He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Die Presse című konzervatív osztrák lapban Karácsony bírálta az EU-t

2021.05.27. 05:55 guma

Karácsony szerint az EU is felelős Orbán Viktor felemelkedéséért

Karácsony Gergely bírálta az Európai Uniót azért, ahogyan Orbán Viktort kezeli. Ez egy interjúban tette, amely a Die Presse című konzervatív osztrák lapban vasárnap jelent meg. Az interjút, amely a csak előfizetőknek olvasható, az osztrák APA hírügynökség alapján a Der Standard című liberális lap ismertette.

Karácsony szerint az EU is felelős Orbán Viktor felemelkedéséért.

„Ha Magyarország nem lenne az unió tagja, Orbán Viktor rezsimjének nem lett volna lehetősége olyan felvirágzásra és a felfejlődésre, mint így. A hibrid rezsimet az EU finanszírozza” – mondta.

Kifejtette, hogy Orbánt az uniós pénzek tartották hatalmon, és ezek a pénzek biztosították a magyarországi gazdasági növekedést is, továbbá a korrupció révén is elősegítették Orbán hatalmon maradását.

A lap szerint Karácsonynak van a legnagyobb kilátása arra, hogy ő vezesse a 2022-es választáson a szövetségre lépett ellenzéket. Minden fenti állítása ellenére azonban ellenzi, hogy az EU pénzügyi szankciókat vezessen be Magyarország ellen, mert úgy véli, ezzel nem a magyar kormányt, hanem a magyar lakosságot büntetnék.

„Ne értsenek félre, nagy híve vagyok az európai integrációnak és az EU-nak. De azért igaz, hogy nem segített a magyar demokráciának az a mód, ahogyan az EU kezelte a magyar belpolitikát”.

Hozzátette: Magyarországon fogatlannak tekintik a Brüsszel és Orbán közötti konfliktust. Idézte a közmondást, amely szerint az a kutya, amelyik ugat, nem harap, és úgy vélte, sok magyar éppen így látja a Brüsszel és Orbán közötti konfliktusokat.

„Orbán ellentétet teremtett Brüsszel és Magyarország érdekei között, és ennek a nemzeti érdeknek a védelmezőjeként állítja be magát”.

A hírügynökségi összefoglaló kiemelte: Karácsony, ha kormányfő lesz, nem bontaná le a vitatott határkerítést.

„A déli határon épült kerítés sok magyar megítélése szerint garancia a tömeges migráció ellen, és azért van ott, hogy őrizze a szociális békét. Nem hiszem, hogy le lehet bontani. De nem a kerítés a probléma, hanem az, hogy Magyarország nem tartja magát a nemzetközi és humanitárius jogszabályokhoz, amelyek mellett elkötelezte magát. Ezen pedig változtatni kell” – idézte a lap Karácsony Gergelyt.

Szerző:
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7516572686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása