He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Föld S. Péter véleménye a Kanadai Magyar Hírlapból + Szabadhírről pedigTordai

2018.11.30. 06:01 guma

Államformája: banánköztársaság

Azért az elég félelmetes, hogy a magyar kormány orosz fegyverkereskedőkön keresztül mexikói drogbandáknak ad el leselejtezett fegyvereket, majd amikor az amerikaiak leleplezik az orosz fegyverkereskedőket, akkor azokat nem az amerikaiaknak, hanem az oroszoknak adják ki.

Ez már tényleg nem vicces, mint ahogyan az is legföljebb nevetséges, hogy Magyarországon menedékjogot kapott a volt macedón miniszterelnök akit hazájában korrupció miatt ítéltek börtönbüntetésre. Sokan nem is tudják, hogy milyen veszélyes országban élünk. Persze, mindez nem most kezdődött. Talán vannak, akik még emlékeznek arra a tavalyi történetre, amikor Komáromy Gergő, akit a Ligetvédők aktivistájaként ismerhettek meg a nem kormánypárti sajtóból tájékozódó olvasók, festékes lufival dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Komáromy, akit gyorsított eljárásban 30 ezer forintos pénzbírságra ítéltek, utóbb bocsánatot kért az emlékmű megdobálásáért, azt mondta, hogy nem kellett volna ezt tennie. Ebben a bocsánatkérésben és belátásban bizonyára nagy szerepe volt a Komáromy elmondása szerint nagydarab, határozott fellépésű csecsen illetőnek, bizonyos Magomed Daszajevnek. Komáromy ugyanis egy videó üzenetet tett fel az internetre, amelyből kiderül, hogy a tíz éve Budapesten élő Magomed azzal fenyegette meg, hogy ismer egy csomó embert, „akik másmilyenek, mint ő, és most teljesen fel vannak dúlva, és veszélyben vagyok én is meg a családom is” .

Ez a módszer nagyon emlékeztet azokra az eszközökre, amelyeket egy ideje Oroszországban használ az ottani üzleti és politikai alvilág. Elsősorban gazdasági konkurensek és a politikai ellenlábasok elhallgattatására vetik be az ilyesfajta figyelmeztetéseket, mely fenyegetések az esetek többségében nem merülnek ki a verbális megfélemlítésben, előfordult, hogy erőszakba, vagy éppen halállal végződő cselekedetbe torkolltak.

Nálunk ezt megelőzősen nemigen fordult elő, hogy egy magyar állampolgárt és a családját egy idegen ország polgára Magyarország területén megfenyegesse. Normális országban – mondjuk így: demokráciában – a történet ott kezdődik, ahol nálunk véget ért.

A rendőrség felkutatja a magyar állampolgárt fenyegető csecsen illetőt, őrizetbe veszik és kihallgatják. Ezt követően előzetes letartóztatásba helyezik, majd a nyomozás során feltárják az ügy minden részletét, különös tekintettel a nemzetbiztonsági kockázatokra. Megállapítják, hogy volt-e alapja a fenyegetésnek, vagyis, hogy tényleg abban a helyzetben volt-e Magomed, hogy beváltsa a fenyegetést, vagy csupán blöffölt. Utóbbi esetben is súlyos, amit elkövetett, ha azonban bebizonyosodik, hogy Magomed valóban rendelkezik olyan eszközökkel és – mint mondta -, politikai kapcsolatokkal, akkor még ennél is komolyabb a tényállás.

Végül, miután mindent tisztáztak, vádat emelnek a magyar állampolgárt és családját fenyegető külföldi ellen, bíróság elé állítják, és amennyiben a bíróság bűnösnek találja, elítélik.

Ennyire egyszerű lenne ez a történet, ha Orbán Viktor Magyarországa, az Európai Unió tagjaként nem ápolna a szükségesnél is szorosabb, valamint veszélyesen átláthatatlan viszonyt az egykori Szovjetunió KGB tisztje által vezetett Oroszországgal. Az említett normális esetben az is elképzelhetetlen lenne, hogy Magyarország, amely nem szovjet tagköztársaság, hanem – hangsúlyozzuk még egyszer – az Európai Unió tagja, megengedné, hogy a területén idegen országbeli, jelen esetben orosz ügynökök tevékenykedjenek, és az ő megbízásukból üzletembernek álcázott nagytestű férfiak magyar állampolgárokat fenyegessenek.

Ahol köztörvényes bűnelkövetőknek politikai menedékjogot adnak, ott – Orbán Viktor szavaival – minden megtörténhet.

http://kanadaihirlap.com/2018/11/25/allamformaja-banankoztarsasag/

Orbán döntött a most kibukott s eddig titkolt mexikói drogkartellnek csempésző fegyverbotrányról – állítja Tordai

A Párbeszéd már 3 éve tudott az esetről, akkor feljelentést is tettek, de eltussolták a dolgot – nyilatkozta ma minderről Tordai Bence, a párt országgyűlési képviselője.

A sztori nagyjából megegyezik a Tanú című film koncepciós dramaturgiájával: még 2015-ben egy alig látogatott, jelentéktelen forgalmú kis romantikus pilisi fegyverbolt nagy tételben vásárolt nehézfegyverzetet, gépágyúkat, géppuskákat, melyekkel ideális ürgebőrbe varrt békaemberekre, vagy drogkartellre vadászni.

A több mint bizarr akciósztorit a Direkt36 beszámolója szerint már két éve lezavarta a magyar kormány, de eddig titokban tartották, hogy amerikai segítséggel külföldi fegyvercsempészeket kaptak el Magyarországon, de érthetetlen okból nem az USA-nak, hanem Putyinnak adták ki az elkövetőket.

A lap értesülése szerint mexikói drogkartellnek(!) árulták (volna) a leselejtezett honvédségi, feltehetően Kalasnyikov gépfegyvereket, de a TEK az amerikaiak információi alapján lekapcsolták a fegyverneppereket – és átadták az oroszoknak.

Mindez nem sokat használt az amúgy is feszült amerikai-magyar kapcsolatnak.

A Párbeszéd nem vacakol és rátett ma még egy lapáttal: véleményük szerint a Honvédelmi Minisztérium vagy a körülöttük tevékenykedő titkosszolgálatok csempészhették ki a fegyvereket. Tordai „Pirosorr” Bence szerint mindez „világbotrány” és egyértelműen bizonyítja Orbán putyini cselédségét:

„Már 3 éve feljelentést tettünk azon információnk alapján, hogy a Honvédelmi Minisztérium egyik cégén keresztül gépágyúkat, géppuskákat, rakétákat, páncéltörőket, helikopter-alkatrészeket eladott egy alig létező és rettentően gyanús pilisi vadászboltnak. A Párbeszéd akkor feljelentést tett hűtlen kezelés miatt és felhívtuk a figyelmet az elképesztő nemzetbiztonsági és nemzetközi kockázatra. Úgy tűnik, hogy a magyar titkosszolgálatok az oroszokkal üzletelve ezt a pilisi vadászboltot használták arra, hogy kicsempésszék az értékesíthető fegyvereket s ezeket mindenféle nemzetközi alvilági bandáknak eladhassák” – közölte mai sajtótájékoztatóján a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Véleménye szerint maga Orbán Viktor döntött arról, hogy az egymással versengő orosz és amerikai kiadatási kérelem közül melyikkel éljen (vissza) a magyar kormány

https://szabadhir.hu/2018/11/23/orban-dontott-a-most-kibukott-s-eddig-titkolt-mexikoi-drogkartellnek-csempeszo-fegyverbotranyrol/.

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4314401632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.12.01. 07:48:04

HA APÁD ROSSZAT MOND A KORMÁNYRÓL, TE IS PONTOKAT VESZÍTESZ

Ha online élünk, mindent tudnak rólunk: kik vagyunk, kik a barátaink, milyen a politikai beállítottságunk, hol, mit és mennyiért vásárolunk, mi érdekel bennünket, milyen a szexuális irányultságunk, az egészségi állapotunk. És ez csak a kezdet. Kína a vége felé tart egy olyan módszer bevezetésének, amely soha nem látott szintre emeli a polgárok megfigyelését.

www.blogaszat.hu/

guma 2018.12.01. 19:02:51

@taga20:

amit már egy páran átéltünk és mégsem hat az ébresztő.

taga20 2018.12.01. 20:04:27

@guma: az emberek szeretnek ugyan abba a szarba fürödni.

és mégcsak nem is haragszom rájuk.

zenét bírod gumanéni, egyem a húsod!:)))

nesze nyugger!:) az egyik legszebb.

www.youtube.com/watch?v=FqESx05OuCA&start_radio=1&list=RDFqESx05OuCA

guma 2018.12.02. 05:22:42

@taga20: :)))

nesze nélkül is jó!
sőt, úgy az igazi :D
süti beállítások módosítása