Pofonegyszerű banános kevert süti
A banános kevert süti amilyen gyorsan elkészül, olyan sebességgel el is fogy. A belekerülő csokidarabok tovább fokozzák az ízkavalkádot. Tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal, mandulaforgáccsal vagy egyszerűen csak porcukorral megszórva még ellenállhatatlanabbá teheted.
Hozzávalók 16 szelethez:
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 banán
- 2 tojás
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés:
A cukrot keverd fehéredésig a tojásokkal, add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a villával összenyomkodott banánt. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, az apróra vágott étcsokit, és adagold a tojásos masszához. Addig keverd, amíg homogén nem lesz.
Egy közepes méretű tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, győződj meg arról, hogy elkészült-e a süti. Ha beleszúrsz egy hegyes konyhai eszközt, és azt üresen húzod ki, biztos, hogy jó a tészta.
http://femina.hu/recept/bananos-kevert-suti/
Bögrés csokis torta
A tésztához:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre forró víz
- 2 bögre cukor
- 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
- 1/2 bögre étolaj
- 2 tojás
- 1 tk. instant kávé
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1 tk. só
A csokis krémhez és mázhoz:
- 2 csomag teavaj (20 dkg)
- 1 bögre cukrozatlan kakaópor
- 2 bögre porcukor
- 1/2 bögre tej
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1 tk. instant kávé
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz és lisztezz vagy sütőpapírral bélelj ki egy kapcsos tortasütő formát.
Keverőtálba mérd ki a lisztet, keverd hozzá a cukrot, a kakaóport, a sót, a sütőport és a kávégranulátumot.
Egy másik edényben robotgéppel keverd föl a tojásokat, add hozzá lassan és továbbra is kevergetve a tejet, az étolajat, a vaníliaaromát, majd az egészet öntsd a liszthez. A tésztát keverd simára, majd töltsd az előkészített tortaformába, told a sütőbe, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha még ragadna a közepe, told vissza a sütőbe néhány percre. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd még a formában 10 percet, majd rácsra helyezve hűtsd ki teljesen.
Közben készítsd el a csokis krémet is, amelyhez a kakaót robotgéppel vagy fakanállal alaposan keverd össze a puha vajjal. Keverd hozzá a porcukor felét, majd a tejet és a maradék porcukrot. Végül add hozzá a kávégranulátumot és a vaníliaaromát is, és keverd közepes fordulaton legalább 1 percig. A csokikrémet tedd fél órára hűtőszekrénybe.
A kihűlt tortalapot vágd ketté, az alsó részen simítsd el a csokikrém kb. harmadát, borítsd rá a bögrés süti másik lapját, majd kívülről tetszés szerint borítsd be a maradék csokikrémmel.
Mákos bögremértes süti
Akár a kezdők sütijének is lehetne nevezni, mert nagyon egyszerű elkészíteni és elronthatatlan! :)
Ősrégi családi recept ez, a világ talán legegyszerűbben elkészíthető sütije. Én diós változatban szeretem a legjobban, de most volt egy kis mák itthon. Gondoltam, megbolondítom egy kis ribizlivel, és az eredmény nagyon finom lett! :)
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
- 1 tojás
- 40 g vaj
- 1 zacskó sütőpor
- 2 marék ribizli vagy más bogyós gyümölcs (elhagyható)
Elkészítés:
Semmi mást nem kell tennünk, mint a kimért alapanyagokat alaposan összekeverni, és egy kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba önteni. A gyümölcsöket rendezzük el a tetején, sülés közben bele fognak süllyedni. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük kb. 30 percig, amíg szépen elkezd barnulni a teteje. Ekkor tűpróbával érdemes ellenőrizni, megsült-e a belseje, és szükség esetén süssük addig, amíg kész lesz teljesen.
Várjuk meg, amíg kihűl, és szórjuk meg porcukorral. Egy pohár tejjel a legfinomabb. :) Mindenképp próbáljátok ki, mert pikk-pakk készen van, és az is el tudja készíteni, aki még sohasem sütött semmit.
Sütésre fel! :)
http://eddikonyhaja.blog.hu/2016/10/23/makos_bogremertes_suti
Gyors mogyorós süti
Hozzávalók: egy bögre mogyoró mozsárban összetörve vagy ledarálva, egy bögre cukor, egy bögre liszt, egy bögre víz, 3 tojás, egy csomag sütőpor, egy csomag vaníliás cukor.
Elkészítés: A száraz összetevőket keverd össze, majd add hozzá a folyadékokat is. Ne ijedj meg, az eredmény kicsit lágy, folyós állagú lesz, de ilyennek kell lennie. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és közepes hőfokon süsd fél óra alatt aranybarnára.
https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/desszertek/a-6-legfinomabb-bogres-suti-villamgyorsan/115971
Banános-csokis
Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
1 pohár = 2 dl
- 2 banán
- 2 tojás
- 1 pohár vaj (125 g)
- fél pohár cukor (100 g)
- 1,5 pohár liszt (180 g)
- 1 tk. sütőpor
- fél pohár apróra vágott étcsokoládé (100 g)
A tetejére:
- fél pohár étcsokoládé (100 g)
- 1 tk. étolaj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is. A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. A tésztát a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.
Meggyes-bögrés
Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
1 pohár = 2 dl
- 2 tojás
- fél pohár cukor (100 g)
- fél pohár étolaj
- 1 pohár kefir
- 1,5 pohár liszt (180 g)
- fél tasak sütőpor
- 1,5 pohár (300 g) magozott friss vagy meggybefőtt
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a kefirt, és jól összedolgozzuk. A sütőport elvegyítjük liszttel és a tojásos masszához adjuk, majd beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet és összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk és 20-25 percig sütjük.
Bögrés-kókuszos süti
Hozzávalók:
1 bögre = 2,5 dl
- fél bögre cukor
- 2 tojás
- fél bögre olvasztott vaj
- 1 mk. sütőpor
- 1 bögre búzaliszt
- fél bögre kókuszreszelék
A tetejére:
- 1 bögre kókuszchips vagy kókuszreszelék
- fél bögre főzött citromkrém vagy narancslekvár
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Összedolgozzuk és egy kivajazott, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
A kihűlt sütemény tetejét (és ízlés szerint az oldalát is) megkenjük a citromkrémmel/lekvárral és rászórjuk a kókuszchipset/reszeléket.
Bögrés madeleine
Hozzávalók 18 nagyobb darabhoz:
1 bögre = 2,5 dl
- fél bögre olvasztott margarin
- 2/3 bögre barna cukor
- 2 tojás
- 1 bögre liszt
- fél kk. sütőpor
- fél bögre finomra reszelt alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 ek. darált dió
Mikrosütőben olvaszd fel a vajat, és tedd félre hűlni.
Néhány perc múlva egy robotgép segítségével keverd krémessé az egész tojásokat a cukorral. Csurgasd bele a kihűlt, megolvadt vajat. Fakanállal folytasd az anyagok összeforgatását; szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet és add hozzá a pépesre reszelt almát. Szórd bele a vaníliás cukrot, a fahéjat és a darált diót.
Néhány órán át pihentesd a masszát a hűtőszekrényben.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ha fém madeleine-formát használsz, akkor a tortaformához hasonló módon készítsd elő: kend ki vajjal, szórd meg liszttel. Ha szilikonformád van, akkor nem kell kikenni, csak szilárd sütőlemezre tenni.
Kanalazd a masszát a formába (kb. ¾ evőkanálnyi adag szükséges egy forma megtöltéséhez), majd előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süsd 15 percig. A formában hagyd kihűlni. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral.
Tipp: madeleine-forma híján meg lehet próbálni minimuffin alakban is a sütést.
https://www.nlcafe.hu/gasztro/20160306/bogres-suti-gyujtemeny-recept/
Bögrés epres muffin
Hozzávalók:
- 3 bögre finomliszt
- ¾ bögre barna cukor
- 12,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 1 bögre tej
- 1 ¼ bögre eper
Előkészítem a muffinsütőt, belepakolom a papírkapszlikat. A liszthez adom a sütőport, a cukrot. A tojásokat külön tálba ütöm, kicsit elhabarom, hozzáadom a tejet és a megolvasztott vajat. A folyadékot hozzáadom a szárazakhoz, alaposan elkeverem. Végezetül hozzáadom az epret, és a tésztát egyenletesen belekanalazom a papírkapszlikba. Betolom a 210 fokra előmelegített sütőbe, és nagyjából 20 percig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik.
Bögrés csokis keksz
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 1 és negyed bögre fehér finomliszt (15 dkg)
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- negyed bögre kakaópor (holland, cukrozatlan)
- 10 dkg vaj vagy margarin
- fél bögre barna cukor (kristálycukorral is helyettesíthető, 8 dkg)
- negyed bögre porcukor (5 dkg)
- 1 tojás
- 1 tábla fehér csokoládé (10 dkg)
- 1 tábla ét -vagy tejcsokoládé (10 dkg)
A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.
Bögrés fahéjas tekert
A kelt tésztához:
- 12 ek. olvasztott vaj
- 1 bögre tej
- 1 zacskó szárított élesztő
- 3 bögre liszt
- 1/4 bögre cukor
- 1 kk. kardamom
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 3 ek. barnacukor
- 2 ek. puha vaj
- 2 kk. fahéj
A tetejére:
- 1 tojás
- jégcukor (opcionális)
A bögrés fahéjas csiga receptje Tétova ínyenc blogján folytatódik.
Bögrés gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
- 1 bögre kristálycukor
- 5 tojás
- 2 bögre fehér finomliszt
- 2 tk. sütőpor
- fél bögre darabolt dió
- fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
- fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
- 2 tk. rumaroma (lehet több is)
- 2 ek. fehér finomliszt
Elkészítése:
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk!
A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.
Az internet körülrajongja a háromréteges „varázstortát”
Nemrég megkezdte az interneten hódító útját a „varázstorta” névre (is) hallgató, feltehetőleg egyszerű elkészíthetősége miatt is közkedvelt desszert. A süti ráadásul sokféleképpen variálható, máris számtalan, különböző ízesítésű „varázstortát” készítettek el a gasztrobloggerek.
Mindössze néhány összetevőre van szükség, nevezetesen tojásokra, vízre, lisztre, cukorra, tejre, és vajra. A sütit lényegében „intelligens krémes” néven ismerhetjük mifelénk. Egyesek csokoládés, sütőtökös, mogyoróvajas, citromos, vagy akár gyömbéres változattal is megpróbálkoztak. Persze, az ötletek tárháza ebből a szempontból is kimeríthetetlennek tűnik, mivel találkozhatunk az interneten tejkaramellás, tojáslikőrös, rebarbarás, de még matcsa porral készült „varázstortákat” is.
Az „alap” recepthez az alábbi hozzávalók szükségesek:
- 115 gramm liszt
- 4 közepes tojás (szoba hőmérsékletű)
- 1 evőkanál hideg víz
- 150 gramm cukor
- 125 gramm szoba hőmérsékletűre hűlt, olvasztott vaj
- 500 ml langyos tej
- 1 teáskanál citromé és
- 1 teáskanál vaníliakivonat
És így készül:
Először a vajat kell felolvasztani, de ügyelve arra, hogy ne barnuljon meg, majd hagyni kell szobahőmérsékletre hűlni. Ezután válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, majd a tojások sárgáját keverjük össze egy tálban a cukorral, amíg egy világos, habos „masszát” nem kapunk, majd adjuk hozzá a vizet és a vaníliát is. Amint felvertük a keveréket, hozzáadhatjuk a szoba hőmérsékletűre hűlt olvasztott vajat, egy csipet sót, a lisztet és a tejet. A tojásfehérjéket is verjük fel, majd, mikor már fehér habot látunk a tálban, adjuk hozzá a citromlét. A két tál tartalmát óvatosan dolgozzuk össze, majd helyezzük a tepsibe. 150 Celsius-fokon nagyjából 80 percig kell sütni a süteményt, ha már jó, a teteje aranybarna színűre változik.
http://eloben.hu/eletmod/2016-10-26/az-internet-korulrajongja-a-haromreteges-varazstortat?gclid=EAIaIQobChMI68fh3ZSC2AIVybftCh0_6wGoEAMYAiAAEgL68PD_BwE