He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán elismerte: eladta a magyar munkavállalókat

2022.08.15. 06:20 guma70

Elszámoltatná a kormányt és a miniszterelnököt a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy vajon hány országnak, mennyi cégnek adta el a nemzetközi átlagbérnél jóval kevesebbért a magyar munkavállalókat.

Döbbenetes beismerést tett a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában, amelyben a migránskérdés kapcsán felemlegette a svédeknek tett magyar szívességeket, például azt, hogy vámok nélkül kereskedhetnek, s azt is, hogy „hozzájárultunk és elfogadtuk …, hogy a svéd tőkés itt kevesebb bért fizet, mint a hazájában, ezért nagyobb a profitja”. Óriási a profitja – tette hozzá.

A miniszterelnök ezzel beismerte azt, amit a szakszervezetek régóta állítanak: a kormány felelőssége a hazai bérek szégyenletesen alacsonyan tartása, a magyar munkavállalók elszegényedése, egyre durvább kizsákmányolása – írja közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Hány ilyen paktum van még? – kérdezi Nemes Gábor, a MASZSZ szóvivője, aki bejelentette: a szövetség felszólítja a kormányt, hozza nyilvánosságra, hány országnak, mennyi cégnek adta el ilyen szégyenletesen, „óriási” profit reményében a magyarokat.

A szakszervezet elvárja, hogy a kormány ne fogadja el – ahogy Orbán mondta – azt, hogy a külföldi tőkés kizsákmányolja a magyar munkavállalókat, hanem tegyen meg mindent azért, hogy a hazai bérek is közelítsenek a nemzetközi átlaghoz. A MASZSZ felszólítja a kormányt, hogy ne a magyar munkavállalók bőrére kedvezzen a tőkéseknek, hanem olyan ajánlattal, amelynek szigorú kikötése a munka tisztességes megfizetése. A szövetség arra is felszólítja a kormányt: adjon számot azokról a cégekről, amelyek kormányzati engedéllyel zsákmányolják ki a magyarokat.

A szövetség kész nyilvános vitában ismertetni és megvédeni a MASZSZ-nak a bérekkel kapcsolatos álláspontját. A szakszervezeti szövetség kész komplett módosítási javaslattal előállni annak érdekébe, hogy Magyarországon is emberhez méltó körülmények között és megfelelő bérekért lehessen dolgozni – szögezte le a szóvivő. A szakszervezet a nyilvános vita időpontjáról és helyszínéről hamarosan egyeztetést kezdeményez a kormánynál.

https://168.hu/itthon/orban-elismerte-eladta-a-magyar-munkavallalokat-2532?utm_source=strossle

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4217907687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.15. 17:54:15

Mennyi magyar munkavállaló zsibong már a szaszervezetek szervezésében az utcán? Egy se? Na, akkor nincs itt semmi látnivaló, lehet menni kétharmadot szavazni! Lehet, hogy már krumplit sem fognak osztani, de a fidesz akkor is a mienk.

guma70 2022.08.15. 19:59:38

@látjátok feleim szümtükkel:

tudod nincs igazán erős támogatottsága a szakszervezeteknek, mert úgy választanak vezetőt, ahogy az országnak...

ahol meg volt "sokáig", ott a kormány cinkosságával sikerült kinyirni.

s 2022.08.15. 21:30:04

Ha nem lófaszért dolgozna a magyar melós, akkor munkanélküli lenne, és akinek még van bármilyen jövedelme, azt szarrá adóztatnák, hogy ki lehessen fizetni a munkanélküli segélyt. Akkor meg az lenne a baj. orbán beszopta a bucifaszt. Meg hát a fasza magyarjai is. Mondanám, - de hát mondom is - a megoldás a magas szintű képzés lenne. Bár ez a hajó mintha elment volna huszonöt évvel ezelőtt. Nem nagyon hallani rosszul fizetett idegsebészről, részecskefizikusról, ügyvédről, IT mérnökről. Most senki ne jöjjön azzal, hogy nem lehet mindenki ilyen, mert parkettázni is kell, meg főzni. Azt a melót majd megcsinálja az, akinek az esze nem bírja el a gyémánt árban fizetett munkát. Lehet afgán, vagy török is. Mit bánom én.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.16. 07:13:07

@s:

Nem lehet, Orv bán megmondta Tusnádon. Mit is? Azt, hogy eladja a hazát, vagy azt, hogy kell eladni a félkegyelmű magaroknak a demagógiát?
süti beállítások módosítása