He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ezek a kínai vakcina mellékhatásai az OGYÉI szerint

2021.02.20. 04:20 guma

Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának

Megjelent a Sinopharm oltóanyagának alkalmazási előírása, benne a lehetséges mellékhatásokkal.

Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteken az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kínai Sinopharm vakcinája megfelelt a magyarországi feltételeknek, így megkezdődhet vele az oltás.

Azóta pedig az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján meg is jelent a készítmény alkalmazási előírása - benne a lehetséges mellékhatásokkal.

A hatékonyságról azt írják, hogy

„a védőhatásra vonatkozó értékeléshez a végső adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, a hatásosság és a biztonságosság még további ellenőrzésre szorul”.

A kínai vakcina alkalmazása előtt „figyelembe kell venni a 60 éves és idősebb személyek egészségi állapotát és a vírusfertőzés súlyos szövődményének való kitettségük kockázatát”.

A következő lehetséges mellékhatásokról számoltak be:

Az injekció beadásának helyén tapasztalt mellékhatások:

nagyon gyakori: fájdalom

nem gyakori: bőrmelegség, duzzanat, keményedés vagy csomó, bőrkiütés, viszketés

ritka: bőr kivörösödése

Az egész szervezetet érintő (szisztémás) mellékhatások:

nagyon gyakori: fejfájás

gyakori: láz, fáradékonyság, izomfájdalom, ízületi fájdalom, köhögés, nehézlégzés, hányinger, hasmenés, viszketés

nem gyakori: szédülés, étvágytalanság, hányás, szájgaratfájdalom, nyelési nehézség, orrfolyás, székrekedés, túlérzékenység

ritka: hirtelen kialakuló (heveny, akut) allergiás reakció, aluszékonyság, álmatlanság, tüsszögés, orrgaratgyulladás, orrdugulás, torokszárazság, influenzaszerű tünetek, érzéscsökkenés, végtagfájdalom, szívdobogásérzés, hasi fájdalom, bőrkiütés, bőrnyálkahártya-rendellenesség, pattanás (akne), szemfájdalom, kellemetlen érzés a fülben, nyirokcsomó-bántalom (limfadenopátia)

nagyon ritka: hidegrázás, ízérzészavarok, ízérzet elvesztése, érzészavar (paresztézia), remegés, figyelemzavar, asztma, torokirritáció, mandulagyulladás, kellemetlen érzés a végtagokban, nyaki fájdalom, állkapocsfájdalom, nyaki duzzanat, szájfekély, fogfájdalom, a nyelőcső betegségei, gyomorhurut (gasztritisz), a széklet színének változása, szemfájdalom, homályos látás, szemirritáció, látáscsökkenés, fülfájdalom, idegesség, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, vizelettartási nehézség (vizeletinkontinencia), késlekedő menstruációs vérzés.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/szorosabba-valt-a-verseny-a-fidesz-kdnp-es-az-osszellenzek-kozott-a-zavecz-research-felmerese-szerint/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8016433278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása