He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Juniustól lezárják a világhírű Koh Phi Phi Leh szigetén található Maya-öbölt

2018.03.11. 07:56 guma

Bezárt a világ leghíresebb turistaparadicsoma

A Koh Phi Phi Leh szigetén található Maya-öböl sok ember számára lehet ismerős, ugyanis ezen a helyen forgatták az Alex Garland bestselleréből készült filmet, a Partot, amelynek rendezője Danny Boyle, főszereplője pedig Leonardo Dicaprio volt.

A 2000-ben forgatott nagysikerű film pillanatok alatt a világ leghíresebb turistaparadicsomává tette az addig érintetlen partrészt. Naponta 5000 turista fordult meg az öbölben, ahova leginkább csónakkal érkeztek, ezzel óriási természeti károkat okozva a helynek. A thaiföldi korallok közel 80 százaléka pusztult el az odautazó embereknek köszönhetően.

Ennek azonban most vége! Az öblöt júniustól szeptemberig lezárják, hogy megpróbálják az elmúlt két évtizedben okozott problémát visszafordítani.

https://noizz.hu/szines/bezart-a-vilag-leghiresebb-turistaparadicsoma/56ewh2j?utm_source=right-offer-box&utm_medium=right-offer-box&utm_campaign=right-offer-box

Thaiföld legjobb tengerpartjai - Maya Bay, Phi Phi szigetek

A kezdő Ázsia-utazók már otthon, a fotelből próbálják felkészíteni magukat a rájuk váró élményekre - úti könyvek lapozgatásával és hollywoodi zsánerfilmekkel. Míg a Himalájába készülők a Hét év Tibetben című opuszt tanulmányozzák tüzetesen, addig a Délkelet-Ázsia trópusi tájaira vágyakozók az Ízek, imák, szerelmek vagy pedig a Trainspottingot és a Gettómillimost is rendező Danny Boyle 2000-ben forgatott A part(The Beach) filmjét nézik meg, a sokáig oszkárkerülő Leonardo DiCaprio főszereplésével. A filmet, művészi értékét és tárgyi tévedéseit most nem elemeznénk, de egy dolog biztos vele kapcsolatban - a Phi Phi szigetek legszebb öblében, a híres Maya Bay tengerpartján forgatták legfontosabb jeleneteit.   A film elhozta a Phi Phi szigeteknek azt a népszerűséget, mint a Passió Materának vagy az Alkonyat Volterrának - már nem csak hátizsákos utazók és papucsos hippik voltak kíváncsiak ezen táj szépségeire, hanem az összes Thaiföldre érkező. Így rövid úton sikerült volna pont úgy lelakni ezt a tájat, amitől a filmben rizsért a turisták közé visszatérő főhős annyira tartott - de szerencsére a thai találékonyságot nem kell félteni.  Maya Bay nem csak Phi Phi északi szigetéről, de Phuketről, Krabiról és Ao Nangról is elérhető motorcsónakkal. Vegyük figyelembe, hogy minél messzebbről indulunk, annál nagyobb eséllyel számíthatunk tömegre, mert napközben érnek oda a csoportok a távolabbi kiindulópontokról - a part pedig elég rövid és könnyen megtelik hajókkal és csónakokkal, ami sokat elvesz az élményből. A legjobb, ha Phi Phi Don szigetén szállunk meg és onnan indulunk el reggel 9 előtt a Maya Bay meglátogatására. A strandolás után pedig a déli szigetet megkerülve érünk vissza Phi Phi Don szigetére vagy eredeti kiindulási helyünkre. Bár a Part című filmben látott magányos partszakaszt nem élvezhetjük, a terület védelmében hosszú távon érdekelt thaiok miatt még mindig érintetlen tájakat találunk, ha Maya Bay felfedezésére indulunk.Ha kevesebb turistára vágyunk, keressük fel Thaiföld távolabbi szigeteit, Ko Lanta, Ko Kut vagy épp Ko Lipe szigetét. Ao Nang környékén pedig jó választás lehet a jóval kisebb, de hasonló hangulatú Ko Hong.

https://utazom.com/thaifold/thaifold-latnivalok/thaifold-legjobb-tengerpartjai-maya-bay-phi-phi-szigetek

 A Viking-barlang sajnos nem látogatható, de kívülről is érdemes egy pillantást vetni rá. A barlangban az őskorból találhatóak rajzok, illetve 100 évnél idősebb hajófestmények. Jelenleg a kis kazuári fecskék fészkelőhelye ezért elég erős a nemzeti park őreinek a jelenléte a barlangnál.

A súlyzó alakú sziget, festői hegyeivel gyönyörű látványt nyújt. A turisták elől nagyszerű menekülés, ha felkapaszkodunk a hegyoldalba kiépített kilátóponthoz. Innen rögtön megértjük, hogy miért is használjuk a súlyzó alakú jelzőt. S a túra után jöhet a megérdemelt pihenés, csobbanás az Andamán-tenger égszínkék vízében.

http://www.hellovilag.hu/2017/marcius/thaifold-legszebb-szigetei-phi-phi-szigetek-maya-bay.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2713674496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása