He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Állandósulnak "a biztonsági őrök által elkövetett brutális cselekmények"?

2019.03.10. 04:52 guma

Nem a huligánok, a biztonsági szolgálat verte össze a debreceni szurkolókat Kisvárdán

„Amellett, hogy sajnáljuk a történteket, klubunk el is határolódik attól, hiszen a biztosítási és rendvédelmi feladatok nem egyesületünk illetékessége alá tartozik, hanem az általunk megbízott, külsős biztonsági szolgálathoz. Egyúttal azt is cáfoljuk, hogy a hazai szurkolók kerültek volna összetűzésbe a debreceni tábor tagjaival, ilyenről szó sem volt” - közölte a kisvárdai klub, a Master Good SE honlapján.

A klub azért adott ki közleményt, mert a pénteken egy női kézilabda-mérkőzés után öt debreceni szurkoló került kórházba, miután megverték őket.

Az első hírek szerint kisvárdai szurkolókkal balhéztak össze, de aztán szurkolók beszámolóiból - és most a kisvárdai klub közleményéből is - az derült ki, a balhét a meccset biztosító személyzet provokálta ki és  bonyolította le.

Egy magyar szurkolói oldal (Hungarian Fanatics) is erről számolt be egy debreceni szurker visszaemlékezése alapján:

„A lefújás után örültünk a győzelemnek, lepacsiztunk a lányokkal, én pedig egyedül megindultam kifelé a csarnokból. A lépcső alján egy „Mi van b*zd meg, nem tudsz rendesen viselkedni?” kérdéssel odalépett hozzám a 01-es számmal ellátott rendező. Én visszakérdeztem, hogy mi a gond, erre ő halántékon ütött. Egyből elkezdett vérezni a fejem, szerencsére lábon maradtam, megtöröltem a fejem, és a további balhét megelőzendő kimentem a parkolóba.

Válasz helyett előkerült a paprikaspray A többiek, amikor megtudták, mi történt, úgy döntöttek, megtudakolják a biztonságiaktól, hogy mégis miféle eljárás az, hogy indok nélkül ütnek meg szurkolót. A debreceniek szerint a “válasz” az volt, hogy a rendezők nagyjából egy méterről lefújtak mindenkit paprikasprayvel, majd sietősen eltűntek a csarnokban.”

A magyar sportéletben az utóbbi években egyre gyakoribbá váltak a biztonsági őrök által elkövetett brutális cselekmények, a biztonsági cégek világa ugyanis meglehetősen szabályozatlan, a rendőrség érdemben nem tudja, nem is akarja vizsgálni ezeket a cégeket, illetve azok alkalmazottjait, akik „a lehetőséggel” visszaélve bántalmazzák a szurkolókat.

Az alkalmanként, meccsekre felöltöztetett biztonsági őrökről sokszor kiderül, hogy büntetett előéletűek, illetve időnként politikai eseményen is fellépnek. Emlékezetes volt, amikor a Fradi Securityban is szolgáló kopaszok lehetetlenítettek el egy népszavazési kezdeményezést, máskor a Városligetben léptek fel a civil tiltakozókkal szemben, ahogy az MTVA székházát is részben ők védték.

A kisvárdai kézilabda klubot a szurkolók beszámolója szerint egy nyíregyházi cég biztosítja, de hogy melyik cégről van szó, arról sem a közlemény, sem a cég honlapja nem ad felvilágosítást.

https://444.hu/2019/03/09/nem-a-huliganok-a-biztonsagi-szolgalat-verte-ossze-a-debreceni-szurkolokat-kisvardan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9314679798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása