He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Elveszik Budapesttől a fél belvárost

2022.06.22. 07:15 guma

Elveszik Budapesttől a fél belvárost

Az „ispántörvény” értelmében az állam ellentételezés nélkül elveszi Budapest központi, fővárosi kezelésben lévő tereit és azokat a kormánypárti V. kerület kezelésébe adja. A salátatörvényből az is kiderül, hogy a korábbi hírekhez képest még bővült is az így einstandolt közterületek köre.

A 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló, Varga Mihály által benyújtott törvényjavaslatban többek között megbújik a főváros négy belvárosi közterének államosításáról szóló jogszabály is, ami szemérmesen az „egyes budapesti ingatlanokat érintő feladat- és hatáskör átruházásról” cím alatt fut – szúrta ki a Telex

A salátatörvény, amely 75 év után visszahozza a főispáni tisztséget az eddigi hírekkel ellentétben nem csak a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi tér, hanem a József Attila utca elvételéről is rendelkezik. Mint korábban megírtuk: Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált az ötletre, hogy a Pénzügyminisztérium és az Alkotmánybíróság szerint is alkotmányellenes lenne, ha a kormány ellentételezés nélkül államosítaná a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret, majd átadná őket az V. kerületi önkormányzatnak.

A javaslat szerint a négy fővárosi közterület 2022. augusztus elsejével ingyenesen az állam tulajdonába kerül. Az ingatlanokat az állam 99 évre szóló ingyenes vagyonkezelésbe adja a (fideszes vezetésű) V. kerületi önkormányzatnak, azzal, hogy azok üzemeltetésérő, kezeléséről, közterület-használati, engedélyeztetési, valamint ellenőrzési rendszerének kialakításáról a kerület gondoskodik majd. A tulajdonváltás ellentételezésére érdekes módon tér ki a javaslat, miszerint a tulajdonjogszerzés „Budapest felé a feladat- és hatáskörbeli változással kapcsolatos anyagi kiadások megtakarítása formájában ellentételezett” – írja a lap. 

(Kiemelt képünk: 2021.09.02. Az Ünnepi könyvhét megnyitója a budapesti Vörösmarty téren. Fotó: Adrián Zoltán /168.hu)

https://168.hu/itthon/elveszik-budapesttol-a-fel-belvarost-238333

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2717863889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2022.06.22. 07:36:53

.
értem!

ha a lakásodat is elveszik (nemzeti érdekből) akkor semmi ellentételezés nem jár, hiszen segitettek rajtad: nem kell a fenntartással veszködni...

szép új világ.
Ludas Matyi megszületett már?

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.22. 09:55:27

@guma:

Most csinálnák, de még nem kapták meg a gyerekcsinálási járulékot.

Persze hol van már a tavalyi hó, miszerint az emberek ne azért szaporodjanak, hogy családi pótlékot kapjanak és abból éljenek?

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.22. 10:02:44

Azért jó, hogy a fővárosnak ellentételeznek, de az ingyenes kezelőnek az V. kerületnél megjelenő kötsége nem ellentételeződik? Mert ugyé a kezelőnek kell a kezelési költségeket fizetni, vagy majd az állam ennyivel többet ad az V. kerületnek, a fővárosi önkormányzatnak meg nem akarja adni? MI EZ, HA NEM ÁllAMOSÍTÁSNAK ÁLCÁZOTT BOSSZÚ?

Karácsony Gelgely 2022.06.22. 12:13:49

Ha kell lezárom, megbénítom az egész várost.

guma 2022.06.22. 14:25:12

azért qrvára meglepődsz majd, ha téged bénitanak le.

s 2022.06.22. 17:08:43

Nádorispán látja embert a nagy fával,
És elámul rajta görbe, nagy faszával.

És ki vína orbán tüzes haragjával,
Hosszu, kacskaringós, sistergő faszával?

Jaj-keserves annak, aki jut kezébe,
Meghalt anyjának is visszarí ölébe.

Ez a vers mindenkinek legújabb, aktuális kiadása.

Egyébként menjenek a lapostetven baszott, buzi kurva, pisaszagú, fogatlan ribanc anyjukba.

De megvásik foga bele -
Lészen még oly óra!

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.23. 14:14:01

Caucseszku is azt gondolta mindörökké, aztán tévedett. Az únió többi tagállama is meg fogja unni a zsarolást. Mi meg majd isszuk a levét?

s 2022.06.24. 02:18:43

"De mivel a pénzt az Orbán-kormány oszthatja el, egészen biztosak lehetünk benne, hogy az EU (Brüsszel) valójában a NER-t finanszírozza a 440 milliárddal."

Elmehetnek azok is a kurva anyjukba. Az a baj, hogy nem tanulnak a történelemből. Annak idején Hindenburg is elbaszta a kalapács nyelét hitlerrel. Azt gondolták Papennel, hogy majd úgy fog táncolni az a barom, ahogy ők fütyülnek. Aztán történt, ami történt. 90 év nem annyira hosszú idő, hogy ezt el kellene felejteni.

guma 2022.06.24. 15:51:00

.
Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere szerint az önkormányzat ma 135 millió forintos éves rezsiköltsége 2024-től felszaladhat a 400-540 milliós sávba.
süti beállítások módosítása