He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hát ezért van ilyen sötét

2022.12.01. 03:55 guma70

A minap felhívott egy barátom, és figyelmembe ajánlott egy képet, íme:

A képen a NASA műholdfelvételeit láthatjuk, amelyek megmutatják az orosz hadsereg ukrajnai rakétatámadásainak következményeit. Konkrétan azt, hogy a helyi energiainfrastruktúrát ért csapások miatt az egész országban áramkimaradások voltak. Vannak. Még az űrből is látszik. Látszik, hogy Ukrajna sötétségbe borult. Igen. Tényleg. Mondhatnám ironikusan gyerekkorom nagy klasszikus bábfilm hőseit idézve: Látszik a bokorból két nagy nyúlfül, látszik a bokorból Brekkencs orra, s még mi látszik a bokorból? Látszik egy tüskés hát! Ezzel ellentétben Moszkva úgy ragyog, mintha betlehemi csillaghullás lenne felettük. 

Ezen kívül az is tisztán kivehetően látszik (még a Holdról is), hogy a rántott hús alakú Kis-Magyarország szintén meglehetősen sötétbe van borulva. Azt is mondhatnám, hogy Magyarországnál gyakorlatilag csak a Fekete-tenger sötétebb. Pedig itt nem lőttek rakétákat Paksra. (Az más kérdés, hogy egy robbanóanyaggal felszerelt TU–141-es robotrepülő 40 percig tartózkodott a magyar légtérben úgy, hogy a sánta kutyának nem tűnt fel, és akár a Paksi Atomerőműbe is becsapódhatott volna, de hol van az már?) Sőt, tudtommal a gusztustalan propagandaplakátokon díszelgő brüsszeli szankciós bombák sem okozhattak efféle technikai problémát. Marad a kérdés: miért van ilyen sötét Magyarországon? Nos, kettő, pontosabban három potenciális magyarázat született meg bennem.

Az első az, hogy mindenki spórol, mert ebben a hatósági ársapkákba öltöztetett, tejben, vajban, mézben lubickoló földi Kánaánban a populációnak olyan jól megy sora, hogy nem tudja kifizetni az elszabadult háborús-szankciós energiaárak költségeit, amelyektől egyébként a városi legenda szerint a doktorminiszterelnök úr, a rezsibiztosnak támaszkodva – ezermilliárd százalékra, Isten őket úgy segélje – megvéd mindenkit. Becsszóra, az anyjuk életére. De sikerült? Nem nagyon, ezért egész egyszerűen lekapcsolták a villanyt. Nem a Karmelitában, Felcsúton és Hatvanpusztán, ez igaz, de önkormányzatok sokasága lekapcsolta már, intézményeket zárnak be a postáktól a rendőrőrsökig, mert egész egyszerűen nincs pénz az üzemetetésükre. Persze mondhatná és mondja is a narancsködben eltévedt infantilis fideszes erre a felvetésre azt is, hogy hő-hő, de attól még ő is pont ugyanúgy szív. Mindenki alszik már, mert korán kell kelni, dolgozni kell menni, hogy minél több adót tudjunk befizetni a kegyelmes úr feneketlen kasszájába. Bizony. És még a világszínvonalú infláció is neki dolgozik. Hát ezért van sötét.

A második verzió, ami szintén nem zárható ki a magyarázatok sorából az, hogy leoltottuk a lámpát, mert így nem találnak meg a gaz migránsok. Vagy lopakodó üzemmódba kapcsoltunk, mert a hatalmas győzelmek, amelyeket az elmúlt időszakban arattunk, és amelyek a Holdról is jól látszódtak, gyanakvásra adhattak okot a NASA-nak. Ugyanis ha a marslakók is láthatták, akkor valószínűleg a NASA is értesült erről a nem mindennapi jelenségről, ezért hogy elfedjük az ipari reflektor erősségű fényáradatot, amit az ország kibocsát magából a sikeressége okán, inkább szerényen álcázva magunkat, lehúztuk a redőnyt, hogy megtévesszük az ellenséget. Bent egyébként fényárban úsznak az otthonok, minimum a Kalahári sivataghoz hasonló hőmérséklet mérhető minden otthonban, a boldog pórok pedig alsógatyában nézik a focivébét. Mert itt mindenki olyan kirobbanó jólétben és anyagi bőségben lubickol, hogy az csak na. Vagy nem. Ja, nem.

És végül a harmadik, az én meggyőződésemhez a legközelebb álló lehetséges megfejtés az, hogy az országlakók fejéből sugárzó értelem látható a képen, ami űrből is kiválóan dokumentálható. Az a fajta kisugárzás, amit bármennyire is tagadni próbál valamennyi agyoniskolázott nemzeti keresztény, ezen a látleleten gyönyörűen kivehető. Akár egy röntgenfelvétel is lehetne. Igen, a szó legrosszabb, értelmében. Pontosabban egy inverz röntgenfelvételről van szó. Az eredeti akkor jelez problémát, ha a szakértő foltokat vél felfedezni a képen, ezt meg pont fordítva kell értelmezni. Ez itt az éjsötét társadalom, amely alvó módban lapít Európa perifériáján, és a középkorról álmodik. Nem kevesen vannak azok, akik így tesznek, értük küzd és harcol a nagy honvédő. Meg a dicső múltért és a félig komolyan gondolt revizionista álmaiért. Ő maga napi négy órát alszik, és az egész életét a revansra, a bosszúra, az elégtételre tette fel, amit eufemisztikusan a nemzet sebei begyógyításának hív. Nem olyan, mint egy megtébolyult diliház szökevény, ellenben olyan, mint egy veszélyes, elszabadult, modernkori Frankenstein, aki azt hiszi, hogy minden eszköze megvan ahhoz, hogy újjáélessze Nagy-Magyarország tetemét. Egy baj van: abba nem gondol bele, hogy mi lenne, ha netán sikerülne neki? Itt egy lehetséges válasz arra, hogy az milyen lenne. A baltával faragott Nagy-Magyarország, ahol a hadászati képesség minimuma találkozik a gazdasági kudarc maximumával.

https://kolozsvaros.com/2022/11/29/hat-ezert-van-ilyen-sotet/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2417990590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása