He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kinél, hol landolt a 73 millió maszk? Hogyan lett mégis hiánycikk, vagy méregdrága árú?

2020.04.20. 20:00 guma

Nem vicc: 73 millió maszk érkezett eddig Magyarországra

Az elmúlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az Országgyűlésben.

Az elmúlt héten 22,5 millió maszkot - 20,65 millió sebészeti és 1,85 millió magasabb szintű védelmet nyújtó maszkot - szállítottak Magyarországra. Így a járvány kirobbanása óta összesen már 72 954 890 maszk érkezett, ami nagyjából a fele a leszerződött mennyiségnek. Még 75 852 550 maszk Magyarországra szállítását várják - idézi az MTI a minisztert

A múlt héten 220 lélegeztetőgép, 50 ezer teszt és több mint 10,6 millió védekezéshez szükséges ruházati termék is érkezett.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/maszk-feleszereles-szijjarto-peter.704659.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

De mégis hogy lehet hiánycikk a maszk, ha már 73 millió érkezett az országba?

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn jelentette be az Országgyűlésen, hogy az elmúlt héten 1 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket.

20,65 millió sebészeti és 1,85 millió magasabb szintű védelmet nyújtó, összesen 22,5 millió maszkot szállítottak hazánkba az elmúlt héten. 

Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásában elhangzottak alapján, a legutóbbi szállítmánnyal együtt a koronavírus kirobbanása óta már 72 954 890 milliónyi maszk érkezett. Ez körülbelül a fele a leszerződött mennyiségnek. 

Hozzátette, még 75 852 550 maszk Magyarországra szállítását várják, ebből 59,5 millió sebészeti, 16,3 millió pedig ennél magasabb szintű védekezést tesz lehetővé.

A múlthéten egyébként 220 lélegeztetőgép, 50 ezer teszt és több mint 10,6 millió védekezéshez szükséges ruházati termék is érkezett az országba.

Csak egyetlen kérdés motoszkál a fejünkben. Ha ilyen baromi jól állunk maszkokkal, akkor mi a fenéért hiánycikk?

Miért nem lehet találni a gyógyszertárakban, miért varr a szomszédasszony unokája is mosható védőmaszkokat, miért önkéntesek támogatják az egészségügyi dolgozókat kézzel készített maszkokkal és miért kerül 50 darab harminc ezer forintba a drogériákban? Szóval, ez a rettenetesen sok maszk, mégis hová tűnik?

Ismét ott tartunk, hogy a hazai számok nagyon szépek és jók, csak lehet, hogy a valóságtartalmuk kissé hiányos. Tegye fel a kezét, aki magyarországi lakosként kapott már ajándékba maszkot a kormánytól!

via

https://ezalenyeg.hu/kozugy/de-megis-hogy-lehet-hianycikk-a-maszk-ha-mar-73-millio-erkezett-az-orszagba-3817

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2315626686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2020.04.21. 08:05:40

idézem: "Tegye fel a kezét, aki magyarországi lakosként kapott már ajándékba maszkot a kormánytól!"

:(((

gazoló 2020.04.21. 10:49:39

@guma:

az önkormi adott kettőt,a munkahely napi hármat,a párom a családnak ontotta,mint jó singer tanítvány,de állami részről semmi.

ui.
a zigaziférfiak a melltartóbetéteset lájkolják ))
süti beállítások módosítása