és Oroszország vagy Kína, Németország vagy Törökország, és nem számít, hogy az egyik demokrácia, a másik diktatúra.

Egy magyar elemző, ha már valamivel régebben szemléli a világot, mint a 2 Orbán, akkor tudja, hogy mennyire fontos, hogy kapitalista berendezkedésű országokról beszélünk-e, amelyeknek mind belső, mind egymás közti kapcsolatait a piacgazdaság törvényei határozzák meg, a fejlődés hajtóereje mind országon belül, mind országok között a jövedelmezőség, ha tetszik, a profit, és ezért a kapcsolatokra a hatékonyság folyamatos növekedése a jellemző. Azért tudjuk, hogy ez mennyire fontos, mert ismerünk saját tapasztalatainkból egy másik rendszert, a szocialista tervgazdaságot is, amelyben az országon belüli kapcsolatokat is az olyan parancsok és alkuk jellemezték, amelyekben a jövedelmezőségnek, a profitnak nincs, nem lehet szerepe, és ezért semmi sem garantálja a hatékonyság javulását, vagyis az erőforrások mind jobb hasznosulását. Sőt, ebben a rendszerben hasonlóképpen a parancsok és alkuk jellemzik az államok közötti kapcsolatokat is: ez volt a naturális cserére alapozott KGST, ahol az országok között áramló termékeknek nem volt valóságos ára.

Azokban az országokban, amelyek négy évtizedig vagy még hosszabb ideig ez utóbbi kapcsolatrendszerben működtek, az emberek megtanulhatták, hogy az eredmény a hosszú távú lemaradás.

A kevésbé fejlett országok felzárkózásának legjobb példáit ezzel szemben ott láthattuk – leginkább a korábbi európai periférián: a skandináv államokban, Finnországban, Írországban, Spanyolországban – ahol az országok belső kapcsolatait is a piacgazdaság szabályai határozták meg, és a világgazdaságba való bekapcsolódásuk is a piacgazdaság szabályai mentén történt.

Európán kívül ez jellemezte a kelet-ázsiai kistigrisek felzárkózását is, és Kína is akkor tudott felzárkózni, amikor az országon belül is, és a külgazdasági kapcsolatokban is a korábbinál tágabb teret engedett a piacgazdaság szabályainak. Oroszország ezzel szemben, amely kitartott külgazdasági kapcsolatainak állami ellenőrzése mellett, és az országon belül is ragaszkodott a stratégiainak tekintett ágazatok szoros állami ellenőrzéséhez akkor is, amikor a vállalatok részben oligarchák magántulajdonába kerültek, eljátszotta a felzárkózásnak a Szovjetunió összeomlásával megnyílt esélyét, lemaradása a Nyugathoz képest fokozódott. Hsz Csin-ping vezetésével mintha Kína is felhagyna a viszonylagos gazdasági liberalizálás Teng Hsziao-ping által elkezdett politikájával.

A 2 Orbán azonban szentül hiszi, de legalábbis hirdeti, hogy az erőteljes állami szerepvállalás teszi lehetővé a felzárkózást. Utoljára a szocialista tervgazdságban és a KGST-kapcsolatokban volt annyi az államtitok, mint az Orbán-rendszernek a keleti partnerekhez, Oroszországhoz és Kínához fűződő kapcsolataiban. Orbánék ugyanúgy saját lakosságuk előtt titkolóznak, mint egykor a kommunista kormányok. Az állam által nem uralt folyamatoktól való ösztönös idegenkedésük okán a keleti önkényuralmakhoz való kapcsolódás 2010 óta követett politikát kívánják folytatni, és ennek elvi megalapozását jelenti a blokkosodást elutasító, a kínai és orosz kapcsolatokhoz is ragaszkodó „stratégia”. Orbán és Szijjártó „keleti nyitása” mind ezidáig nem hozott számokban is megjelenő eredményeket, a keleti önkényuralmak részesedése a magyar külkereskedelemben nem tudott növekedni, bármennyire szerették volna. Magyarország gazdasági teljesítménye a régió többi országához képest nem erősödött, hanem gyengült.

Ezt a kudarcot próbálja ráolvasással leplezni a 2 Orbán által előadott stratégiai blabla.

https://fuhu.hu/raolvasas/ 

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6318025130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2023.01.15. 11:10:01

szép napot!

remélem most már mindenki tudja élvezni a kocsmát :)))

jaegtoer 2023.01.16. 08:11:28

Csodák pedig igenis vannak.

gazoló 2023.01.17. 22:32:06

@guma70:

végre nem olyan,mint egy álmoskönyv )
remélem Haba is visszatalál és nem a metszéssel van elfoglalva ebben a szakadó esőben!

boborján tessonak küldenék egy receptet érdalsóra.
zenéhez úgy sem ért))

youtu.be/DIvmfXAM1yU

taga20 2023.01.18. 18:50:19

@gazoló:

jáj! ezért a kajáért, ötévkötél lenne az adekvát büntetés.

szerintem még németsziszi is megnyalná az összes ujját, ha meglátná ezt a szart:))

mi itt érdfelsőn, salátát, magvakat, mek müzlit eszünk:)))

coub.com/view/7h4ri

gazoló 2023.01.20. 05:14:20

@taga20:

kézilabdát nézed küszöbmajom? ))

taga20 2023.01.20. 17:10:48

@gazoló: csak az eredményeket;)

a magyar válogatott megint egy kalapfos, azt látom.

szerintem az izland elleni eredmény, csak kisiklás vot:)))

gazoló 2023.01.20. 21:58:32

@taga20:

ma megverték a brazilokat,ez azért megkalapolandó!
minden fillér jó helyre ment tesso)

amit a fradival művelnek az gusztustalan

m.hvg.hu/gazdasag/20230120_MVM_Ferencvarosi_Torna_Club_fradi_tamogatas?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1674239774

jaegtoer 2023.01.21. 08:43:17

@gazoló:

Az a gusztustalan, hogy az MVM-nél tavaly szeptember óta stagnálnak a bértárgyalások, merhogy nincs pénc. Ja, mégis van?!

habakuk000 2023.02.05. 07:51:10

@gazoló: Nem metszek. Vártam a hideg éjszakákat, ráérek ezek után is metszeni.
Viszont csináltam igen jó kimchi jjiage-t, nem is voltunk betegek.

Színház tévén megy az "Egy piaci nap" a Radnótiból, Závada írta. Nagyon jó előadás.

gazoló 2023.02.05. 18:21:59

@habakuk000:

na végre kutyás testvérem!
nagy a sebesség itt már!
száguld a korcsma :-)

gazoló 2023.02.05. 18:30:56

@habakuk000:

ezek a fermentált dolgo!k nagyon nagy dolgok..blogjuk van és a fészen is fenn vannak egy roppant csinos és értelmes högy vezényletével!
pár cuccot már megcsináltam belőlük..többek köz[tt abból készült a töltöttkápi,'karira by jég.

laligát nézek!

a kerttel kapcsolatban nagyon nehéz visszdfogni az agarakat.
a múltkor bementem a bótba mospilánért és sárga lapokért.
az eladó kérdezte minek az most nekem..mondtam,mert erre jártam és el kell kezdeni a betárazást!

hidegrázósan várom a tavasztbbár jártam a télen harminccentis ropogó hóban is!

gazoló 2023.02.05. 18:34:59

@habakuk000:

nemsokára elkezdhetünk oltóvesszőket tarhálni,hogy nagyboldogasszony napján elkezdődjön minden,miután szentgyörgy napján kihajtották a birkákat a legelőre :-) ja nem..most is ott legelik a krumplit :-)

habakuk000 2023.02.05. 19:53:47

Bocs, dolgom volt, elkezdtem felkészülni a Momentum elnökségi tagságára, ha véletlenül eszükbe jutnék: megnéztem a Spurs meccset, otthon mindig meg szokták verni a City-t, most is.
444.hu/2023/02/05/ok-abban-hisznek-hogy-a-dk-hozza-el-a-megvaltast-en-istenben-hiszek

habakuk000 2023.02.05. 19:55:35

@gazoló: Holnap kezdjük az útépítést a kertben, jön egy gép és csinálja a tükröket. Egész nap pakolásztam. Nagyon szép idő volt, most is csuda klassz csillagos az ég, csak picit hideg van már így halálra fáradva. :)

habakuk000 2023.02.05. 20:02:03

Melyik az a blog? Fészbukról kezdek leszokni, túl sok ott az élet iskolájában végzett, nem bírom tartani a szintet.

gazoló 2023.02.05. 21:04:40

@habakuk000:

www.google.com/amp/s/fermentor.blog.hu/%3flayout=5

fészen 'fermentálás tippek trükkök,receptek,a bájos bloggazda pedig Király Ágnes aki könyvet is írt a témában

gazoló 2023.02.05. 21:07:25

@habakuk000:

te sem férsz már a bőrödbe,hiába most a leghidegebb éjszakák,februárban már a nap is másképp süt)

habakuk000 2023.02.11. 09:51:10

@gazoló: kösz. :) Kinn biciklizel a hóban? Tavak befagyva?

gazoló 2023.02.15. 13:13:43

@habakuk000:

csak sógoréknál,mert nekem az a sísport is :-)
veszegeted már a tavaszi áfiumokat a lemosókhoz?
elkezdődött :-)

habakuk000 2023.02.18. 09:49:55

@gazoló: Metszek egyelőre, de tényleg vettem lemosóhoz permetet, jövő héten tervezek.
Itt azért minusz 7-9 volt éjszakánként.

Eprest telepítem át emelt ágyakba, azokat csinálgatom még, ma pl fokgagymát ültetek a tövek közé.
Egészen kultúrált lesz a kert az emelt ágyásokkal.

gazoló 2023.02.20. 19:17:05

@habakuk000:

drága habám,élvezettel olvasom jelentéseidet a kertek alól.
a magaságyasaidért meg egyenesen irigyellek!
végezni kellene már végre a metszéssel,hogy rátérhessünk a permetlére)
greenman agrot használtál már?
reszketve várok jobb időre.
a pozitív ebben a csapadékos télben,újra áradnak a patakok.
a kemence patakot már már raftingra is be lehet tervezni))
hát még a Tarnát!

habakuk000 2023.02.21. 14:38:12

@gazoló: nem szoktam permetezni, csak a szőlőt nagyjából két-háromévente. De összel ültettem több mint 70 db szőlőt, ezeket kénytelen leszek lemosózni.

Jön ki a pak choi, a zellerek, karalábé, karfiol, most az egyszer mindent a kellő időben csinálok - nem nagyon van értelme dolgozásra vesztegetni a szép időt -.

Biden komoly üzenetet küldött, kár, hogy magyar vagyok. Nem értem már ezt a magyar államot és népet.

látjátok feleim szümtükkel 2023.02.22. 09:10:37

@habakuk000:

Jó neked, hogy nem kell permetezni. Harminc éve lakunk itt, és még soha nem voltak ennyire mohásak-zuzmósak a fák, muszáj permetezni, mert a moha alatt megbújik sok féreg, és sok pete.

gazoló 2023.02.22. 16:28:32

@habakuk000: @látjátok feleim szümtükkel:

idén én is bekeményítek permetek terén.
a pld.a körték nagyon sok mindent összeszedtek az idők folyamán.

a zuzmókat mohákat igyexem lekaparászni is.
nagyon ellepik a fásszárúakat és kamu az,hogy haggyuk rajta,"jóvanazúgy!

habakuk000 2023.02.22. 21:21:25

@látjátok feleim szümtükkel: @gazoló: Zuzmók itt is vannak, moha nincs.

Rászoktunk a télen a hot-pot-ra.
kepkuldes.com/images/b46d587467780d35f0b8353b4f98c8a8.jpg

Hétvégén kitakarítottam az odúkat, már teljesen megteltek, három fészek is volt egymáson.
kepkuldes.com/images/2b6cd76adfa61ea32568614f46da3694.jpg
kepkuldes.com/images/cc6d6b2d79a5c7d58ec7702f8eda4626.jpg

gazoló 2023.02.25. 10:29:35

@habakuk000:

most itt is óriási a madársokadalom..valamit éreznek.
lehet hogy most jön az igazi tél!

szép napot mindenkinek..tagának is ))

habakuk000 2023.02.25. 11:59:03

@gazoló: igen, én csak január közepén kezdtem az etetést, de most van a nagyüzem

látjátok feleim szümtükkel 2023.02.25. 14:51:39

@gazoló:

Vadgalambok nem telet éreznek, és a varjak is eltüntek, gondolom elmentek a fészkelő helyeikre.

gazoló 2023.02.25. 17:24:32

@látjátok feleim szümtükkel: @habakuk000:

a hirtelen lehűléstől megy a zaba kinn ezerrel..kétszer is vittem nekik ma!
a rigók már felfedezték a borostyánbogyókat és a wellnesst!

véletlenül belekatintottam a pancho arénából a paks elleni viadalra.
képzeljétek,var szoba is van :-)
nem mindegy? :-)

taga20 2023.02.25. 19:03:21

ja és most olvasom, hogy a nemzetpénztárcája ma ünnepli a szülinapját.

mit kívánjak neki? kínok közti utolsó éveket?

vagy legyek nagyvonalú, és csak sortüzet, me az gyors és humánus.

uploads.disquscdn.com/images/e4ab1e02b7ea7a8974bee526c63e5db9c7f85a4f04751e242b270e70380b8c70.jpg

látjátok feleim szümtükkel 2023.02.25. 19:55:11

Beatrix csak 6 évvel idősebb, mint Andrea, ezért nyugodtan kívánhatunk neki egy Anditól hat évvel fiatalabb barátnőt is születésnapja alkalmából mert az már nem egy fiatal buta liba, de még nem is öreg.

gazoló 2023.02.25. 20:22:41

@taga20:

énekeljük el neki a himnuszt küszöbmajom testvérem)

youtu.be/IbSUE4O_rR8

taga20 2023.02.25. 20:46:59

@gazoló: cigány tezsvérem nem ez a himnuszunk, hanem a zöld az erdő, te esztismindigmegkönnyezem:)))

zenét szoktál niggertezsvérem néha?:)))

www.youtube.com/watch?v=wPpfGNQ-fi4

gazoló 2023.02.25. 21:16:03

@taga20: DDD

bocs
elfelejtettem hová tettem a papírt amire ráírtam hol a tartom a cavintont.

taga20 2023.02.25. 21:38:49

@gazoló: nekérj bocsánatot tezsvérem, me egy cipőben járunk:)))

most ilyeneket hallgatok.
kurvajó, me szöveg centrikus!figyejjé!

nem kamu! üsdbe a goglübe!:))

www.youtube.com/watch?v=KBZ78Xwu_E8

Sonne
Eins, zwei, drei, vier, fünf, sechs, sieben, acht, neun, aus

Alle warten auf das Licht
Fürchtet euch, fürchtet euch nicht
Die Sonne scheint mir aus den Augen
Sie wird heut Nacht nicht untergehn
Und die Welt zählt laut bis zehn

Eins, hier kommt die Sonne
Zwei, hier kommt die Sonne
Drei, sie ist der hellste Stern von allen
Vier, hier kommt die Sonne

Die Sonne scheint mir aus den Händen
Kann verbrennen, kann euch blenden
Wenn sie aus den Fäusten bricht
Legt sich heiß auf das Gesicht
Sie wird heut Nacht nicht untergehn
Und die Welt zählt laut bis zehn

Eins, hier kommt die Sonne
Zwei, hier kommt die Sonne
Drei, sie ist der hellste Stern von allen
Vier, hier kommt die Sonne
Fünf, hier kommt die Sonne
Sechs, hier kommt die Sonne
Sieben, sie ist der hellste Stern von allen
Acht, hier kommt die Sonne

Die Sonne scheint mir aus den Händen
Kann verbrennen, kann dich blenden
Wenn sie aus den Fäusten bricht
Legt sich heiß auf das Gesicht
Legt sich schmerzend auf die Brust
Das Gleichgewicht wird zum Verlust
Lässt dich hart zu Boden gehn
Und die Welt zählt laut bis zehn

Eins, hier kommt die Sonne
Zwei, hier kommt die Sonne
Drei, sie ist der hellste Stern von allen
Vier, und wird nie vom Himmel fallen
Fünf, hier kommt die Sonne
Sechs, hier kommt die Sonne
Sieben, sie ist der hellste Stern von allen
Acht, neun, hier kommt die Sonne

Last edited by Miley_LovatoMiley_Lovato on 2020-07-23
Magyar translation
Align paragraphs
Nap
Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc, kilenc, vége

Mindenki a fényt várja
félj, ne félj
A szememből süt a Nap
Ma este nem fog lemenni
és a Világ hangosan tízig számol

Egy, Itt jön a Nap
Kettő, Itt jön a Nap
Három. Ő a legfényesebb csillag mindközül
Négy,Itt jön a Nap

A kezeimből süt a Nap
megégethet, megvakíthat titeket
mikor kitör öklömből
forrón fekszik az arcra
Ma este nem fog lemenni
és a Világ hangosan tízig számol

Egy, Itt jön a Nap
Kettő, Itt jön a Nap
Három, Ő a legfényesebb csillag mindközül
Négy, Itt jön a Nap
Öt, Itt jön a Nap
Hat, Itt jön a Nap
Hét, Ő a legfényesebb csillag mindközül
Nyolc, ( Kilenc ) Itt jön a Nap

A kezeimből süt a Nap
megégethet, megvakíthat titeket
mikor kitör öklömből
forrón fekszik az arcra
fájdalmasan fekszik a mellkasodra
az egyensúly elveszett
Keményen a földre taszít
és a Világ hangosan tízig számol

Egy, Itt jön a Nap
Kettő, Itt jön a Nap
Három, Ő a legfényesebb csillag mindközül
Négy, és sosem hull az Égből alá
Öt, Itt jön a Nap
Hat, Itt jön a Nap
Hét, Ő a legfényesebb csillag mindközül
Nyolc, Kilenc, Itt jön

habakuk000 2023.02.26. 10:49:13

Itt sok erdei madár van, nem készülődnek még hazafelé. A március eleje havas szokott lenni, úgy készültem a napra mintákkal, hogy 15-ig tartsanak ki.

kepkuldes.com/images/12ea25587ca7f2117025e6366feb954f.jpg

látjátok feleim szümtükkel 2023.02.26. 11:54:31

@habakuk000:

Csak nehogy a március meg április végéig tartson ki.

habakuk000 2023.02.26. 12:15:24

@látjátok feleim szümtükkel: benne van a pakliban, eltolódik a tél, ugyanakkor német kertészettel kapcsolatos könyvben olvastam, hogy a fenomológiai tél két héttel rövidült, de a tavasz is rövidebb a nyár miatt, az ősz lett a leghosszabb.

habakuk000 2023.02.26. 12:40:54

De még hideg a talaj, most néztem, 3-4, fátyolfólia alatt 5 fokos. Még csak spenótot vetettem három sorocskát.
A rukkola így néz ki az ablakban, karácsonyi vetés:
kepkuldes.com/images/9b98232d4c839e07904bab54e5414af4.jpg

Az első 5 paprika is megjelent, ma vettem ki őket a propagátorból, hogy ne nyúljanak meg a melegben
kepkuldes.com/images/719e62892d0feb0ff359f940285cdc6c.jpg

A pak choi gyorsan csírázik, ez 15-i vetés, csak a folyosón hagytam a hidegen, hogy ne fejlődjön gyorsan, a korai karalábé, karfiol és káposzta is szikleveles állapotban van.
kepkuldes.com/images/b8c9f6d00975cec164c5a95fdff623c4.jpg

Zellerekre és a póréhagymákra is februári vetést javasolnak, merthogy lassan fejlődik, de szerintem mindkettő viszonylag gyorsan kelt, tizediki vetés:
kepkuldes.com/images/4782eb9e41e297336ca7e01ccac00fac.jpg

taga20 2023.02.26. 13:33:37

@habakuk000: mi van veled haver? nagyon aktív lettél, pedig úgy volt, hogy tiplizel innen:)))

(ne érts félre, jó, hogy itt vagy, de tudom, csak az ökör következetes;)

ja és, ezt láttad már?
puzsért néhaszeretem, néha utálom, de mostanában patent.

az orosz invázióval kapcsolatban, meg mintha magam mondtam volna, amiket mond. le a kalappal előtte!

www.youtube.com/watch?v=aQfvJokQcCc

habakuk000 2023.02.26. 13:53:48

@taga20: Akkor még egyszer (egyszer már válaszoltam ugyanerre a kérdésedre): azt mondtam, hogy nincs türelmem kivárni a lassú betöltéseket, de ez megoldódott.

Nem nézek szarokat. Minek nézzem hülye, tőlem semmivel sem több információval rendelkező emberek bölcselkedéseit.

Guardian-t olvasok, bbc-t hallgatok, nézek, néha NYT-t vagy WSj-t, nekem ez elég, a magyar újságok is ezeket veszik át kisebb nagyobb fordítóprogramos hibákkal.
A United24 küldi az aktuális támogatási igényeket mint adományozónak, van még néhány ukrán oldal, amire rákattintgatok.

Leszoktam a fészbukról is - pl kifejezetten irritált már a csehszlovák kém - plusz a rengeteg vadmarha hozzászólás.

De ha már Puzsér, akkor szerinted szabad nézni ilyen beszélgetéseket, amikor az ötösbeli haverja, a Konok ezt írta alá?

szocikk.hu/2023/02/25/a-profit-azonban-soha-nem-elozheti-az-embert/?fbclid=IwAR1J6M27m0RohS49oOjxB15zoBwnrH42fQjIN8Awp0tOpTUhnked4710Uxo

ha kell, átküldöm a petíciót németül.

taga20 2023.02.26. 14:21:30

@habakuk000: "De ha már Puzsér, akkor szerinted szabad nézni ilyen beszélgetéseket, amikor az ötösbeli haverja, a Konok ezt írta alá?"

haver szeretlek, de néha faszságokat tolsz.

puzsérnak mi köze az ötöshöz? vagy mi köze konokhoz?

ja és, az mekkora, hogy leszoktál a faszbukról!:))

haver, én rá se szoktam.

u.i.: küldát, hátha jobban érzed magad:)))

zenét szoktál vidéki? nesze egy jó:

www.youtube.com/watch?v=t_ozYYlyLRI

habakuk000 2023.02.26. 17:06:23

@taga20: én még ott láttam, lehet, hogy már régen volt, mert azt sem nézem. Mindenesetre nem hiányoznak a megmondóemberek.

Persze mindenkinek van hobbija, én pl a kerteket és a növényeket szeretem, te a majom magyarázó beszélgetéseket, csak nem közös az érdeklődési halmazunk.

Amúgy Bokros Lajosnak van egy viszonylag szélesebb földrajzi és történeti kitekintése a háborúról az És-ben, az legalább érdekes. :)

Fészbukon nyomon követtem néhány oldalt háborús infókért, van néhány jól összeszedett, informatív oldal egyébként, csak ott is kénytelen voltam szelektálni erősen, a végére nem nagyon maradt senki.

látjátok feleim szümtükkel 2023.02.26. 17:19:32

@habakuk000:

Tapasztalás is ezt mutatja könyv nélkül is.
Amikor kisgyerek voltam, a nagynéném írta Ausztráliából, hogy náluk nem hordanak télikabáot, mert annyira enyhe a tél. Valahogy akkor ezt nem értettem, mert mi az, hogy nincs tél? Ma már értem. Sajnos. Nem szeretem a hideget, de azért a régi havas telek nagyon szépek voltak.

habakuk000 2023.02.26. 17:27:36

@látjátok feleim szümtükkel: És olyan puha csend csak a frissen havas estéken tud lenni, soha máskor.
Tényleg szép tud lenni.

habakuk000 2023.02.26. 18:13:32

@gazoló: hejhó, ültettem 170 magot ma,

kezdünk vén majmok lenni, ha ez tetszeni fog neked is ( taga vénség nélkül is majom) :)

www.youtube.com/watch?v=zy9C1hLyTM0

taga20 2023.02.26. 18:22:25

@habakuk000: :)

170 magot ültettél???hány percet vett el ez az életedből?:)))

én kb. egymilliót lőttem ki pár perc alatt;)

a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2Fmedia%2FVg0JstydL8HCg%2Fgiphy.gif&key=oox2P4wqu-eHEoCaxViCdw&w=800&h=200

habakuk000 2023.02.26. 18:50:46

@taga20: Nem látom az orosz zászlót a neved mellett, az orosz csodafegyverek ilyen hatékonyak. :)

habakuk000 2023.02.26. 19:47:24

@taga20: Hajtasz az érdi díszpolgárságra? :)
Ahhoz teljesítmény kétségtelenül.

habakuk000 2023.02.26. 19:52:45

@taga20: Csak a cigarettára vigyázz, a bjeloruszok is bagóznak folyton a repülőtereiken, szegény oroszok pedig nem győzik a tűzoltást.

twitter.com/Gerashchenko_en/status/1629906271884177413?s=19

guma 2023.02.27. 17:08:01

@habakuk000:

szóval, unalmasak lettünk?
:D

habakuk000 2023.02.27. 18:19:02

@guma: Nem, de nem lehetett kivárni a betöltéseket. Most jó gyors, működőképes a kocsma. :)
süti beállítások módosítása