He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Rotorua üdülőváros és turistaközpont - Új-Zéland

2021.07.09. 07:15 guma

Klikk az alábbi képre:

diaporama pps Voir le monde 5 Rotorua

Új-Zéland Északi-szigetén, a Bay of Plenty régióban. A Rotorua kerület egy kisebb része átnyúlik a szomszédos Waikato régió területére,
Rotorua a hasonló nevű tó partján, az Északi-sziget közepén helyezkedik el.



A város a nemzetközi és hazai turizmus fontos központja; a kerület legfontosabb gazdasági ágazata az idegenforgalom, amelynek fő helyi vonzereje a geotermikus aktivitás, a gejzírek, hőforrások és más utóvulkáni jelenségek. A Rotoruai-tó maga is a 240 000 évvel ezelőtt itt felrobbant vulkán kalderájában fekszik. A környéken több más vulkán is működött, az utolsó itteni kitörésre 25 000 évvel ezelőtt került sor.



Rotorua környékén a városnak is nevet adó tó mellett tucatnyi más nagyobb tó is található, ezeket együttesen rotoruai tavaknak is szokták nevezni. Összes felületük csaknem 250 km².

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3216609346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2021.07.09. 18:22:33

azon gondolkodom, ha ott van alpok, akkor van négysáncverseny is?

;)
süti beállítások módosítása