He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Néhány ok, amiért létfontosságú, hogy legyen otthon jázmin!

2020.05.15. 05:25 guma

A jázmin illatának különleges hatása van az emberi testre, ha arról van szó, hogy nyugtatni és békíteni kellene a testet és lelket, a kutatók szerint a jázmin és illata majdnem olyan, mint a drog. Segít megoldani az alvási problémákat, de ha elaludni sikerül, csak éppen nem pihentető az alvásunk, ez a virág azon is képes segíteni – legalábbis egy nemrégiben publikált német kutatás szerint.

Rengeteg illatot teszteltek laboratóriumi egereken és embereken is, hogy megtalálják azokat, amelyek hatással vannak az idegpályáinkra. Azt találták, hogy a jázmin majdnem annyira hatásos, mint a válium.

És ez nem valami új dolog, már az ókori görögök is ismerték a hatásait. Tehát ha szeretnénk nyugodt környezetet otthonunkban, szeretnénk jobban aludni, akkor mindenképpen ültessünk vagy vásároljunk jázmint, észre fogjuk venni az áldásos hatásokat.

Ami még jó a jázminban amellett, hogy semmiféle mellékhatása nincs az alkalmazásának, az az, hogy nagyon jó hatással van a bőrre is, így gyakran adják például kozmetikai készítményekhez is és nagyon jók masszázsnál is. Nagyszerű és alkalmazkodóképes növény, így tarthatjuk a hálószobánkban is, csak ne feledkezzünk meg róla, amikor az öntözésről van szó.

És ehhez ha hozzávesszük, hogy egyébként még nagyon jól is néz ki, akkor beláthatjuk, hogy ez egy joker növény, ahogy a perzsa eredetű neve is jelenti, “Isten ajándéka”. A növénynek több mint 300 fajtája létezik, ezek többsége trópusi régiókban él, bár egy-két fajtája hidegebb területekre is eljutott. És ahogy fentebb már volt róla szó, rengeteg dologra jó, enyhíti még a menstruációs görcsöket és a menopauzás szimptómákat is.

Felhasználási módja nagyon sokféle, használhatjuk stresszoldásra, aromalámpában párologtatva, vágyfokozáshoz fürdőolajként, de például menstruációs görcsök ellen masszázsolajként a leghatékonyabb. Tapasztalatok szerint szülés megkönnyítéséhez is igen jó, a vajúdás alatt a bőrbe és levegőbe juttatva nagyon pozitív hatásokat lehet elérni vele, ahogy azzal is, ha rendszeresen az arcunkba dörzsölünk néhány cseppet az olajából, nagyon jót tesz a zsíros bőrnek.

https://www.napmintnap.com/haztartas/annyi-mindenre-jo-hogy-hihetetlen/2/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr415678636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása