He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Mire figyelj, ha elmúltál 40

2019.11.27. 05:58 guma

40 év fölött ne kövesd el ezeket a hibákat!

Az évek a legjobb tanítómester. De vannak olyan hibák, amelyek elkerülésére egy bizonyos kor felett már tényleg illik odafigyelni. 

Amíg huszonévesen nem vagyunk elég tudatosak és nem teljes valójában érzékeljük a világot, a 4. x átlépése utána már kellő tapasztalattal a hátunk mögött merőben másképp látjuk az élet történéseit. Számos élményt szerezhettünk már a jó és a rossz oldalról is, amelyek kellő önszeretettel és önmegbecsüléssel vérteztek fel minket. Megtanultunk nemet mondani. Azonban még ilyen bölcs attitűddel is elkövethetünk olyan hibákat, amelyeket később megbánunk. Jobb lenne előre tudni ezeket, ugye?

Amellett, hogy tudatosan éled az életed a bűvös 40-est átlépve, a tested fittségének fenntartása is központi szerepet játszik. Rengeteg diétáról hallani, amelyek betartása fárasztó és időigényes, azonban vannak olyan elképesztően egészséges, gyors, természetes és egyszerű lépések, amelyekkel hetek alatt könnyen leolvadnak a kilók rólad!

Vitaminok hiánya

Különösen az őszi-téli időszakban minél fontosabb a megfelelő vitamin bevitel. Ezt persze megvalósíthatod vitaminokban gazdag, egészséges, magas tápértékű ételekkel. Azonban hasznos időt és pénzt áldozni a patikában kapható vitamin csomagokra. Amellett, hogy csodálatos a szervezetnek, a közérzeten is javít: sokkal frissebbek és energikusak leszünk. A megszokás hatalmában

Évek óta őrizgetsz vagy hordasz egy ruhadarabot? Mindig ugyanúgy sminkeled ki magad már 10 éve? Ideje egy kis frissítés. Nem csak azért, mert jót fog tenni a lelkednek és egy új nő fog visszanézni a tükörből, hanem mert egyáltalán nem biztos, hogy az egykor jól bevált stílus több év távlatából is szerencsés választás.

Fogak megfelelő ápolásának elmaradása

A gyönyörű mosoly öltöztet - nem hiába él ez a mondás. Fogaink védelmének az egyik legalapvetőbb dolognak kellene lennie. Egy bizonyos kor után azonban már felfedezhetünk hibákat, problémákat, amelyet nem szabad csak úgy hagyjunk. Egyrészt nem esztétikus, másrészt a hosszantartó fogbetegségek a fogak elvesztését is eredményezhetik többek között.

 

Nem megfelelő melltartó viselése

Ez egyrészt nem tesz jót a melleidnek, másrészt nem is szép látványt, ha kicsi vagy esetleg túl nagy melltartóban jelensz meg bárhol, amely átlátszik a blúz alatt. Nézd át a fehérnemű fiókodat és szánj rá kellő időt, délutánt, hogy végigpróbálgatva a modelleket, a legjobbat válaszd a kedvenc fehérnemű üzletedben!  Kevés alvás

Már elmúltak azok az évek, amikor például egy átmulatott éjszaka után másnap könnyedén vetted az akadályokat. Természetesen már a bulizások is elmaradnak, de a megfelelő alvás mindennél fontosabb. Ha nem alszod ki magad, nagyobb eséllyel alakul ebben a korban diabétesz, illetve egyéb betegségek. És persze a ráncosodás is felgyorsul, ami szintén nem egy kellemes "mellékhatás". A test karban tartásának elhanyagolása

A rendszeres testmozgás minden életkorban nagyon fontos. Azonban az évek előrehaladtával kiemelten figyelni kell arra, hogy ne vétsünk olyan hibát, hogy esélyt adunk a magas vérnyomás vagy szívproblémák kialakulásának, illetve fokozódásának. Ha nincs is erőnk és időnk konditerembe járni, heti 2x vagy 3x egy esti séta és futás is igazán jótékony.

képek forrása: Unsplash

https://www.instyle.hu/40-ev-folott-ne-kovesd-el-ezeket-a-hibakat-120383?utm_medium=hirkereso 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3815201022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.11.27. 15:34:56

én sokszor hibázom. :)

te is?

guma 2019.11.27. 19:35:08

@taga20:

hihetetlen koponya volt. szerettem.

RIP

érdemes volt rá figyelni mindig. az én fiatalságom bearanyozta. imádtam az eszét, érdeklődését a világban/világról.

taga20 2019.11.27. 20:36:01

@guma: bálint gazda még ilyen arc, csak ő zöldbe nyomja;)
süti beállítások módosítása