He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ma még sok természeti csodát látsz a földön

2017.01.22. 08:03 guma

Szivárvány fák, vándor kövek, és a víz alatti folyók; ez egyszerűen hihetetlen milyen csodákat tartogat számunkra a Föld. Ezért kell vigyázni a bolygónkra, hogy az egész hely nehogy úgy nézzen ki a végére, mint az utolsó két képen!

A vulkánkitörések során gyakran látni hatalmas villámokat, a legnépszerűbb tudományos elmélet szerint a hamufelhőben levő részecskék ütközése hozza létre az elektromos kisüléseket. Ennek egyik leglátványosabb példája volt az Eyjafjallajökull vulkán kitörése, ott is rengeteg fénykép örökítette meg a “vulkáni villámokat”.

A Földön egyedülálló jelenség tapasztalható Észak-Amerikában, a Death Valley területén: egy kiszáradt tómeder teljesen sík felületén időnként vándorlásba kezdenek a dolomittömbök, hosszú nyomokat hagyva maguk után. A tudósok még nem találtak egységes magyarázatot a rejtélyes sziklák mozgására.

Ezeket a fotókat kétszer is meg kell nézni: egy folyó a folyóban? A jelenség Mexikóban található. A nehezebb anyagok a folyó aljára süllyednek, így egy víz alatti folyó formálódik. Hihetetlen látvány!

Évente 43 millió rákra jön rá a vonulhatnék a Karácsony szigeten, hogy a természet hívó szavának engedelmeskedve lepetézzen az óceánba. A hatóságok ilyenkor lezárják az autóutakat, hogy a kis csöppségek zavartalanul menetelhessenek. Általában egy hét alatt lezajlik a rákinvázió.Félsz zivataroktól? Akkor ne menj ide. Ez a jelenség egyedül Venezuelában lelhető fel. A Catatumbo folyó torkolatánál sűrű, hatalmas villámlások közepette ez a jelenség a világ legnagyobb “ózon-generátora”. Ez a némelyeknek ijesztő, ám sokaknak lenyűgöző természeti jelenség az év 160 napján, akár 10 órán keresztül látható, de kizárólag ezen a területen. Óránként akár 260 villámot is számoltak már.

“Kapu a pokolba” a neve ennek a földgáz kráternek, amely Türkmenisztánban található. A láng közel 50 éve ég!Nem kell megijedni, nem valami nukleáris katasztrófa eredménye a sötétben világító hullám: a kék fényt fitoplanktonok okozzák, méghozzá biolumineszcenciális reakció révén. Az apróságok akkor kezdenek világítani, ha hozzájuk ér valami, így amikor a víz kimossa őket a partra, megindul a csodálatos jelenség.Úgy néz ki, mint egy megfagyott hajfürt! De ez valójában tűjég, amit bevont a Pseudomonas syringae nevű baktérium. Az eredmény ez a jég fürt.A sarki fényt, más néven északi fényt évszázadok óta csodálja az ember. Megdöbbentő, hogy még a XXI. században is milyen kevés a mögötte húzódó tudományos magyarázat.

Egy másodlagos, nem várt hatással jár Pakisztánban a 2011-es árvíz. Pókok milliói menekültek az áradás elől a fákra. Látva az árhullám nagyságát és hogy a víz milyen sokára húzódik vissza eredeti medrébe, több fát sűrűn beszőttek a pókok. Sindh lakosságának nagy része még sosem tapasztalt ilyen jelenséget, de sokkal kevesebb szúnyogról számolnak be az állandósult belvizek ellenére.

A szivárvány eukaliptusz egy különleges fafajta, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Föld legszínesebb fája. A fa azért pompázik rengeteg színben, mert “levedli” a kérgét, és a levegő hatására szép lassan elszíneződik. De mivel különböző tempóban dobja le a kérgét, rengeteg árnyalatot ölthet fel. A világ egyik legkülönlegesebb tűzhányója a Kawah Ijen. Különlegessége abban rejlik, hogy a tűzokádó kék színű lávát lövell magából. A 2600 méter magas vulkán, amely része az Ijen vulkánkomplexumnak, Indonéziában található. Az Ijen vulkán-rendszer egy csoport napjainkban is aktív rétegvulkán. A vulkán kráterében egy 20 kilométer széles és 200 méter mély tiszta kénsav-tó helyezkedik el, ennek köszönhetően a tűzhányó régóta kénbányaként is üzemel, a képeken az égő kéntől ragyog kéken a vulkán. Első ránézésre úgy néz ki, mint egy nagy kő. De ez él! Ezek a lenyűgöző tengeri lények Chile és Peru partjainál élnek.


http://extremesilverblog.com/hu/erdekessegek/a-tudosok-kettevagtak-ezt-a-koevet-amikor-elkezdett-oemleni-felejuek-a-ver-hihetetlen-felfedezest-tettek-nezd-meg-a-foeldnek-ezt

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr812092881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása