He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Polt nem vizsgálhatja - ez komoly?! + Elképesztő adatok, a k-monitor.hu oldaláról

2020.06.17. 04:55 guma

Polt Péter tehetetlen, nem vizsgálhatja Mészáros Lőrinc villámgyors pályázatait

Nincs mit tenni, Polt Péter legfőbb ügyész a törvények szerint jár el, ezért nem vizsgálhatja, hogy a Kisfaludy-pályázatok dokumentációi esetleg a hivatalos megjelenésük előtt kikerültek-e a későbbi nyertes pályázókhoz.

Nem kell attól tartania a Rogán Antal minisztériumának felügyelete alatt tevékenykedő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázatok szerencsés nyerteseinek, köztük Mészáros Lőrincnek vagy Csányi Sándornak sem, hogy az ügyészség esetleg megvizsgálná, tényleg minden szabályosan történt-e a milliárdos állami támogatások odaítélése közben. 

"Az MTÜ által lezárt Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció - nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztés és új szállodák létesítése dokumentáció kikerülhetett-e a megjelenés előtt a pályázókhoz?" - tette fel az írásbeli kérdést a DK-s Vadai Ágnes képviselő Polt Péter legfőbb ügyésznek.

Nem véletlenül érdeklődött a képviselő. Történt ugyanis, hogy még január 7-én az MTÜ bő két héttel a minimum 100 szobás vidéki hotelek felújítására kiírt pályázat megjelenését követően kénytelen volt felfüggeszteni a pályázatot, mivel kevésnek bizonyult a 20 milliárd forintos keretösszeg. Ugyanis legalább 40 milliárd forint közpénzt igényeltek a szállodások a kormánytól.

Ez gyorsan ment, hiszen csak december 20-tól lehetett pályázni, vagyis a karácsonyi és szilveszteri ünnepnapokat is számítva 18 nap alatt sikerült többszörösen kimeríteni a keretet. A szállodások gyorsaságából arra is lehetett következtetni, hogy már a fiókban voltak a kész pályázatok, csak az MTÜ felhívására vártak. Ilyen rövid idő alatt ugyanis elég nehéz a pályázathoz szükséges precíz üzleti tervet, piackutatást, és számos bürokratikus nyomtatványt elkészíteni és beadni.

Az ügyészség azonban mossa kezeit, nem tehet semmit. Polt Péter legfőbb ügyész válaszából ugyanis kiderült: a hatályos törvények nem engedik az ügyészség számára, hogy az ügyben vizsgálódjon.

Fellépési jog akkor illeti meg az ügyészt, ha a támogatás odaítélésének eljárása a közigazgatási rendtartásról szóló törvény rendelkezései szerint folyik.  Figyelemmel arra, hogy a kérdés szerinti eljárás nem tartozik a törvény hatálya alá, és az ügyésznek az érintett körben az állami támogatásokkal kapcsolatos döntések esetén nincs fellépési joga, ezért vizsgálatot sem folytathat - magyarázta elutasító válaszát Polt Péter.

https://mfor.hu/cikkek/makro/polt-peter-tehetetlen-nem-vizsgalhatja-meszaros-lorinc-villamgyors-palyazatait.html

A k-monitor.hu bicskanyitogató adat összefoglalói:

 

https://adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/ner-hotel

Leépítéssel készültek a közpénzesőre a NER-hotelek

Nem mindenkire érvényes a létszámstop. Mészárosék Lőrincék a krízisre hivatkozva előbb kirúgtak 850 embert, majd a járvány miatt megnövelt keretből kasszíroztak 17,7 milliárdot.

Napok alatt szórtak szét tízmilliárdokat a NER bennfentes húzóemberei között

Az állam a szállodaépítési és -felújítási költségek felét kifizeti a milliárdosok cégeinek. A pályázatra csak a jól értesültek tudtak időben jelentkezni. A turisztikai ügynökség a családok támogatásáról beszél, holott Mészáros Lőrinc hoteljei a 17 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással egy időben több száz embert rúgtak ki.

A NER tényleg bevette a Balatont: mutatjuk a 42 óriásprojektet

A balatoni vitorláskikötők közelgő privatizációja előtt megnéztük, milyen érdekcsoportok mozdulhatnak rá az új tóparti lehetőségekre. Egy biztos: a Fidesz, Tiborcz, Mészáros, Garancsi, Csányi tulajdonnevekkel körülírható felsőelit az elmúlt öt évben „körülölelte” a magyar tengert. Jelenleg 42 projekthelyszínt tudhatnak maguknál – országos összesítésben pedig övék a szálloda- és mólófejlesztésre szánt közpénzek kétharmada. Ez konkrétan 138-ból 90 milliárd forintot jelent; utóbbi összegből 63,5 milliárdot hasznosítanak a NER-potentátok a Balatonnál. A kormány a szponzoráció mértékét illetően is gyémántfokozatba kapcsolt: a turisztikai beruházásaik költségének 50-70 százalékát vállalja át. Kis magyar államkapitalizmus, sokadik fejezet.

Szobánként 77 millió forint közpénzt kap három magyar szupergazdag közös szállodája

Csányi, Hernádi és Garancsi összesen 11,5 milliárdot kaptak, hogy piaci alapon nem működő hotelt építsenek az egyik legkülönlegesebb fekvésű magyar ingatlanon.

NER HOTEL - térképen a politika-közeli szállodák, éttermek

A NER Hotel egy olyan webes alkalmazás, ami átláthatóbbá teszi a magyar szállás- és a vendéglátóhelyek tulajdonosi és üzemeltetői hátterét. Segítségével tájékozódhatsz, kinél cseng a kassza a költésed nyomán, ha asztalt vagy szállást foglalsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4115812310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása