He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

20% így hatalmazza fel a kormánypártot!? Történetek, vélemények hazánkból

2017.05.09. 18:30 guma

Időközi választást tartottak vasárnap a debreceni 6. számú választókörben. A Fidesz nyert!

Választópolgárok száma: 7536
A választáson megjelentek száma: 1594 (21,15%)
Érvényes szavazat: 1590 (99,75%)

Semjén Zsolt úgy kezdeményezte a lex CEU tárgyalását, hogy a dokumentum aláírásakor Iránban volt, így minden bizonnyal előre dátumozták. Ez közokirat-hamisítás lenne? Mi lesz így a lex CEU sorsa? Lattmann Tamás nemzetközi jogásztól várjuk a választ.

Erna Solberg: Nem engedhetjük meg Lengyelországnak és Magyarországnak, hogy felügyelje a civil társadalomnak szánt pénzeket

A norvég miniszterelnök szerint Magyarországnak és Lengyelországnak engedélyeznie kell a civil szervezetek független finanszírozását az 1 milliárd eurós, jelenleg meghosszabbításra váró norvég segélyprogram keretében – írta meg az EUObserver.

Az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál azt írja, Lengyelország és Magyarország azt akarja elérni, hogy Norvégia álljon el attól a követelésétől, hogy a civil szféra támogatására szánt ún. EGT Alapok szétosztása olyan adminisztratív testületen keresztül történjék, ami független lenne a két ország kormányától. Solberg ezt a kérést elutasította.

„Nem engedhetjük meg Lengyelországnak és Magyarországnak, hogy teljes mértékben felügyelje a civil társadalomnak szánt pénzeket. Független szervezeteknek kell ezzel foglalkozniuk”

– mondta Solbert az NTB norvég tévének. Arra figyelmeztetett, az „illiberális” hatalmak nem értik, hogy a civil szférának miért kell függetlennek lennie.

„A civil szférát államilag nem kontrollálhatják”

– mondta a norvég miniszterelnök, aki a Konzervatív Párt és bevándorlás-ellenes Haladó Párt alkotta kormánykoalíció élén áll.

Az EUObserver szerint Solberg felvetette ezt a kérdést, amikor a múlt héten Brüsszelben tárgyalt Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével.

A nem EU-tag Izland, Liechtenstein és Norvégia, cserébe azért, hogy hozzáférhessen az EU egységes piacához, kezdeményezte az ún. EGT Alapok létrehozását a szociális és gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében 15 fejletlenebb EU-s tagországban.

A következő, 2021-ig szóló programban Lengyelország 809 millió, Magyarország pedig 215 millió eurós segítséget kapna. A pénzek durván 10 százalékát civil szervezetek kapják, amik kötelezően a támogatási program kedvezményezettjei.

A Norvégia és Lengyelország közötti tárgyalások holtpontra jutottak a pénzek szétosztásáról, a Magyarországgal folytatott megbeszélések következő

https://444.hu/2017/05/08/erna-solberg-nem-engedhetjuk-meg-lengyelorszagnak-es-magyarorszagnak-hogy-felugyelje-a-civil-tarsadalomnak-szant-penzeket

Visszadobta a rendőrség Bayer Zsolt elleni feljelentést

(Ez még az áprilisi Bayer-ügy, nem a taknyos-véres.)

Nem tartozik a közösség elleni uszítás kategóriájába, amit Bayer április elején a tüntetőknek üzent - dobta vissza Szél Bernadett feljelentését a BRFK.

Elutasították azt a feljelentést, amelyet Szél Bernadett LMP-társelnök tett Bayer Zsolt Fidesz-tag publicista ellen, annak április írása miatt – értesült a kormányközeli Origo.

A politikus közösség elleni uszítás miatt fordult a rendőrséghez, a BRFK azonban úgy látta, hogy Bayer véleménye belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Április 25-i elutasító határozatuk szerint az írás "nem alkalmas a különböző csoportok békés egymás mellett élésének megzavarására, vagy a társadalmi rend alapjainak megrengetésére".

A határozatban azt írták, egy kijelentés csak akkor számít gyűlöletre uszításnak, ha valamilyen erőszakos cselekményre is felszólít. Bayer bejegyzésében azonban nem szerepel olyan rész, amely fenyegetné az ellenzéki tüntetőket.

lovagkereszttel kitüntetett, nem sokkal később jámborságot fogadó, de ezt gyorsan megszegő szerző a blogján azt írta: "(...) záros határidőn belül utcára fogunk mi is vonulni, mindannak védelmében, ami nekünk fontos és szent. És dühösek leszünk. Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz-székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, nekimehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem. Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"

Bayer a minap a Karc FM-en azt fejtegette, hogy pofán verné azokat a civileket, akik némán tüntettek az igazságügyi bizottság ülésén, a Parlamentben. Emiatt a maga módján bocsánatot kért. A TASZ a publicistát hétfőn kávézni hívta, mire ő válaszképpen meghívott mindenki jövő hétfőre, akit baloldali gyűlöletkeltőnek tart. Gulyás Márton aktivista és Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke el is fogadta a meghívást.

http://hvg.hu/itthon/20170509_bayer_zsolt_elleni_feljelentes_elutasitva

Csak egyetlen sajtótájékoztatót tartott eddig a Paks-ügyi miniszter, de Varga Mihály gazdasági miniszter máris tagadja az ott elhangzottakat

Hétfőn először tartott sajtótájékoztatót miniszterként Süli János, a paksi bővítésért felelős, nemrég kinevezett tárca nélküli miniszter.

Ezen Süli azt mondta: a kormány azt vizsgálja, hogy érdemes-e még egy hitelt felvennie az országnak, amivel kiválthatná a paksi bővítésre kapott orosz hitelt. (A két új atomerőművi blokk építése 12 milliárd euróba kerül, ennek 80 százalékára adott kölcsön az orosz állam Magyarországnak. Erről Orbán és Putyin 2014 elején állapodott meg.)

Az akkor verhetetlennek mondott hitelkonstrukciónál már létezhetnek jobb kondíciók, ezért nézne körül Süli szerint a kormány. Az eredeti megállapodás szerint 2026-ban kell elkezdeni a törlesztést, de a hétfői sajtótájékoztatón az eddigi kormánybiztos, Aszódi Attila emlékeztetett arra, hogy a hitelszerződés megengedi az előtörlesztést, külön díj nélkül, névértéken. 

Varga Mihály gazdasági miniszter ma viszont azt mondta a Hír TV-nek, hogy nem lesz újabb hitel. „Gondolkoztunk, és vizsgáltuk is azt, hogyan lehetne más típusú hitelekkel ezt kiváltani, de azt kell mondani, hogy ilyen több mint húszéves időtávra ilyen kedvező kondíciókkal jelenleg nincs a piacon elérhető hitel. Tehát Magyarország számára ez egy jó forrás, a kérdés persze mindig az, hogy ebből mennyit kívánunk felhasználni. Reményeink szerint azért majd minél kevesebbet. És abban is bízok, hogy az orosz partner a hitel mellé mindig hozzáteszi azt: a beruházás 40 százaléka hazai erőforrásokkal kell hogy megvalósuljon”.

https://444.hu/2017/05/09/csak-egyetlen-sajtotajekoztatot-tartott-eddig-a-paks-ugyi-miniszter-de-varga-mihaly-gazdasagi-miniszter-maris-tagadja-az-azon-elhangzottakat

Az elnők napja

Emmanuel Macron nyerte a francia elnökválasztást, aki a kampányban Orbán Viktorral próbált ráijeszteni a franciákra. Azt mondta: Orbán és Putyin Le Pen szövetségesei. Közben beiktatták a magyar elnököt is. Kálmán Olga egyebek mellett ezekről is beszélget Tétényi Évával és Somogyi Zoltánnal.

Bojár Gábor: "Árt az oktatásnak a CEU-ügy"


Beperli a Jobbikot Habony Árpád, amiért szerepelteti az egyik plakátján. Vendégünk Volner János, a párt frakcióvezetője, akit az egyik képviselőjük hétfői parlamenti beszólásáról is kérdezünk.

 „Bocsika”
Kettős mércét emleget, ezért gúnyos hangvételben kért bocsánatot Bayer Zsolt, miután civil aktivisták ellen uszított. A TASZ megszólított munkatársai kávézni hívták. Kapcsoljuk a kezdeményezőt, Dojcsák Dalmát.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6812493681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása