He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Korrupció, hadsereg, megfigyelés – bangladesi botrány magyar szálakkal

2021.02.11. 05:13 guma

A Banglades katonai beszerzéseivel foglalkozó intézmény olyan berendezést szerzett be Izraeltől, amely a mobiltelefon-tulajdonosok nyomon követésérre és lehallgatására alkalmas, és az ügybe belekeveredett Magyarország is – írta az arab műsorszóró, amelynek a tényfeltáró csoportja foglalkozik az üggyel.

Az Al Jazeera első vonatkozó cikkének múlt heti megjelenése után a bangladesi illetékesek azzal reagáltak, hogy a berendezés az ENSZ békefenntartó misszióiban ténykedő bangladesi egységes számára szükségesek, és nem Izraelben, hanem Magyarországon vásárolták.

Az említett cikkben az Al Jazera komoly korrupciós vádakat is felhozott a bangladesi katonai vezetéssel szemben. Most kérte az ENSZ állásfoglalását, mivel a korrupcióval vádolt bangladesi vezérkari főnök a tervek szerint a héten New Yorkban találkozik az ENSZ magas rangú tisztségviselőivel. A szóvivő válaszában leszögezte: a békefenntartóknak ilyen nyomon követés nem szükséges, és nem is rendelkeznek ilyennel a bangladesi egységek. Hozzátette: ismerik a korrupciós vádakat, a bangladesi minisztérium reagálását is, és úgy gondolják, hogy ez vizsgálatot igényel az illetékes hatóságok részéről.

A beszerzett berendezés például több száz tüntető egyidejű megfigyelésére alkalmas.

A bangladesi hadsereg szerint a berendezést Magyarországon gyártották, és nem Izraelben, amelyet a muzulmán Banglades nem ismer el. Az Al Jazeera megszerezte a vonatkozó szerződést, amely szándékosan leplezi, hogy a gyártó a PicSix elnevezésű izraeli cég, amelyet két volt izraeli hírszerző tiszt alapított.

A PicSix két munkatársát küldte Budapestre, hogy ott tanítsák meg a bangladesi katonai hírszerzés munkatársait a berendezés kezelésére” – írta az Al Jazeera.

A szerződést 2018 júniusában írták alá, és az áll benne, hogy a gyártó a PicSix LTD Magyarország, noha ilyen vállalat nem szerepel a magyar cégjegyzésben.

A műsorszóró azonban hozzájutott egy bizonyos James Moloney – bangkoki székhelyű közvetítő – titkos feljegyzéseihez is, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a berendezés izraeli gyártmány.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9816421982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása