He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szijjártónak a pápáról is Gyurcsány jutott eszébe – lapszemle + A pápalátogatás nemzetközi visszhangja

2021.09.14. 04:50 guma

Magyarország külügyminisztere levonta a pápalátogatás tanulságait

Baloldal.

Puskás-mezt (is) kapott Ferenc pápa Budapesten

Most erre inkább nem írunk semmit.

Templombejárat előtt gyűjtöttek aláírást a Fidesznek

Még a templom előtt is megállítaná Gyurcsányt és Karácsonyt a Fidesz,

Orbán közösségi médiás stábja hirtelen elkezdett dolgozni

Heti félmillió fixszel, az ember könnyen viccel.

Ki fogja kiszámlázni Orbán Viktornak a Falcon-repülés ráeső költségét?

“A miniszterelnök sajtótitkára azt nyilatkozta, hogy Orbán a családja utazási költségeit maga fizeti. Mint repülésügyi szakértőktől megtudtam, a kérdéses gép egy üzemórája kétmillió forintba kerül.”

Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja

Csak az nem látszik, honnan volt rá pénze…

Kovács államtitkár kutyájának faszobra

“Kérem, tájékoztasson arról, hogy milyen kedvezményekre vagyunk jogosultak a kutyánk szobrának elkészítése kapcsán, és van-e arra lehetőség, hogy a mi kutyánk faszobra ne legyen annyira rusnya és visszataszító, mint amit az Ön – az életben bizonyára nagyon kedves és szép – kutyájáról szobort a Művész úr.”

Óvatos ellenzéki összecsapás a miniszterelnök-jelöltek első vitáján

“Nem lesz ribillió, nem lesz rendbontás, az Európai Ügyészséghez már az első nap csatlakoznunk kell.”

Rászánta magát a főváros az e-jegy-perre

A projekt vesztesége a legfrissebb fővárosi számítások szerint több mint 9 milliárd forintra rúg. A teljes költség pedig menet közben csaknem 37 milliárdra hízott.

Centrál kávéház, Szabadság bisztró, Kárpátia étterem, Gerlóczy Cafe – hosszú a Covid-vesztesek listája

A kormány szerint sikeresen újraindították a gazdaságot és a magyar mentőcsomag szintén gyakorlatilag tökéletes volt.

Ennyibe fájt Magyarországnak az afganisztáni szerepvállalás

16 év alatt több mint 75 milliárd forintot költött a magyar állam az afganisztáni szerepvállalásra.

Fotó: MTI

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

A pápalátogatás nemzetközi visszhangja

A Vatikán híroldala magyar nyelven is szó szerint közreadta I. Ferenc pápa magyar püspököknek, valamint a más egyházak és a zsidóság képviselőinek mondott beszédét, valamint a misén elhangzottakat is. Ugyanakkor nem adott közre részleteket a honlap I. Ferenc pápa és a magyar politikai vezetők találkozásáról. A Vatikán közlése szerint a találkozó „a programnak megfelelően” és „szívélyes légkörben” zajlott le.

Orbán vagy a pápa?

A The New York Times – amelynek FB-posztírója elkövette a klasszikus Bukarest/Budapest-hibát – beszámolt arról, hogy a kormányfő azt a levelet adta ajándékba másolatban a vendégnek, amelyet még IV. Béla küldött Rómába, elpanaszolván az akkori pápának, hogy jönnek a tatár seregek, de az egyháztól üres szavakon kívül nem kap más segítséget. A cikk szerzője kitért arra, hogy Magyarországon jövőre fontos választások lesznek, és hogy Orbán Viktor erre készülve igen jó viszonyt alakított ki fundamentalista katolikusokkal, akik jelentős része nem ért egyet Ferenc irányvonalával. Ugyanakkor a kormányfő a kiutalt milliókkal megvette a magyar egyház hallgatását. Ám a pápa éppen arra figyelmeztetett, hogy hiba összekeverni a politikát és a vallást. A helyszíni tudósítás azzal zárul, hogy Magyarország mind inkább magára marad a földrészen. A budapesti Hősök terén pedig sokan érezték, milyen ellentétek vannak az egyházfő és a magyar vezető között, de azt is: nem tudják, hová álljanak a kettő között.

Kikapcsolt kamerák

A megbeszélést protokolláris okokból nem lehetett kikerülni – jegyezte meg a The Washington Post, hozzátéve, hogy a találkozót óvatosan rendezték meg, de tartalmazott néhány fura elemet. A vatikáni kamerákat ugyanis mindjárt az elején lekapcsolták. Utána viszont Orbán gyorsan feltette a világhálóra a közös képet, hozzátéve, hogy azt kérte a Szentatyától: ne engedje elpusztulni a keresztény Magyarországot. A katolikus egyházközpont csupán annyit közölt, hogy az eszmecsere szívélyes volt. Viszont nem esett szó a migrációról, ahol talán a legnagyobb ez eltérés kettejük véleménye között. A jelentés hozzáfűzte: ebben a kérdésben egyre inkább a magyar vezető hozzáállása terjed el Európában.

Összezavart hívők

Sokkoló volt látni az éles különbséget a nacionalista Orbán és a humanista pápa között – írja a Libération. Az alapvető különbségek visszatükröződnek az Orbán-klán sajtójának jó néhány cikkében is, amelyek nem győzik ekézni a Szentatyát, annak menekültbarát álláspontja miatt. Az idevágó kormányzati propaganda áradata folytán sok katolikus beismeri, már nem is tudja, hová tegye a Szentatya véleményét. Zalatnay István református pap és filozófia professzor szerint egyesek már azt vallják, hogy Krisztust nem is a pápa, hanem Orbán testesíti meg méltóképpen. Viszont az Orbán-féle politikai kereszténység lassan sok hívőt összezavar. Stark Tamás történész azt a kérdést tette fel:

„Miként vallhatja magát kereszténynek ez a kormány, amikor szüntelenül a hajléktalanok, a romák és a menekültek ellen uszít?

Még nincsenek sokan azok a volt jobboldali szavazópolgárok, akik a Fidesz ellen kampányolnak. De az orbáni jobboldal szép lassan kezd hasadni – írta a szerző.  

(Ahol nincs link, a cikk csak az előfizetők számára érhető el. Fotó: MTI)

Mindeközben:

Ferenc pápa: Szlovákia lehet a béke követe Európa szívében

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2116688248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása