He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Az indokoltnál 5-20 százalékkal többet fizetünk a gázért, áramért, távhőért. Hallgasd csak, hogy ez miért jó nekünk

2018.01.14. 10:45 guma

A jelenlegi energiabeszerzési árak lehetővé tennék a lakossági áram-, földgáz- és távhőárak mérséklését – írja szakértőkre hivatkozva a Magyar Nemzet.

2013 végén a földgáz jegyzési ára az európai piacokon megawattóránként 26 euró volt, mostanra 19 euró körüli szintre állt be – mondta a lapnak Pletser Tamás. Az Erste Bank energiaipari elemzője hozzátette: Magyarország ráadásul a lakossági gázfogyasztásnak mintegy 70-80 százalékát orosz forrásból szerzi be, amelynek a jelenlegi ára megawattóránként 15 euró körül mozog, de eltérően a szabadpiacoktól, amelyeken különvált az olaj – éppen gyorsan növekvő – árának és a földgázénak a mozgása, az orosz forrásból származó gáz árát bizonyos olajtípusok ármozgása alapján határozzák meg.

A földgázárak mindazonáltal most akár 10-20 százalékkal lefaraghatók lennének a szakértő szerint.

Hasonló a helyzet a villamos energiával is. Az áram ára az azonnali piacokon 3 évvel ezelőtt 48 euró volt megawattóránként, most pedig 41 euró közelében mozog

Így ennél az energiatípusnál is lehetséges lenne az 5-10 százalékos tarifalefaragás – írja a lap.

A távhő esetében hasonló a helyzet a gázárakéhoz, miután a hőerőművek nagy része földgázzal működik – mutattak rá szakértők.

Szerintük 10-20 százalékkal itt is visszanyeshetők lennének az árak.

(MTI)

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/01/13/az-indokoltnal-5-20-szazalekkal-tobbet-fizetunk-a-gazert-aramert-tavhoert/

Támogatott családok

Növekvő adókedvezmények, ingyenes gyermekétkeztetés, támogatott vizsgadíjak. A családtámogatási rendszer bővülése sokaknak könnyíti meg az életét.

Januártól tovább bővült a családtámogatási rendszer. Egyebek mellett nőttek az adókedvezmények és egyre többen veszik igénybe a CSOK-ot is.

Ezeknek az intézkedéseknek is köszönhető, hogy a gyermekválallási kedv is egyre nagyobb Magyarországon - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője.

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2018-01-11/tamogatott_csaladok.html

Az megvan, amikor a fideszes képviselő elmegy a fideszes alelnök lakására videót forgatni az életszínvonal-emelkedésről?

I.

A rendszerváltás előtt nem volt egy újság, tévécsatorna vagy rádióadó sem, ami beszámolt volna Czinege Lajos honvédelmi miniszter hivatali visszaéléseiről, tudniillik hogy közvagyonból lett neki magántulajdona. 1990-ben országgyűlési határozatot hoztak Czinege zűrös ingatlanügyeinek kivizsgálására. Kínos. De! Ezeket az ügyeket az érintettek nemhogy nem akarták nyilvánosságra hozni, hanem kifejezetten titkolni akarták.

II.

Észak-Koreában nincs ellenzéki média. A külföldi sajtónak kell megírnia, hogy Kim Dzsongil és Kim Dzsongun, a diktatúra vezetői nem vetették meg a luxust, ellenben rajonganak a márkás italokért, a nyugati kulturális termékekért, a golfozásért és a nemzetközi konyha ínyencségeiért. Az ország vezetői szemérmesen hallgatnak saját fényűző életmódjukról; talán érzik, hogy tapintatlanság lenne, miközben a dolgozó nép majd fölfordul éhen. (Igaz, a phenjani vezetés előszeretettel végeztet ki család- és kormánytagokat légvédelmi ágyúkkal, szóval talán mégsem tapintat ez.)

III.

Na most gondoljunk bele, hogy nekünk mennyivel jobb dolgunk van, mert itt van ez az újság, meg még pár másik, amik meg tudják írni, hogy készült egy, a fideszes családtámogatási rendszer szépségeit bemutató kampányvideó, amit a Kapospont tett közzé. Ami történt: Gelencsér Attila fideszes országgyűlési képviselő meglátogatta a kaposvári Gáspár családot, akik három gyereket nevelnek, így sok területen érintettjei a családtámogatási rendszernek.

A videóban rövid felvezetés után játszótéri vágóképek peregnek, miközben a narrátor felsorolja a családtámogatási rendszer előnyeit – mintha egymásra vágtak volna egy óvodai térfigyelő kamera képét és egy banki hitelajánlat-ismertetést. Plusz beltéri inzertek Gáspárék nappalijából.

Ami az eszembe jut rögtön az elmúlt nyolc évben 2010 óta, az a biztonság. Az a fajta biztonság, amivel a családteremtési programon belül mi is tudtunk könnyebben élni, könnyebben megélni.

– mondja igeidőkkel küszködve Gáspár András, majd hozzáteszi (persze nem teszi hozzá, mert lekeverik a szöveget, és a narrátor mondja, hogy hozzáteszi, így, E/3-ban; valódi emberek nem szoktak hozzátenni, a hozzátevés a hírügynökségi sajtóból szivárgott át a beszélt nyelvbe, ahova nem való), szóval hozzáteszi, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően Magyarországon a második legolcsóbb a gáz és hatodik az áram ára Európában.

Kézenfekvő hozzátennivaló, az elmúlt nyolc év létbiztonságáról én is automatikusan energiahordozó-árfolyamokra szoktam asszociálni, naprakészen. De ehhez a videóhoz inkább azt érdemes hozzátenni, hogy – ahogy azt a Kapos-T észrevette –

Gáspár András nem egy jóakaratú, lehetetlen civil, hanem a Fidesz kaposvári szervezetének alelnöke.

Az ilyen kiderülő összefonódások a nézőben elültetik a gyanút, hogy miért nem találtak egy fideszes kampányvideó forgatásához egy kompatibilis civil rendszerkedvezményezettet? Nem volt? Vagy ezt a műsort alelnök alatt senki nem vállalta? Ötszáz bizony dalolva ment?

Lehet, hogy ez valami duplacsavaros vicc, egy iróniaparódia, ahol azt mutatják be, hogy a létbiztonsághoz a fideszességen keresztül vezet az út.

IV.

Na, ahhoz például nem kéne semmit hozzátenni.

(Kapos-T | Kapospont)

https://index.hu/belfold/2018/01/14/az_megvan_amikor_a_fideszes_kepviselo_elmegy_a_fideszes_alelnok_lakasara_videot_forgatni_az_eletszinvonal-emelkedesrol/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2413574139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.01.14. 11:15:39

Ez a velünk élő cucializmus miatt van így. Az energia hordozók a mai napig hatósági árazásúak, nem szabadpiaciak. :-( Ennyit a rezsicsökiről. :-(

Mivel nem Eu pénzről van szó itt még az OLAF, az EU csalás elleni hivatala sem segít. :-( Amúgy nem is csalás, "csak egy eccerű" túlárazás. :-(
süti beállítások módosítása