He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Eltudod ezt képzelni vagy legalább elhinni?

2018.07.26. 07:50 guma

A Vénuszon egy nap tovább tart, mint egy év. A Földön úgy számoljuk az év és a nap hosszát, hogy megfigyeljük a bolygó tengely körüli, és a csillaga körüli forgási idejét, és így van ez más bolygókkal is. A Föld 24 óra alatt fordul meg a tengelye körül, és 365 nap alatt kerüli meg a Napot. Nem így a Vénusz. Az Uránuszt leszámítva ez az egyetlen bolygó a Naprendszerben, ami nem az óramutató járásával ellentétesen, hanem azzal megegyező irányban forog. Ha még nem lenne elég: a Vénusz hamarabb kerüli meg a Napot, mint hogy megfordulna a saját tengelye körül. Mivel egy vénuszi nap 243 napig tart, egy év pedig 224,7-ig, a Vénuszon egy év gyakorlatilag rövidebb, mint egy nap.

Az Egyesült Államokban több közkönyvtár van, mint a McDonald's

Bár a térképen ez nem nyilvánvaló, Afrika nagyobb mint gondolnánk az Economist térképén jól be van mutatva, hogy nem csak az Egyesült Államok és Kína, de egész Európa és India is elférne Afrikában. Kanadában több tó van, mint bárhol máshol a világon. IGEN. Az észak-amerikai államban sokkal több tó van, mint bármely más országban, és a világ édesvízkészletének nagy része is az itteni tavakban található. Hivatalosan nem tudni, hány tó van az országban, csak az ismert, hogy 31 752 olyan tó található itt, ami nagyobb 3 négyzetkilométernél, és 561 olyan, ami a 100 négyzetkilométert is meghaladja A paradicsom gyógyító hatású, mégpedig antioxidánsának, a likopinnak köszönhetően. Jót tesz a szívnek, és véd bizonyos rákfajták ellen, de ez csak akkor működik, ha ipari mennyiségben fogyasztjuk. Egyedülálló jelenség, hogy nem a nyers, hanem a főzött paradicsomban több a likopin, mert hő hatására szabadul fel - ezért magas ennek a vegyületnek az aránya a ketchupban. Az osztriga meg tudja változtatni a nemét.
Úgyhogy nekik valószínűleg nincsenek genderproblémáik, mint az embereknek. A nemváltás oka egyébként nagyon praktikus lényekre enged következtetni. Mindig abba az irányba változtatnak, amelyikből a párzási időszakban a kevesebb van. Ha túl sok a nőstény, akkor páran hímneművé lényegülnek át, férfiuralom esetén pedig a felesleg elnőiesedik.
Az örökéletű medúza. A Turritopsis nutricula egy olyan hidraállat fajta, amelynek a medúza alakja visszaalakulhat polippá a teljes szexuális differenciálódása után is. A faj, az egyetlen eddig leírt állat, amely képes visszafejlődni egy szexuálisan éretlen, telepes állapotig, miután már saját kolóniájáról leválva, egyéni stádiumában teljesen kifejlődött. Ezt a transzdifferenciálódásnak nevezett sejtfejlődési folyamat révén éri el. Elméletileg ez a kör a végtelenségig folytatódhat, így a fajt nem-halandónak tekinthetjük, bár a természetben a legtöbb egyed, mint minden más medúza, a ragadozók vagy betegségek áldozatául esik, anélkül, hogy egyszer is visszafejlődne a polip stádiumig. A csikóhalaknál a férfi ügyel az utódokra, nem a nő. A nőstény mindössze világra hozza az ikrákat és ennyi. De azokat aztán egészen a születésig a hímek őrzik, méghozzá a farkuk tövében található zacskóban. A csikóhalak egyébként monoám természetűek, ami abban is megnyilvánul, hogy a párok gyakran együtt, farkukat összeakasztva (kéz a kézben) úsznak. A hím pingvinek nagyon komolyan udvarolnak a nőstényeknek. Amikor a hím pingvin kinézi magának az egyik nőstényt, nem bumfordi módon rárabol, hanem szertartásszerűen felkínálkozik neki. Ajándékot készít a nőnek: kövekből műalkotást épít, ami azt hivatott kifejezni, hogy mennyire komolyak is a szándékai. Az ajándék a hím pingvin érzelmeinek szimbóluma. A nőstény oroszlánok az egész életüket együtt töltik. Bár tisztelik az állatok királyaként elhíresült hímeket, mégis a matriarchátus közösségszervező és megtartó erejében hisznek. A nők együtt élnek, közösen nevelik a porontyokat is. A fiatal nősté
nyek maradnak velük, a fiúkat viszont egy idő után elküldik: találja meg egymaga az erejét és a büszkeségét.www_tvn_hu_f3ccdd27d2000e3f9255a7e3e2c48800.jpg Afrika déli részén, a sivatagos területeken őshonos kavicsnövény (Lithops) a föld alá bújík a forróság elől, a felszínen csupán egy összeforrt levélpár látható. Félbevágott igazgyöngyök. Így készül egy térkővel borított sétálóutca Hollandiában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5214093097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása