He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Milliárdok mennek külföldre

2020.01.15. 09:00 guma

A román külügyminisztérium egy közleményben azt írta 2019 végén, hogy a tárca több ízben is azt kérte a magyar féltől, hogy ezt a programot átlátható módon, a román törvényeket, az európai uniós belső piaci szabályait és a romániai regionális fejlesztési stratégiákat tiszteletben tartva, diszkrimináció nélkül bonyolítsa le. „Felhívtuk a magyar fél figyelmét arra, hogy a gazdasági segítségnyújtás a nemzetközi szabványok szerint túlmutat azokon a kiváltságokon, amelyeket egy ország egy másik állam területén élő rokon kisebbségnek nyújthat, következésképpen ilyen intézkedéseket csak a román fél beleegyezésével, bármiféle etnikai alapú megkülönböztetés nélkül lehet csak hozni.”

A kormány suttyomban sokkal több pénzt tol ki a határon túlra

Az év közbeni átcsoportosításoknak köszönhetően 2018-ban két és félszeresére hízott a határon túli támogatásokat osztogató Bethlen Gábor Alap büdzséje. Ebből 75 milliárdot osztottak ki egyedi elbírálással, a Miniszterelnökség „szakmai javaslatai” alapján. A pénz nagy része Erdélybe ment.

https://hvg.hu/gazdasag/20190628_bethlen_gabor_alap_hataron_tuli_tamogatas

Több milliárd forint magyar állami támogatást nyert a Csíki Sör tulajdonosa

A Csíki Sör tulajdonosához köthető cégek, illetve egy Magyarországon élő, a NER-ben is sikeres építőipari vállalkozó taroltak egy romániai fejlesztési pályázaton.

olvasd itt: via

 

Az idei a közösségépítés éve a nemzetpolitikában; a kormány kiemelt célja a külhoni magyar közösségek szülőföldön való boldogulásának segítése, ezért folytatja a határon túli családok támogatását és a magyar közösségek gazdasági megerősítését – közölte a Miniszterelnökség vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a megvalósuló programok mindegyikében kiemelt figyelmet kap az ifjúság, a fiatal nemzedék. Elindul idén az erős magyar közösségek éve tematikus programsorozat. A program célja, hogy bemutassa a magyar nemzet elmúlt száz évben elért közös eredményeit, a világszínvonalú sikerektől a kisközösségi eredményekig, olyan magyar közösségeket állítva a középpontba a Kárpát-medence és a világ minden tájáról, amelyek példaként szolgálhatnak az összmagyarság számára – írta a Miniszterelnökség.

A közlemény szerint a határon túli magyarság idén is számíthat a régiós gazdaságfejlesztési programok támogatásaira. A Vajdaságban úttörő jelleggel tavaly elindított, a külhoni magyarság gazdasági megerősítését szolgáló nagyvállalkozói mentorképzést pedig a többi határon túli magyar régióra is kiterjesztik 2020-ban. Folytatódik a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program is, ennek köszönhetően mintegy 110 új óvoda és bölcsőde épül és több mint 700 intézmény újul meg a Kárpát-medencében.

A Határtalanul! program keretében a 2019/2020-as tanévben több mint 101 ezer magyarországi iskolás kap lehetőséget arra, hogy a határon túli magyar területekre utazzon és megismerkedjen a külhoni magyar közösségekkel. Megduplázott keretösszeggel valósul meg a magyar kultúráért és oktatásért című pályázat, amely az ifjúsági és cserkészközösségek, a diaszpóra, valamint a testvértelepülési kapcsolatok támogatását célzó pályázatokkal együtt az idén is több ezer külhoni magyar szervezet programjainak lebonyolítását teszi lehetővé. Folytatódik a diaszpórában és szórványban élő magyarság identitásának megerősítését célzó Kőrösi Csoma Sándor- és Petőfi Sándor-program, amelyek keretében idén is több mint kétszáz ösztöndíjas segíti a magyar közösségek megmaradását a világ minden táján.

A 2019-ben megduplázott keretösszegű kárpátaljai szociális programcsomagnak köszönhetően 2020-ban is jelentős anyagi támogatásban részesül a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyar közösség. Továbbra is kiemelt támogatásra számíthatnak a külhoni magyarság megmaradását szolgáló oktatási és kulturális intézmények. A cél, hogy az anyanyelvi oktatás lehetősége továbbra is minden régióban biztosítva legyen a határon túli magyarság számára a bölcsődétől az egyetemig – közölte a Miniszterelnökség. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr815410262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása