He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Nostradamus külön írt a magyarokról?

2021.06.30. 07:30 guma

Borzalmas jóslatok Magyarországról, Nostradamus külön könyvet szentelt a magyaroknak?

Nostradamus, a jóslatok nagymestere sokak szerint. Vajon tényleg külön üzent a magyaroknak?

Ha eljön az év eleje vagy éppen az év vége Nostradamus világvégi, szörnyűségekkel telezsúfolt próféciáitól hangos az internet, a kontentgyárosok tudják, hogy ezekben az időpontokban kiváltképp fogékonyak vagyunk ezekre a jóslatokra.

A francia jós 16. században publikált könyve, a Próféciák olyannyira virális, gyakran citált és popkulturális alkotás lett, hogy 2021-re megkerülhetetlen, ha jóslatokról beszélünk.

2021-re például gazdasági összeomlást, űrturizmust és a robotok korszakát jósolja Nostradamus, vagyis inkább azok, akik úgy gondolják, értik a francia jós szavait. 

Később kiderült, illetve az Urbanlegends nevű magyar álhírvadász oldal is megírta, hogy mindez nem igaz, a megszületett próféciák korunk termékei, méghozzá Szentmihályi Szabó Péter munkái.

Többek között ilyen jövendölések sorjáznak benne:

"Az írott szó elhal majd,
és egyre szegényebb lesz a beszéd,
a nemzetre egy talány hoz bajt,
mely elveszi az emberek eszét.
Egész nap otthonukban ülnek,
bámulnak hazug, mozgó képeket,
s mire a bálványok ledőlnek,
már alig születnek gyermekek."

A könyv amúgy Nostradamus Hungaricus Avagy jevendőlések Magyarországrúl címmel jelent meg, és elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán is. A szerző pedig már a 2000-es kiadásban elismeri, hogy ő írta a művet, és nem igaz az, ahogy korábban beharangozták, miszerint egy 19. századi Nostradamus-hamisítványról lehet szó, amelyet édesapja régi könyvei között fedezett fel.

20215-ben sok helyen újra felkapták a Szentmihályi-könyvet, állítva, hogy Nostradamus megjövendölte a migrációt. És valószínűleg a jövőben is megesik majd, hogy előcitálják ezeket a sorokat, de mosmár tudni fogjátok, hogy ezek honnan valók.

https://promotions.hu/orszagos/tech-tudomany/2021/06/20/nostradamus-magyarorszag-joslatok-konyv-joslas/ 

Nostradamus szörnyűségeket jósol 2021-re

A francia asztrológus, fizikus, író, a reneszánsz kiemelkedő személyiség, Michel de Nostredame, – latinosított nevén – Nostradamus jövendöléseiről lett közismert. A 942 négysoros versét tartalmazó „Próféciák" című könyve 1555-be jelent meg, amely azóta is foglalkoztatja, nagy hatással van az emberekre. Vannak, akik hisznek Nostradamusnak, vannak, akik képtelen komolyan venni egyetlen sorát is.

Az biztos, hogy megtörténtek már Michel de Nostredame által korábban megjósolt események. Ezek közé tartozik Hitler hatalomra kerülése, felemelkedése és az 1666-os londoni tűzvész. S, hogy mi várható Nostradamus szerint 2021-ben – ennek nézett utána az Express. Fogalmazzunk úgy, hogy ha valóra válik a jóslat, akkor az előttünk álló esztendőben sem lesz túl sok köszönet. 

Nézzük is tételesen:

  • gazdasági összeomlás (bezárnak a nemzetközi tőzsdék, cégek tömegei mennek csődbe);
  • eljön az űrturizmus és a mesterséges intelligencia kora, utóbbi fejlődése elképesztő ütemű lehet;
  • robotok uralják majd a világot 2021-től;
  • a Közel-Keleten háború fog kitörni;
  • és ha ez nem elég, szó esik földrengésről, hurrikánokról és a tengerszint veszélyes mértékű emelkedéséről. 

https://promotions.hu/orszagos/elet/2020/12/23/nostradamus-joslat-2021-technologia-lazadas-robot-ur-gazdasag-osszemolas/ 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3716599348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása