He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Most akkor mi is van a kijárási tilalommal?

2021.02.24. 08:05 guma

A tegnapi parlamenti előadás szót sem ejtett a kijárási tilalom jövőjéről.

Magyarország vezető politikusai nagyot mentek hétfőn: meghosszabbították a járványügyi veszélyhelyzetről rendelkező törvény hatályát, egészen május 23-ig. Egy nagyon fontos dolgot külön is hangsúlyoztak: “a megerősítéssel kapcsolatban az előterjesztés indoklása hangsúlyozza: e megerősítés által az Országgyűlés politikailag elismeri a járvány megakadályozására tett eddigi kormányzati lépéseket.”

A védőoltások beadásának parádés megszervezéséért kifejezett elismerés

nyilván fontos, bár annak jobban örülnénk, ha a képviselők azzal is foglalkoztak volna, hogy mi lesz a kijárási tilalom sztorival. Keddre ugyanis a Magyar Közlönyből kiderült, hogy a vészhelyzet meghosszabbítása nem jelenti a védelmi intézkedések meghosszabbítását is. A Portfolio.hu most megtudta a Kormányzati Tájékoztatási Központtól (KTK), hogy tényleg nem. Ezek per pillanat március elsejéig vannak érvényben, azokat nem hosszabbították meg május 23-ig. Ez persze

nem jelenti automatikusan, hogy március elsejével feloldanák a kijárási tilalmat,

meg a kötelező zárva tartást. A hétfői kormányrendeletben felsorolt, 78 veszélyhelyzeti kormányrendelet hatályát május 23-ig, elméleti lehetőségként hosszabbította meg a kormány, de ettől az egyes rendeletek, vagy azok egyes paragrafusainak alkalmazhatósága eltérhet. A védelmi intézkedések alkalmazhatósága tehát egyelőre március egyig tart és a napokban dönt a kormány arról, hogy ezt meddig hosszabbítsa meg – magyarázza a Portfolio.hu.

A mindenkit érdeklő kérdésre tehát,

hogy március elejétől milyen keretek közt élhetjük az életünket, talán hét végéig választ kapunk.

https://nuus.hu/belfold/0224/most-akkor-mi-is-van-a-kijarasi-tilalommal/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8416437602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása