He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A kilencedik - Egy szimfónia utóélete

2017.05.01. 07:04 guma

Testvér lészen minden ember, Merre lengnek szárnyaid. A IX. szimfónia, a szabadság és az öröm szimbóluma, Beethoven leghatásosabb kísérlete arra, hogy megmutassa az utat az emberiségnek a sötétségből a fény, a káoszból a béke felé. A szimfónia bemutatója az 1824-es év legfontosabb művészeti eseményének számított, s a mű maga a zenetörténet legformabontóbb, legbefolyásosabb kompozícióinak egyikévé vált - egy hivatkozássá, amely a mai napig inspirációt jelent a zeneszerzők számára. A IX. szimfónia liberális szellemisége hallgatóit már a bemutatón megdöbbentette és összezavarta, nem csoda, hogy alkotóművészek generációi számára jelenti azóta is a kiindulópontot, szerzője pedig a géniusz romantikus fogalmának megtestesítőjét.

https://www.youtube.com/watch?v=i7rDLBcTHgY&list=PLv4US0ordUCifuc7EZfDq6RVQqKp5pwVY&index=7

 

És a mű: Ludwig van Beethoven - Sinfonie Nr. 9 | Gewandhaus zu Leipzig (31.12.2013)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5512449339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása