He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A sárgadinnye jótékony hatásai

2022.07.25. 07:09 guma

Sárgadinnye gyógyhatásaiA sárgadinnye Ázsiából származó tökféle. Gyümölcsként ismerjük, de termesztését illetően a zöldségek közé tartozik. Beltartalmi értékeit tekintve viszont gyógynövény. Mégpedig egy isteni, zamatos, mézédes gyógynövény!

A sárgadinnye június végétől szeptemberig érik. Több fajtája létezik, héja lehet barázdált, sima vagy hálós. Húsa lehet zöldes vagy sárga.

Nagyon gazdag értékes ásványi anyagokban és nyomelemekben: vas, kalcium, foszfor, kálium, nátrium, réz, mangán, magnézium, cink, kobalt és króm. De van benne: béta-karotin (A-vitamin előanyaga), tiamin (B1), riboflavin (B2),niacin (B3), piridoxin (B6), folsav (B9) és C-vitamin. Erősíti az immunrendszert.

Hatásos minden lázas és gyulladásos betegségre, különösen az emésztőrendszeri betegségekre. Magas rosttartalma segíti az emésztést, egyensúlyban tartja a vércukorszintet. Nagy része víz, a folyadékháztartásunkra is jó hatással van, élénkíti a veseműködést. Méregtelenítő hatása is van. Béta-karotin- tartalma segíthet bőr- és látásproblémák esetén, csökkenti a szürkehályog kialakulását. Káliumtartalmának köszönhetően jó hatással van a vérnyomásra, karbantartja a szívet. Terhes kismamáknak kifejezetten ajánlott a vizesedés megakadályozására, mivel segíti a felesleges nátrium kiválasztását. Nyáron kiválóan hűsít. Minél érettebb, annál több antioxidáns van benne, ami rákmegelőző hatással bír.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5417867715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása