He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nyaralás a paradicsomban: Kanári szigetek - Fuerteventura

2016.07.27. 08:01 guma

Janida

Fuerrteventura

Fuerteventura, az örök tavasz szigete, a második legnagyobb a Kanári-szigetek közül. Ezen a szigeten vannak a legszebb és leghosszabb strandok, és mindössze 100 kilométerre van a Fekete Kontinenstől, azaz Afrikától. A legnagyobb nyaralóhely Corralejo, mely az északi részen található, igen élénk strandokkal és éjszakai élettel rendelkezik.

A gyerekek számára külön élményt jelenthet a BAKU Waterpark, mely egy csúszdákkal teli aquapark. A másik nagy település a szigeten Caleta de Fuste. Ez a város kifejezetten üdülőtelepülésnek épült, így nincsenek történelmi műemlékek, nincs óváros. Ez egy védett öböl, mely a pihenést és szórakozást van hivatott szolgálni. A Jandia Nemzeti Park szélénél találjuk Costa Calma-t, mely bár kicsivel csendesebb, mint Corralejo, szintén egy turista központ, ahová strandolni és szórakozni jönnek a látogatók. Jandia környékén találjuk a leghosszabb strandokat. Ez egy turista központ szintén, de mára már összeépült teljesen a mellette lévő halászfaluval, Morro Jable-val. A hely népszerűsége vetekszik Corralejo-val. Amennyiben „strand-különlegességre” vágyunk, látogassuk meg az Ajuy strandot, melynek partja fekete homokos. A látvány egyedülálló és magával ragadó.

Azok számára, akik igazán csendes, nyugodt kikapcsolódást igényelnek, azok hajózzanak el Lobos szigetére, és tekintsék meg csodás természetvédelmi területét, mely olyan különleges élőlényeket mutat, amit sehol máshol nem láthatunk. A terület olyannyira fokozottan védett, hogy még a sétautak is ki vannak jelölve. Az SS American Star hajóroncsnak ma már csak az orra látszik, de éveken át meg lehetett csodálni. Az 1940-ben épült hajó, 1994-ben futott zátonyra Fuerteventura Playa de Garcey partjánál. Tíz éven keresztül lehetett megtekinteni a roncsot, mígnem 2005-ben eltört és elkezdett süllyedni, így ma már csak egy apró rész látszik belőle.

Playa De Cofete Betancuria

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr18784012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2016.07.27. 08:21:28

Gusztustalanul hívogatónak hatnak a képek innen a pesti porból és a füstből:)
süti beállítások módosítása