He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Mégis hogyan gondolják, hogy a külföldi egyetemeknek is parancsolnak?

2021.04.08. 06:30 guma

Sérti a Színház- és Filmművészeti Egyetem érdekeit és a hatályos magyar jogszabályokat is, hogy magyarországi jogi akkreditáció nélkül „oktatást” folytató civil szervezetek azzal hitegetik az intézmény hallgatóit, hogy külföldi egyetemek „befogadják” őket és számukra a magyar jogszabályoknak megfelelő diplomát állítanak ki – a Magyar Nemzet szerint erre hívja fel a figyelmet az SZFE kancellárja abban a levélben, amelyet a modellváltás miatt tüntető diákokat befogadó egyetemek vezetőinek készül eljuttatni.

https://kolozsvaros.com/2021/04/07/mikor-ismerik-be-vegre-hogy-az-szfe-egy-elvesztett-harc-volt/

Kirakják az SZFE-t az Európai Színházi Iskolák és Akadémiák Uniójából

Úgy vélik, a mostani Színház-és Filmművészeti Egyetem már nem az, amelyiknek tagsági kérelmét annak idején elfogadták.

Nem szeretné tovább a tagjai közt tudni a Színház-és Filmművészeti Egyetemet az E:UTSA, azaz az Európai Színházi Iskolák és Akadémiák Uniója – értesült a szervezet döntéséről az ATV.

Mint közleményében az E:UTSA írja, az SZFE tagságát azért szüntetik meg, mert tavaly szeptember óta jelentős változások álltak be az intézmény vezetésében, és emlékeztetnek, hogy az egyetem alapítványi fenntartásba került. Úgy vélik, a jelenlegi SZFE nem tekinthető ugyannak az intézménynek, amelynek tagsági kérelmét annak idején elfogadták.

Márciusban derült ki, hogy az SZFE tiltakozó hallgatói egy nagyszabású mentőakció keretén belül menekülnek az egyetemről. Akkor az oktatók lapunknak elmondták, az átmenekítést nem a nulláról kellett felépíteni, többek között az E:UTSA nagyon komolyan vette a modellváltás autonómiára gyakorolt hatását, és az elejétől fogva igyekeztek segíteni az intézménynek, de jó néhány oktatónak egyénileg is sokféle egyetemi kapcsolata volt Európában.

Szerdán délelőtt írtunk arról, hogy az intézmény jelenlegi kancellárjának, Szarka Gábornak nem tetszik az SZFE-s diplomamentés, ezért levelet ír a diákokat átvenni készülő külföldi egyetemeknek.

https://hvg.hu/elet/20210407_SZFE_Europai_Szinhazi_Iskolak_es_Akademiak_Unioja

Szarka Gábornak nem tetszik az SZFE-s diplomamentés, levelet ír a külföldi egyetemeknek

Levelet készül írni a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja annak az öt külföldi egyetemnek, amelyek elvben készek átvenni az SZFE lázadó évfolyamait.

Sérti a Színház- és Filmművészeti Egyetem érdekeit és a hatályos magyar jogszabályokat is, hogy magyarországi jogi akkreditáció nélkül „oktatást” folytató civil szervezetek azzal hitegetik az intézmény hallgatóit, hogy külföldi egyetemek „befogadják” őket és számukra a magyar jogszabályoknak megfelelő diplomát állítanak ki – a Magyar Nemzet szerint erre hívja fel a figyelmet az SZFE kancellárja abban a levélben, amelyet a modellváltás miatt tüntető diákokat befogadó egyetemek vezetőinek készül eljuttatni.

Szarka Gábor ebben leszögezi, hogy a hallgatók átvételére csak akkor van mód, ha ezek a képzések a magyar állam által akkreditáltak, működésük, kurzusaik és kiadott diplomáik a nemzetközi felsőoktatási együttműködésben elfogadottak.

Mint korábban írtuk, az úgynevezett Emergency Exit program keretében öt európai egyetem veheti át formálisan a Színház- és Filmművészeti Egyetem 150 hallgatóját: az intézmények vállalták, hogy elismerik a diákok eddigi kreditjeit, és segítik őket abban, hogy tovább folytathassák a munkát az oktatóikkal a Freeszfe Egyesületen belül.

https://hvg.hu/elet/20210407_Szarka_Gabornak_nem_tetszik_az_SZFEs_diplomamentes_levelet_ir_a_kulfoldi_egyetemeknek

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8016493804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása