He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Föld S. Péter : Orbán gúnyosan „derék városi népeknek” nevezte az ellenzéket

2022.03.06. 16:15 guma

Orbán Viktor a gazdakongresszuson sok más fontosság mellett arra is figyelmeztette a megjelenteket, ne engedjék, hogy „ezek a derék városi népek kiénekeljék a sajtot a szánkból és lebeszéljenek bennünket Paks2 megépítéséről”. A miniszterelnök gyakran hivalkodik vidéki származásával. Egy alkalommal például arról beszélt, hogy ő egy falusi fickó és aki falusinak születik, az egész életében falusi marad. Ahol csak tehette, bizonygatta is az állítását: volt, hogy disznót látogatott Bözsi néninél – helló röfi, mondta a malacnak – máskor egy falusi kocsmában kvaterkázott Feri bátyámmal, akit nem mellesleg, novemberben megdobott nyolcvanezerrel.

Orbán, amikor csak lehet, hitet tesz a romlatlan, tiszta falusi élet mellett, és ezt a nagyszerű idillt rendre szembeállítja a bűnös városokkal, elsősorban Budapesttel. Most sem történt másként, a gazdák előtt a sztorit még egy kis Paks2-vel is sikerült megspékelnie. „Derék városi népekről” beszélt, akikről, ha most nem is mondta, egyébként, nélküle is tudjuk, hogy tuggyukkik. Ők azok, akik a disznóvágásra csak a torra érkeznek, de ez nem is baj, mert csak láb alatt lennének. Karácsony Gergelyre mondta ezt eredetileg a miniszterelnök. A főpolgármester szerinte még egy IKEA bútort sem tudna összeszerelni és a szomszédba menne segítségért.

Orbán egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy kifejezze ellenszenvét a városi élettel kapcsolatban. Különösen Budapestet nem tudja megkedvelni, úgy van vele, mint Petőfi a Kárpátokkal, melynek vad hegyeiről azt írta, hogy „tán csodállak, ámde nem szeretlek”. Orbán is csodálja Budapestet, de úgy van vele, mint az egyszeri hülyegyerek a búgócsigával: ha nem jön rá, hogyan működik, elrontja. És most még alkalom is kínálkozik ennek bizonygatására: a szomszédságban évtizedek óta nem látott háborút robbantott ki a magyar miniszterelnök Putyin nevű barátja. Európa és a világ Ukrajna mellé állt és sorra közösíti ki az orosz érdekeltségű cégeket, vállalatokat. Ebben a helyzetben Paks2 megépítése is veszélybe került – igaz, a projekt letolása a magyarok torkán békeidőben sem lett volna egy fáklyásmenet. Számos ellenzője van ugyanis ennek a beruházásnak, nemcsak idehaza, hanem az Európai Unióban sem nézik jó szemmel. Nem csupán azért, mert sokan nem kedvelik az atommal működő létesítményeket, de ebben a beruházásban Putyin kezét látják, valamint azt, hogy hosszú évtizedekre eladósítja Magyarországot, és valójában csak az oroszok számára hajt hasznot.

Ezt vegyíti most a háború árnyékában a tőle máskor sem idegen cinizmussal Orbán. Amikor Magyarország miniszterelnöke a gazdakongresszuson a megjelent parasztemberek körében arról beszél, hogy a „derék városi népek kiénekelnék a szánkból Paks2-t”, valójában azt mondja, hogy szavazzatok a Fideszre!

Mondhatta volna szebben, kis lovag! Például úgy, hogy a paksi beruházásnak vannak ellenzői, akik nemcsak az atomtól tartanak, és nem is csupán a gazdasági számítások miatt vannak ellenérzéseik, hanem az egyoldalú és egyre nyomasztóbb orosz függőségtől, Putyin halálos ölelésétől is szeretnék megszabadítani Magyarországot. Volt már ilyenben részünk, tudjuk, milyen, köszönjük, nem kérünk belőle. Ezt kellett volna mondania egy, a népe szabadságvágyára oly büszke miniszterelnöknek. És bizonyára ezt is mondaná, ha az illetőt nem Orbán Viktornak hívnák.

https://hirklikk.hu/kozelet/orban-gunyosan-derek-varosi-nepeknek-nevezte-az-ellenzeket/394770

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6217773194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása